Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Martin Viktora

Dobře ušitá bota!

Dobře ušitá bota!

Trh s obuví předvídá drtivé volební vítězství levice, která získá v parlamentu dokonce ústavní většinu. V dnešních cenách obuvi je navíc zahrnutý také budoucí státní bankrot Řecka a rozšíření kreditní krize do dalších států jižního evropského křídla. Koruna v horizontu dvou měsíců skokově oslabí. Nejméně o 20 %. České ekonomice nastanou opravdu těžké časy. Oslabení koruny přinese prudké zvýšení inflace a růst úrokových sazeb. Vyšší úroky a další vládní výdaje povedou ke zhoršení stavu státních financí a k nárůstu daní. Lidé nebudou schopni splácet drahé hypotéky. Jak jsem na to přišel? To bylo tak...

5. 5. 2010
Ať může sudí zahodit červenou kartu

Ať může sudí zahodit červenou kartu

Zkuste si finanční poradenství představit jako fotbal. Věřte, že klienti ocení aktivní, ba i tvrdou hru. Ale že ještě víc ocení, když uvidí, že vy, kteří máte kopat za něj (za něj, ne za sebe!), máte smysl pro fair play. Nestyďte se zatleskat soupeři za povedenou akci, nesnažte se filmovat, že vás protihráč kopnul do holeně. A už vůbec se nepokoušejte debatovat o tom, že vás zařízl sudí. To dělají jen ti, kteří nedokážou vyhrát jinak. Na rozdíl od skutečného fotbalu v poradenství neexistují tvrdí fandové, kteří zdědili klubovou šálu po tatínkovi. Diváky na svoji stranu získáte jen dobrou hrou a velkorysým, gentlemanským chováním na hřišti.

29. 3. 2010
Finanční poradci a taxikáři: Podobnost čistě náhodná?

Finanční poradci a taxikáři: Podobnost čistě náhodná?

Po vydařeném firemním večírku jsem se snažil odchytit v centru Prahy taxi. Na štaflu stáli dva taxikáři. Ten, co byl „na řadě“, měl stařičkého formana, který myčku naposledy viděl, když na Sahaře ještě rostly stromy. Druhý právě přijel s nablýskaným superbem.

22. 3. 2010