Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Petr Novotný

Petr Novotný
Kontaktujte autora

Absolvent American Institute of Arts and Science se specializací na portfoliomanagement (MBA). Má dvanáctiletou praxi na pozicích licencovaného burzovního makléře a privátního bankéře u společností Eastbrokers, Merrill Lynch, Citibank a HVB Bank. Byl dramaturgem a moderátorem pořadů Investorský magazín a Studio Burza na ČT24 v letech 2006 až 2009. Přednáší na PBVOŠ v rámci oboru finanční poradenství.

Karel Janeček: Na burzách spolu válčí počítače

Karel Janeček: Na burzách spolu válčí počítače

„Obviňování počítačů a počítačového obchodování je postavené na hlavu. Je to podobně absurdní, jako když v 18. století dělníci rozbíjeli stroje, protože si mysleli, že jim vezmou práci,“ tvrdí Karel Janeček, předseda představenstva makléřské společnosti RSJ Invest, která každý měsíc pomocí počítačových algoritmů a vysokoobrátkového investování zobchoduje neuvěřitelných 25 bilionů dolarů.

16. 6. 2010
Vyplatí se investice do nemovitosti v USA?

Vyplatí se investice do nemovitosti v USA?

„Hypotéční a kreditní krize a následná ekonomická recese napáchaly na americkém nemovitostním trhu obrovské škody. Na jejich odstraňování se mohou za velmi atraktivních podmínek podílet i čeští investoři“, tvrdí Čechoameričan Thomas Smid, výkonný ředitel Nemovitostivusa.cz, s nímž jsme kromě investic do amerických nemovitostí probírali i aktuální politickou situaci a pocity běžných Američanů z vývoje ekonomiky a situace na Wall Streetu.

1. 6. 2010
Martin Novák (ČEZ): Vždycky vyděláme, otázka je kolik!

Martin Novák (ČEZ): Vždycky vyděláme, otázka je kolik!

Martin Novák, který má pod palcem finance největší středoevropské energetické firmy ČEZ, mě při exkluzivním rozhovoru přesvědčil, že je finančním ředitelem, který „nedělá jen tabulky v Excelu“, ale dokáže velmi fundovaně mluvit o technických aspektech oboru, ve kterém jeho firma podniká, a navíc zdatně rozumí zákonitostem komoditních a kapitálových trhů.

28. 4. 2010