Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Finmag slaví 10. narozeniny. Stáhněte si výběr toho nejlepšího

Michal Kašpárek
Michal Kašpárek
29. 6. 2017
 9 074

Dvanáct našich autorů vybralo 24 článků, které si můžete pohodlně přečíst ve čtečce nebo na tabletu.

Finmag slaví 10. narozeniny. Stáhněte si výběr toho nejlepšího

Ministr financí Miroslav Kalousek zrovna pracoval na zavedení rovné sazby daně z příjmů, ministr zdravotnictví Tomáš Julínek vymýšlel systém poplatků u lékařů a tým prezidenta Václava Klause začínal v Parlamentu vyjednávat podporu pro zvolení na druhé funkční období. Investiční banka Lehman Brothers vypadala relativně zdravě, stejně jako řecké veřejné finance. Kdybyste na Googlu hledali bitcoin, s největší pravděpodobností byste našli rovnou nulu zmínek. Konala se ale jiná technologická revoluce: veřejnost se seznamovala s první verzí iPhonu.

Takové bylo léto 2007 – doba, kdy na adrese Finmag.cz začaly vycházet první články.

Nášup v printu!

Některé z článků, které najdete ve výběru, vznikly pro tištěný Finmag, najít jste je ale později mohli i na webu. Články z nových čísel se ale na web dostanou už je velmi velmi výjimečně.  Nelze než doporučit předplatné. Roční za 294 korun. To je 49 korun za každé číslo. To je polovina krabičky od cigaret, jedno kafe nebo béčkovej lak na nehty. 

Koupit časopis Finmag

Od té doby jich přibyly víc než dva tisíce: komentářů, analýz, rozhovorů, recenzí, reportáží, anket i praktických návodů. Vycházejí nejenom na webu, ale i v tištěném dvouměsíčníku, kterému velí Ondra Tůma, a který od letošního jara najdete v běžné distribuci na stáncích. Protože by nám bylo líto, kdyby ty nejlepší články zapadly, rozhodli jsme se jim dát druhý život. Požádali jsme naše stálé autory, aby ze svých archivů vybrali dva texty, na které rádi vzpomínají.

„Bestofko“ Finmagu k desátým narozeninám si teď můžete zadarmo stáhnout do svých čteček ve formátech EPUB i MOBI. (První je pro tablety, druhý pro čtečku Kindle, na počítači otevřete oba dva třeba v aplikaci Calibre.) Věříme, že to na začátku léta oceníte – a že budete obsah na našem webu i v papírovém Finmagu oceňovat ještě dalších deset let a víc.

Za celou redakci dobré čtení a krásné léto přeje

Michal Kašpárek

Úvodní obrázek: výřez z obrazu Mamon George Frederica Wattse

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte (5)

Vstoupit do diskuze
Michal Kašpárek

Michal Kašpárek

Po studiu žurnalistiky a filmové vědy na Masarykově univerzitě prošel MF DNES a redakcemi Computer Pressu. Mezi lety 2009 a 2016 byl na volné noze, od roku 2017 do jara 2021 vedl Finmag.cz a editoval tištěný... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo