Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Jan Stuchlík

Jan Stuchlík
Kontaktujte autora

Několik let byl šéfredaktorem serveru Peníze.cz. Předtím pracoval téměř sedm let v týdeníku Ekonom jako redaktor a editor zahraniční rubriky, kde se specializoval na Evropskou unii, Blízký východ a Spojené státy.

Konec „kombíků“ v Čechách

Konec „kombíků“ v Čechách

Bez daňového odpočtu úroků z hypoték, který chce zrušit ministr financí Miroslav Kalousek, ztratí smysl kombinované hypotéky. Tedy úvěry, u nichž se splácí jen úroky a na pozdější jednorázovou splátku jistiny se šetří v podílových fondech nebo v investičním či kapitálovém životním pojištění.

3. 8. 2010
Stavebko: Zrušit nebo spořit dál?

Stavebko: Zrušit nebo spořit dál?

I když stát sníží státní podporu stavebního spoření na polovinu, pořád půjde o výhodnější způsob, jak si postupně našetřit nějaké peníze, než spořit na spořicích či termínovaných účtech. K výpovědi smlouvy nebudou mít důvod ani ti, kterým už uplynula šestiletá doba, po kterou nemohou peníze bez sankcí vybrat.

26. 7. 2010
Nenechte se zruinovat variabilní hypotékou

Nenechte se zruinovat variabilní hypotékou

Hypotéky s proměnlivou úrokovou sazbou lze dnes pořídit velmi levně. Jenže za pár let se z nich může stát noční můra, která zruinuje rodinný rozpočet. Bránit se lze jen dostatečnou finanční rezervou a možností přejít na fixní úrokovou sazbu.

30. 6. 2010
Firmy slibující oddlužení? Jen další past!

Firmy slibující oddlužení? Jen další past!

V Česku se začínají množit firmy, které nabízejí dlužníkům, kteří mají problémy se splácením, že jim za peníze pomohou. Dlužník má jedinou jistotu, služba ho přijde na tisíce korun. Úlevu v podobě nižších splátek nebo snížení dluhů často nedostane.

23. 6. 2010
Život v osobním bankrotu: Těžce vykoupená úleva!

Život v osobním bankrotu: Těžce vykoupená úleva!

Osobní bankrot je obrovská psychická úleva. Na první pohled to zní asi paradoxně. Situace, do níž se může dostat předlužený člověk, to ovšem potvrzuje. Lucie Vrbková z Ostravy během pár let navršila dluhy za 760 tisíc korun. V roce 2007 čekala druhou dceru. Čtyři měsíce před porodem ji u domu čekali exekuční vykonavatelé.

8. 6. 2010

Další skvělí autoři

Jakub Žofčák

Jakub Žofčák

Jakub Žofčák je absolventem oboru Ekonomická analýza na NF VŠE a momentálně si dělá doktorát na Univerzitě... Více

Roman Joch

Roman Joch

Ředitel Občanského institutu

Lada Kičmerová

Lada Kičmerová

Absolventka žurnalistiky a mediálních studií na FSV UK a programu MBA na Vysoké škole ekonomické v Praze.... Více

mBank se mění. K horšímu.

mBank se mění. K horšímu.

mBank už má asi dost klientů. Dovoluje si tak výrazně omezovat zvýhodnění, na která je přilákala. Sazby spořicích účtů srazila na minimum a dlouho slibované produkty také stále zatím nenabízí.

8. 4. 2010