Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Středa, je ho tam třeba

Martin Vlnas
Martin Vlnas
9. 11. 2016
 5 012

– řekla si včera Amerika. Maminko!

Středa, je ho tam třeba
-
+19
+

Sezame, otevři se!

Nejznámější nižší státní úředník, kterého nikdo nevolil, včera v online rozhovoru pro lidovky.cz uvedl, že se rozhodl sesbírat všechny urážky, které za posledních několik let zazněly na adresu Pana Prezidenta, a společně s jejich autory je příští rok souborně vydat jako Seznam Pražské kavárny. Absolutně nepochybuji, že se jeho počin zařadí mezi přední díla tuzemské kronikářské školy. Od jejího zakladatele Kosmase se totiž liší jen v tom, že zatím Kosmas anály pouze sepisoval.

-
+17
+

Integrace über alles

Zatímco v Česku se chystá sčítání lidu, Britové se chystají na brexit. Lépe řečeno, chystali. Minulý týden totiž přinesl dvě poměrně zásadní události, které zemi přiblížily zpět kontinentální Evropě. Tamní vrchní soud nejdřív zlehčil výsledky referenda, když prohlásil, že s opuštěním Unie musí souhlasit i parlament. Na odhalení nepřipraveného pozadí referenda se následně rozhodla navázat londýnská aukční síň Philip Serrell dražbou kalhotek, jimiž si své pozadí zahalovala horlivá stoupenkyně významného stoupence evropské integrace Eva Braunová. Zájem byl obrovský. Z původně požadované sumy 400 liber se cena saténového prádla s monogramem EB vyšplhala až na neuvěřitelných 2900 liber. Jakkoliv se to může zdát morbidní, nezbývá než konstatovat, že Britové po německých bombarďácích zahořeli stejně jako Londýn v jedenačtyřicátém.

Pokud tedy stále věříte v odchod, dejte si Macha, s osamostatněním ostrova to nebude nijak žhavé.

-
+9
+

Sportovní terminologie

V Americe už je tedy jasno, kdo ji následující čtyři roky povede. Jestli by nebylo nejlepší, kdyby o vítězi prezidentských voleb nemohl podobně jako v hokeji rozhodnout trestné střílení, knock-out nebo náhlá smrt. A pokud nejste stoupenci radikálních řešení, pojďme se zamyslet alespoň nad taktickým střídáním. Nebo pokutovými kopy…

Ještěže snad v žádném sportu nerozhoduje o vítězi kolečko navíc.

-
+12
+

Cos to udělal, Pepiku?

Jen tak mimochodem, kromě americké hlavy státu se hledá taky manželka severokorejského diktátora Kim Čong-una. Před půlrokem zmizela a od té doby ji nikdy neviděl. Naposledy byla spatřena letos 28. března při prohlídce nové obchodní čtvrti a zdravotního komplexu v Pchjongjangu. Na množící se dotazy novinářů odpovídá diktátor stále stejně. Ri Sol-ču se odebrala sbírat lesní plody. Momentálně je prý na malinách.

-
+8
+

Svůj k svému

Jakkoliv si u toho můžete drbat hlavu, Steven Seagal je nově ruským občanem. Aljaška v plamenech, Ruslan, Patriot, Těžko ho zabít, Vnitřní nepřítel… Na první pohled by se mohlo zdát, že si Vladimir Putin akvíruje své mediální tváře podle jejich filmografie. Pokud to platí i pro další ruské akvizice, už se nemůžu dočkat dalšího pokračování Buzíků.

-
+9
+

ČečnaTEK

Mimochodem, Steven Seagal si v nové zemi už stihl i zatancovat. Vidět to Paroubek, už to řeší těžkooděnci!

Mimochodem ten pán v brýlích, který stojí vedle Stevena je Ramzan Kadyrov.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte (7)

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo