Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Padá Google, něco si přej

Martin Vlnas
Martin Vlnas
23. 11. 2016

Na dvě hodiny včera spadla služba, kvůli které jsme vyhodili encyklopedie, slovníky, mapy, telefonní seznamy. V ulicích byli k spatření lidé, kteří se jak stižení motolicí motali na místě, jiní zcela znehybněli. Tisíce se marně snažili vygúglit, kdy Google zase pofrčí. Jo, outsourcing hlavy.

Padá Google, něco si přej
-
+33
+

Vypnuto

Včera vypadl Google. Do hodiny o tom věděli všichni, tedy kromě Taťány le Moigne, která nebyla online, a našich ajťáků, ačkoliv jsem je o tom neprodleně informoval. Mailem. Na naše firemní adresy. Na Gmailu.

-
+10
+

Bez respektu

I bez příspěvků výše zmíněných ale zažil český Facebook největší drama od chvíle, kdy se Iveta rozhodla setřít rosu na kolejích. K traumatizující události se totiž tentokrát mohli bez ostychu vyjadřovat všichni bez rozdílu vyznání, volebních preferencí a všeho ostatního. Hrůznost nepředvídaného tentokrát, a samozřejmě zcela výjimečně, nevystihl nejlépe Erik Tabery, který vyhledává pouze ve sborníku skautských písní, jinak pracuje pouze s primárními zdroji, ale Neobjektivní novinář:

-
+18
+

Syn, sytý, sír

Na rozdíl od Googlu, který spadl jen dočasně, jsou tu ale i příběhy, kde se happy-end hledá jen obtížně. Třeba ten o třiadvacetiletém Američanovi, který minulý týden sice také „jenom“ spadl, bohužel ale do kyselého vřídla v americkém národním parku Yellowstone. Když ke koupání chtivému muži po několika hodinách konečně dorazili záchranáři, nalezli již jen rozpuštěné ostatky a jeho sestru, která si tragédii nahrála na mobilní telefon. Správa parku ani dotyčná ale nahrávku raději nezveřejní. Oběma stranám přitom nejde primárně o etiku, ale estetiku záběrů. Především na těch posledních totiž mladík na autorku hází dosti kyselý ksicht.

-
+12
+

To se zřídka slyší…

Aby prekérních situací nebylo za poslední týden málo, proběhla internetem i zpráva o nebohé Američance, která našla v nových šatech ze Zary zašitou starou krysu. Hlodavce, kterému ze švu ční noha, si navíc slečna všimla až poté, co v novém oblečení přišla do práce. Cailey Fieselová už, jak je v Americe zvykem, obvolává právníky a sčítá citovou újmu. Jak ale ukazují záběry z bezpečnostních kamer, které se nám podařilo získat, kromě pár varhánků na prstech a dlaní ošoupaných od drátěnky to tak žhavé nebylo.

-
+23
+

Nestavíme

Po fenomenálním fiasku tunelové kaskády Blanka, která, jak ukazují poslední měsíce, opravdu není tunel, protože se do ní většinu dne nikdo nedostane, i když se o to snaží půlka Prahy, se vedení metropole rozhodlo jít do sebe. Nové pražské metro proto, aby předešlo dalšímu selhání, rovnou postaví tak, aby jím už od začátku nechtěl jezdit vůbec nikdo. Tam budou jezdit kontroloři do Sapy, zpátky pojedou úplatky a polívky v kelímku. Vznikne tak moderní photrubní pošta. 

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo