Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Neuč orla lítat

Martin Vlnas
Martin Vlnas
16. 11. 2016

Šedesát poslaneckých bolševiků, z toho dva bolševici nezávislí, zbytek bolševici z koaličních i opozičních partají, navrhuje pořídit si zákon proti hanobení prezidenta republiky. Správně! Neuč orla lítat, prezident se zhanobí sám. A pokud jde o toho, co přijde po něm – to bude určitě některý z těchhle šedesáti kokotů, ty taky víc hanobit nelze.

Neuč orla lítat
-
+22
+

Rychlík

Režiséra a docenta JAMU Břetislava Rychlíka vypoklonkovala ochranka z pražského hlavního nádraží, protože usnul čekaje na noční vlak. Od nadávek do houmlesáků ho neochránila ani přítomnost policie, ani opakované ujišťování, že je uznávaný režisér a docent. Mluvčí pražské police Iveta Martínková se následně pokusila celou věc zamést pod koberec tvrzením, že o incidentu nejsou žádné záznamy, a proto se k němu nemůže hodnotě vyjádřit. Kdyby byla chytřejší, stačilo novinářům sdělit, že vše proběhlo dle provozního řádu, protože každý rychlík, a speciálně ten zpožděný, musí být z budovy nádraží vypraven bez zbytečného meškání za použití všech dostupných prostředků.

-
+56
+

Pokuta

„Pokutu milion korun za prodloužení smlouvy s Kapschem nebudou platit daňoví poplatníci. Půjde to z financí ministerstva dopravy,“ prohlásil na tiskové konferenci živě vysílané na ČT24 stávající minstr dopravy Dan Ťok. Chápeme, že panu ministrovi je jedno, jestli bude díru látat levá kapscha, nebo pravá kapscha. Je to přece chlapec od byznysu, takže moc dobře ví, že důležité je jen to, jestli připluli kapschíci!

-
+17
+

Prima byznys

To takový ČEZ, na rozdíl od Kapsche, monopol nemá. A tak se musí otáčet, seč mu síly stačí. Každou korunku pětkrát otočit, aby z ní miliardu udělal. Jako třeba tenhle týden, kdy soudy pravomocně rozhodly, že stát, konkrétně Správa železniční dopravní cesty, musí ČEZu zaplatit miliardu za elektřinu, kterou nikdy neodebral. Jak je to možné? Přečtěte si tenhle článek… Nezbývá než doufat, že tohle taky nepůjde z našich daní!

-
+9
+

Listonoh na hrad!

V milovické rezervaci objevili ochránci přírody milion let starý druh korýše, listonoha letního. Má tři oči, asi sto nohou a tvrdý krunýř. Kam se hrabe Horáček se Zemanem, lepšího prezidentského kandidáta byste hledali marně. Sice neprodal Fortunu ani nevyznamenal Hůlku, zato pamatuje mamuty a osm měsíců v roce o něm nevíte, protože přežívá ve formě vajíček na vyschlém dně louží a tůněk. Vědci navíc uvádějí, že je extrémně citlivý na toxické látky, a proto se jim důsledně vyhýbá. Značka ideál. Nepoblije klenoty! 

-
+9
+

Fronta na pilulku

Volby ve Spojených státech nemají výherce jednoho, ale hned dva. Po Donaldu Trumpovi jsou jím farmaceutické firmy. Po výhře republikánského kandidáta raketově vzrostl zájem o antikoncepci. Zatímco američtí odborníci spekulují, že by příčinou mohl být Trumpův záměr omezit potraty, my v Česku máme historické zkušenosti, naposledy z Husákovy éry: Když zavládne ubíjející temnota, jen pich a pivo ti ji můžou trochu rozsvítit.

-
+10
+

Under pressure…

Na Brněnsku mezinárodně známý poslanec Tejc se rozhodl, že je nejvyšší čas změnit Listinu základních práv a svobod, konkrétně uvažuje o vypuštění odstavce, který přiznává právo na azyl osobám pronásledovaným za uplatňování politických práv a svobod. Na první pohled to zní hrozivě, Tejc se ale přiznal, že je to jen sebemotivačka před dalším pučem. Stejně jako olivy, i Tejc prý ze sebe vydává to nejlepší pod tlakem.

-
+13
+

Kanye a Kim 2020

Amerika se ještě nevzpamatovala z toho, že má první dámu, jejíž majestát si mohl prohlédnout každý od hlavy až k patě, a už se rýsuje ještě kypřejší pokračování. Kandidaturu na prezidenta totiž s předstihem vyhlásil návrhář nábytku a rapper Kanye West. Zpívat ani navrhovat hezké věci do bytu moc neumí, voliče se ale chystá oslovit především tím, jak dobře umí bušit do almary.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte (2)

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo