Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Překvapivé stavby Adama Gebriana: Nabušená náplavka v Praze

Finmag.cz
Finmag.cz
20. 11. 2019

Když před rokem na jaře neotevřely na pražské náplavce oblíbené podniky, které mívaly zázemí v bývalých skladech na dřevo, byl z toho poprask. Právě ony sem před lety přivedly lidi a život. Pojďme se v předpremiéře podívat, kvůli čemu bylo rok a půl zavřeno.

Překvapivé stavby Adama Gebriana: Nabušená náplavka v Praze

Z pražské náplavky na Rašínově nábřeží – náplavka je podle slovníku místo upravené pro snadný přístup k vodnímu toku se v uplynulých letech stala Náplavka s velkým N. The Náplavka. Místo, kde v létě není k hnutí. A v sobotu, když se tu konají trhy, ani v zimě. O něco později začala podobně ožívat i náplavka na protějším smíchovském břehu. Takže když se začalo mluvit o revitalizaci, člověku maně na mysli vytanula otázka: co tady, hrome, chce město revitalizovat, sem se přece život vrátil organicky, bez popichování shora.

Tak se pojďme podívat, za co Praha utrácí.

Rozdíl je v tom, že posedět a hledět na racčí akrobacie budete moct i v zimě. Z bývalých skladů na dřevo se stávají bary a kavárny a taky pobočka knihovny s velkorysou skleněnou stěnou. Která je zároveň oknem. A dveřmi. A co je hlavní: budou taky záchodky.

Brzy se bude otevírat, tak se budeme moct přesvědčit, jak to všechno funguje. A kdo z nás tu bude mít na kafe. Ale to byla otázka, i když se dalo koupit jen venku.

Foto i video: Mall.tv

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
1
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Finmag.cz

Finmag.cz

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo