Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Václav Valášek

Václav Valášek
Kontaktujte autora

Finančním poradenstvím se zabývá od roku 2006. Začínal v OVB, ve společnosti Partners je od jejího příchodu na trh v roce 2007. Specializuje se na privátní klientelu, je garantem korporátního obchodu pro firmy nad 50 zaměstnanců a asistentem ředitele obchodní sítě. Je držitelem prestižního certifikátu European Financial Advisor (€FA™)

„Mít pojištění“ a „být pojištěn“ není to samé!

„Mít pojištění“ a „být pojištěn“ není to samé!

Každý Čech, Moravan či Slezan chce pojištění! Jak jinak si vysvětlit, že při sjednávání životního pojištění odpovídá většina lidí, že nebyli nikdy nemocní, s ničím se neléčí, nekouří a nikdy se jim nic nestalo. Sláva! Pojištění je doma. Můžeme vesele platit.

9. 11. 2010
„Nosnost“ se měří v nejslabším místě

„Nosnost“ se měří v nejslabším místě

O úspěchu a reputaci společnosti nerozhoduje to, jak dobří jsou její nejlepší lidé, ale jak dobří jsou ti nejhorší. Co je platné, že máte báječný výrobek, když ho marketing nedokáže prodat? Co je platné, že máte báječný výrobek, je o něj zájem, ale logistik ho nedokáže dostat ke kupujícím. Co je platné, že je váš báječný výrobek na pultě obchodu, když prodavači páchne z pusy? Finančněporadenské společnosti se ale svých nejslabších článků nezbavují a jejich dobří zaměstnanci tolerují kolegy, kteří jim kazí pověst.

6. 9. 2010
Jak ušetřit stovku? Část druhá.

Jak ušetřit stovku? Část druhá.

Doba si zkrátka tento článek žádá. Naše vláda konečně šetří, abychom opět mohli mít v budoucnu za tři. Proč se proto neinspirovat a nezkusit nějakou tu kačku ušetřit i v rozpočtu rodinném, aniž byste museli nějak snižovat svůj zažitý standard?

20. 7. 2010
Jak ušetřit stovku?

Jak ušetřit stovku?

Doba si zkrátka tento článek žádá. Naše vláda konečně šetří, abychom opět mohli mít v budoucnu za tři. Proč se proto neinspirovat a nezkusit nějakou tu kačku ušetřit i v rozpočtu rodinném, aniž byste museli nějak snižovat svůj zažitý standard? A nebojte se! Nebudu vás nudit tisíckrát omílanými frázemi o nakupování s plným žaludkem, malým košíkem a seznamem položek... Dělám přece finanční poradenství jinak!

19. 7. 2010
Finanční bilance jinak

Finanční bilance jinak

Víc žen k moci! Zvlášť jestli máme kromě šetření už jen šetřit a šetřit. Nevím, jestli by víc žen na ministerských křeslech a v parlamentu znamenalo významnou změnu politické kultury, tedy kromě toho, že by na mítincích ubylo kravat namočených do hořčice. Nevím, jestli by ženy psaly lepší zákony a bylo by mi úplně jedno, kdyby se poslanecké náhrady zvedly o příspěvek na lodičky. Za to jsem si úplně jistý, že i v dobách, kdy příjmová strana rozpočtu křičí hlady, by ženy na konci roku dokázaly odkudsi vytáhnout nenápadně škudlený přebyteček.

19. 6. 2010

Další skvělí autoři

Jakub Jetmar

Jakub Jetmar

Zajímá se o média, o kterých píše hlavně pro Médiář. Obtýden rozesílá Nedělní přílohu internetu.

Karolína Kašparová

Karolína Kašparová

Studuje moderní britskou a americkou literaturu na University College London. S novinařinou začala v... Více

Jakub Žofčák

Jakub Žofčák

Jakub Žofčák je absolventem oboru Ekonomická analýza na NF VŠE a momentálně si dělá doktorát na Univerzitě... Více

Adam Štěpánek

Adam Štěpánek

Editor Finmag.cz. Začínal ve sportovních redakcích, poté se přeorientoval na byznys a jako redaktor a... Více

Independence a Freedom: Armageddon po česku!

Independence a Freedom: Armageddon po česku!

Není letadlo jako letadlo. Mnoho se teď psalo o katastrofě, která by hrozila, kdyby motor eroplánu nasál prach z islandské sopky. U některých letadel se tohle ovšem stát nemůže. Mělo by se ale psát o katastrofách, které hrozí, když se dostanou k vašim peněženkám a jejich motory začnou nasávat vaše prachy.

6. 6. 2010
Stavebko: Tři příběhy o lži a chamtivosti

Stavebko: Tři příběhy o lži a chamtivosti

Není to tak dávno, co jsme na Finmagu psali o tom, že není kamarád jako „kamarád“ a že pokud je onen „kamarád“ nedejbože zástupcem stavební spořitelny, je třeba být na pozoru dvojnásobně.

5. 5. 2010
Stavebko: Štěstí přeje připraveným

Stavebko: Štěstí přeje připraveným

Stejně jako dostanou zlobivé děti možnost odrecitovat Mikuláši básničku, aby se nedostaly do pekla, dostane i klient od prodejce-samaritána úžasnou nabídku jak neskončit v čertově pytli: „Stačí, když se mi tady a tady upíšete, a máte po starostech. Že to dělám pro sebe? Ale co vás nemá! Jsem prostě dobrák od kosti! Jen si prosím pospěšte, ani básničku mi dneska říkat nemusíte…“

5. 5. 2010
Kterak Honzík ke škodovce přišel

Kterak Honzík ke škodovce přišel

Za zády žmoulá plnicí pero a formulář. Přišel, tak jako vždy, s nabídkou spoření, „která se neodmítá“. Hrdí rodiče poslouchají. „Máte jedinečnou, neopakovatelnou, fenomenální příležitost dopřát Honzíkovi dost peněz na kvalitní start do života,“ pronáší libým hláskem agent. „Je to kluk jako buk. A každý takový potřebuje pořádné auto. Což takhle dopřát mu Favorita 136 L,“ láká dál pojišťovák. Rodiče váhají, nakonec se ale rozhodují, „jak by se rozhodl každý správný tatínek s maminkou,“ tak to aspoň říká pan Pojištění.

31. 3. 2010
Nehul, zbohatneš!

Nehul, zbohatneš!

Jako každý kuřák čas od času přemýšlím o tom, jak se zbavit své dýmové neřesti. Jenže pořád nepřestávám – nejspíš nemám tu správnou motivaci. „Na něco přeci umřít musím,“ říkám si při ranním chrchlání do zrcadla, nebo když pročítám články o tom, kolik tisíc toxických látek se do těla dostává při každém šluku.

19. 3. 2010