Slavná Hospůdka U Štěpána z Ano, šéfe! se vrací. Jste báječní, otevřeme, hlásí

Michal Hron
Michal Hron
26. 3. 2023
 159 187

Loni v září oznámili, že už nemohou dále a po 14 letech končí. O smutném osudu slavné Hospůdky U Štěpána ve Vojeticích u Sušice, kterou proslavila hlavně účast v pořadu Zdeňka Pohlreicha, tehdy psal kdekdo. Dnes, po několikaměsíční pauze, však majitelé sebrali znovu dostatek energie. „Znovu otevřeme,“ hlásí s nadšením nejen stále početné fanouškovské základně.

Slavná Hospůdka U Štěpána z Ano, šéfe! se vrací. Jste báječní, otevřeme, hlásí
Hospůdka U Štěpána ve Vojeticích u Sušice / Zdroj: Finmag.cz

Už v září, kdy majitelé oznamovali uzavření své slavné hospůdky, nechávali dalšímu dění volný průběh. Když Finmag.cz tehdy přímo v podniku zjišťoval, co je hlavním důvodem tohoto rozhodnutí, zaměstnanec podniku ujistil, že jde především o osobní a zdravotní problémy zakladatele Štěpána Rudy. A že záleží prý jen a jen na něm, jak se ve výsledku rozhodne.

Málokdo tehdy věřil, že je nadobro konec. A to se i potvrzuje. Ta pauza trvala (či lépe řečeno potrvá) téměř přesně osm měsíců. Tolik času si majitelé vzali, aby znovu našli potřebnou energii. „Ještě na začátku tohoto roku by nás ani nenapadlo to, co vám chceme právě sdělit. Nevíme přesně, kdy ten zlom nastal, ale určitě k němu došlo i díky vám,“ napsali v sobotu na své oficiální facebookové stránce.

A úvodní slova budící naději následně potvrzují přání mnohých spokojených zákazníků: Hospůdka U Štěpána znovu otevře. „...a tak jsme se odhodlali a poslední víkend v květnu hospůdku znovu otevřeme,“ píšou manželé Rudovi u rozesmátých fotek z dovolené v italském Palermu s tím, že obavy stále mají, ale taky že se „Štěpán nenásilně obul do nové podoby interiéru hospůdky a tím patrně získal i chuť, zapálení a vnitřní sílu, kterou pro znovuotevření tak potřeboval“.

Hlavní je zdraví a rodina

Manželé v září bez hlubších podrobností své rozhodnutí zavřít opřeli o nekonečný boj udržet své podnikání v obecně zkoušeném oboru gastronomie. „Hospůdku jsme se snažili udržet ze všech sil, bohužel jsme naráželi jen na odpor a sil na tento nekonečný boj již není dostatek,“ psali. Vedle těžkých podnikatelských časů tak za hlavní důvod manželé označili zdraví a čas na rodinu.

Hospůdka U Štěpána
Michal Hron, Finmag.cz

Slavná Hospůdka U Štěpána z Ano, šéfe! končí. Už nemáme sílu, píšou majitelé

Byl to jeden z nejvýraznějších příběhů druhé série televizní show Ano, šéfe! Pošumavská Hospůdka U Štěpána ve Vojeticích u Sušice tehdy jako neznámý podnik starostova syna bojovala o přízeň zákazníků, což se po návštěvě Zdeňka Pohlreicha zcela změnilo. Teď, po 14 letech, ale končí.

„Na prvním místě je pro nás rodina, naše čtyři děti a zdraví, které Štěpánovi bohužel začátkem roku zcela vypovědělo službu. Dát sami sobě čas, je ten největší dar, který si můžeme dopřát,“ dodali. Dnes, po oněch osmi měsících, ale působí zas plni energie. „Štěpánova každodenní práce na sobě, jeho vytrvalost a vůle dostala hospůdku až před znovuotevření,“ informují manželé.

Jasně pojmenovávají i důvody, které je k opětovnému otevření vedly. „Je úžasné, jak nám i přesto, že hospůdka je již od září zavřená, stále vyjadřujete podporu. Dotazujete se nás, kdy otevřeme, že se vám stýská, že na nás myslíte a v některých případech nám přímo rozkazujete, ať otevřeme, že chcete přijet! Jste prostě báječní…,“ píšou s tím, že podporu cítí i od svých kolegů a kolegyň, kteří se chtějí opět vrátit do práce ve Vojeticích.

A kdy že to slavná hospůdka přivítá své hosty? Od onoho posledního květnového víkendu se má provoz, který ve svém pořadu Ano, šéfe! mnohokrát ocenil šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, vrátit ve stejném režimu jako minulé léto. „A to od čtvrtka do neděle. V brzké době očekávejte i spuštění našeho rezervačního systému. Těšíme se, že naše hospůdka s vámi zase ožije,“ uzavírají Rudovi.

Pohlreich u Štěpána

Pošumavská Hospůdka U Štěpána, která přitáhla pozornost k malé vísce poblíž západočeské Sušice, patří k nejvýraznějším příběhům zmíněného kuchařského pořadu. Od roku 2009, kdy se v Ano, šéfe!objevila, sklízela u zákazníků úspěch. Manželé Štěpán a Zdeňka Rudovi se o restauraci starají od roku 2008, od počátku ji stavěli jako soběstačný podnik zpracovávající jen to, co si sám vypěstuje.

Věřili jste, že znovu otevřou?

Sázka na vysokou kvalitu jídla, prostředí a služeb je však stála hodně energie a oslovit tu správnou klientelu nějaký čas trvalo. Vše měla změnit právě až účast v pořadu. „Návštěva Zdeňka Pohlreicha a odvysílání pořadu bylo pro hospůdku průlomové. Šéfovi se podnik i místo líbilo a jeho dobré rady, kterými se Štěpán začal řídit, přinesly brzy své ovoce,“ popisují manželé tehdejší zlom na svém webu.

Po dalších několik let se z Hospůdky U Štěpána stalo vyhledávané zastavení místních i turistů mířících na Šumavu. Sortiment mezitím manželé rozšířili o vlastní zavařeniny a konzervy a změnou prošlo i okolí podniku, kde manželé vybudovali vlastní bylinkovou zahradu či ovocný sad. O klíčové proměně z roku 2016 ostatně natočili i video.

Podnikavé ČeskoFinmag.cz

Kam dál? Podnikavé Česko na Finmagu:

Ohodnoťte článek

-
105
+

Sdílejte

Diskutujte (1)

Vstoupit do diskuze
Michal Hron

Michal Hron

Šéfredaktor webu Finmag.cz. Novinář s dlouholetou praxí z největších českých médií, milovník moderních technologií i přístupů, ale i čisté nedotčené přírody. Po krachu vydavatelství Mladá fronta přešel... Více

Související témata

byznyscovidgastronomiePlzeňský krajpodnikáníPodnikavé ČeskoZdeněk Pohlreich

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo