Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Chce miliony? Dejte mu rum

Gabriel Pleska
Gabriel Pleska
21. 12. 2016

David Rath má už pár dnů před Vánocemi druhé Vánoce. Vrchní soud v Praze řekl, že odposlechy, které jsou proti doktorovi hlavním důkazem, byly získány nelegálně, a že tedy už nejsou hlavním důkazem. Soud se vrací na začátek a ministr Babiš počítá, kolik lahví rumu pošle, když si Rath řekne o odškodné deset milionů, a kolik, když si řekne o sto milionů.

Chce miliony? Dejte mu rum
-
+24
+

Vodu pijou žáby, pivo starý báby…

Největším zahraničním dlužníkem Česka je Kuba, ostrov svobody. Nedávno se prý odhodlala dluh začít splácet, má to jen jeden háček – nemá peníze.

Soudruzi tedy konstruktivně navrhují, že sekyru zaplatí v naturáliích, přesněji v rumu. Dluh je nějakých sedm miliard, což je při kurzu 250 korun za lahev 28 milionu lahví! Jenže naše Ministerstvo financí by prý dalo přednost penězům a občani aby hltali řepkový biolíh. Vkládáme důvěru v pana prezidenta, že to panu ministrovi vysvětlí. Kdo už jiný.

-
+22
+

… my pijeme rum a Rus pije všechno

To v Rusku by jistě neváhali. Tam je po kvalitním lihu poptávka. A když ho nět…

… sibiřský Irkutsk má po víkendu o půl sta lidí méně. Tolik Irkutšťanů se otrávilo přísadou do koupele, v níž měl být líh, leč byl metyl. Kdyby si radši místo večírku dopřáli koupel s dobrou knihou. Čistota je někdy i víc než půl zdraví.

-
+22
+

Medvídek z Caracasu

Největší prodejce hraček ve Venezuele si prý schoval část skladu na dobu před Vánoci, aby ho pak prodával za vyšší ceny. To ovšem není fér! „Nebudete si hrát s právy občanů,“ řekl prý šéf venezuelského cenového úřadu. Miliony kusů hraček byly zabaveny a budou se rozdávat dětem. To je jistě fér!

Škoda jenom, že plyše se nenajíš.

-
+19
+

Nasaďte si kalhoty, vyřešíme to domluvou

Indie je jedna z nejpokaděnějších zemí světa, ale už být nechce. Samo o sobě to není nic pěkného, natož pak smrt na nějakou úplavičnou chorobu; mají jich stovky tisíc ročně. A tak vláda vytiskla plakáty, aby žádný Ind a žádná Indka nekadili volně na terén, ale aby vyhledávali toalety. V Novém Dillí taky zavedli nové strážce veřejného pořádku. Bedlivým zrakem sledují okolí, a jak někdo spustí gatě, píšťalka spustí. Strážce pak defekanta náležitě poučí o tom, co se sluší, případně ho i doprovodí na záchodek. Mluvčí novodillíské radnice si je pochvaluje, jejich domluvám prý lidé naslouchají. „Přece jenom je v tom kontakt s člověkem, to vám pokuta ani billboard nedají.“

Ale možná byste ještě byli rádi za strážníčka s pokutou…

-
+21
+

Neuspěchaná

Slavnostně jsme otevírali dálnici D8, vznikala důkladným tempem tři kilometry na rok, takže jistě bude bytelná a možná bez úhony udrží i dva kamiony vedle sebe.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
2
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Gabriel Pleska

Gabriel Pleska

Redaktor, editor a uměle inteligentní ilustrátor webů Peníze.cz a Finmag.cz.

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo