Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Martin Zika

Martin Zika
Kontaktujte autora
Vystudoval bakalářský program žurnalistiky a sociologie na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně, poté magisterský program v oboru Veřejná a sociální politika na Fakultě sociálních věd na pražské Univerzitě Karlově. Byl šéfredaktorem portálů Peníze.cz a BusinessInfo.cz, vedl také týdeník Profit. Dlouhodobě pracuje jako publicista na volné noze, úzce spolupracoval např. s deníkem E15, působí také jako PR konzultant. Je rovněž šéftrenérem florbalové mládeže v Říčanech, má rád historii a hudbu.
Nezdravá posedlost ekonomickým růstem. Proč je uctívání HDP chyba?
 10 972

Nezdravá posedlost ekonomickým růstem. Proč je uctívání HDP chyba?

Přesvědčení, že hospodářský růst je naprosto normální a systém roste nějak automaticky a sám od sebe, je absurdní. Na rozdíl od klasických ekonomů dnes jen málokdo přemýšlí, jak bude společnost vypadat, až se růst třeba po sto letech zastaví. Tedy jestli jdeme směrem, kterým opravdu chceme jít.

25. 5. 2022
Zombie firmy: ekonomiku brzdí nemrtvé společnosti
 13 171

Zombie firmy: ekonomiku brzdí nemrtvé společnosti

Ekonomický růst se v západních zemích za posledních několik dekád zpomalil. Naše děti můžou mít horší životní úroveň než my. Jednou z příčin „nerůstu“ prý může být i velké množství podniků, které zapomněly umřít.

28. 8. 2018