Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Jak vypadá ideální banka podle studentů?

Finmag.cz
Finmag.cz
7. 12. 2008

Z rekordních 197 přihlášených prací vybrala odborná porota do semifinále šedesát nejlepších. Od prosince jsou jednotlivé práce představeny na internetu.

Jak vypadá ideální banka podle studentů?

„Do semifinále se dostaly už jen ty nejlepší práce se zajímavými nápady a přehlednou strukturou. Musím říct, že vybrat z nich dvacet finalistů bude velmi obtížné, úroveň prací šla letos hodně nahoru. Je vidět, že soutěž má smysl a já věřím, že získané podněty nám pomohou přiblížit se ideálu banky 21. století,“ ohodnotil letošní eseje ombudsman Poštovní spořitelny Martin Kovář.

Studenti nešetřili originálními nápady a v několika oblastech se překvapivě jasně shodli. Ideální banka 21. století má podle mnoha autorů být místem, kam lidé chodí rádi. Pomoci tomu mají především příjemní a dobře vyškolení zaměstnanci, příjemné prostředí banky, prodloužené otevírací doby poboček a absence front. Většina studentů také shodně volala po širším využití internetu při komunikaci s bankou a zjednodušení často nesrozumitelného „bankovního jazyka“. 

Kvalita některých prací překvapila i provozovatele serveru www.bankovnipoplatky.com Patrika Nachera. „Někteří studenti navrhli celý koncept moderní banky, od ekologického pohledu, přes splnění individuálních potřeb klientů, až po rozvoj banky a jejich produktů a služeb. Zaujala mě často opakovaná myšlenka, že by banka měla významně odměňovat své stálé klienty a vytvořit tak hlubší pouto mezi bankou a klientem“.

Studenti také požadují větší důraz na ekologii, snížení množství reklamy či zrušení poplatků za přímé bankovnictví. „Naprosto nečekaně pak mnoho autorů navrhovalo větší ohled a zaměření na seniory, například formou školení či pomoci s užíváním elektronického bankovnictví. Bylo to velmi příjemné zjištění, že mladí lidé nemyslí pouze na sebe,“ svěřil se se svými dojmy ombudsman Poštovní spořitelny Martin Kovář.

Většina studentů, kteří postoupili do semifinále (60), navštěvuje vysokou školu (50), mezi autory pak převažují dívky (39). O dvaceti finálových místech a celkovém pořadí teď bude rozhodovat 11-ti členná odborná porota složená z představitelů Poštovní spořitelny a serveru, dále pak ze zástupců odborných partnerů (BIVŠ, Technická univerzita v Liberci a VŠB-TU), mediálního partnera (www.kurzy.cz) a dvou studentek, které v loňském roce obsadily první dvě místa.  

Foto:Profimedia.cz  

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Finmag.cz

Finmag.cz

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo