Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Trocha rozptýlení

Martin Vlnas
Martin Vlnas
31. 8. 2016

Kim Čong-un rozptyluje stranické oponenty protiletadlovými střelami. Po širokém okolí. Zahraniční komentátoři jsou v rozpacích – dá se něčemu takovému říkat čistka?

Trocha rozptýlení
-
+26
+

Dobrý den, tady Kajínek…

Ministerstvo spravedlnosti společně s vězeňskou službou, firmou A-Giga a operátorem T-Mobile spouští unikátní projekt. Ve vinařické věznici vznikne call centrum. Posíláme palec nahoru. Horší trest si fakticky představit nejde.

Na své si ale přijdou i klienti. S ohledem na specifické znalosti a komunikační dovednosti tamních pracovníků budou do věznice přesměrovávány především reklamace, retence a odstoupení od smlouvy bez udání důvodu.

-
+16
+

Muhrabe?

Zimbabwský prezident Robert Mugabe nechal zatknout všechny sportovce, kteří se z letošních olympijských her vrátili bez medaile. Na první pohled to může vypadat jako samoúčelná kruťárna sobeckého diktátora, byla by ale chyba hledat v tom nějaké emoce. Mugabeho děravý rozpočet jednoznačně počítal s tím, že prodejem cenných kovů zalátá největší finanční průšvihy. Je proto logické, že si sportovci neúspěch musejí odpracovat. Pro olympioniky se ale v zásadě moc nemění: čeká je svižná stovka do dolu, odbíjená, kladivo a drezura. Pro zvlášť aktivní jedince je navíc připravena i bonusová disciplína: střelba na běžící terč.

-
+24
+

Jaká země, takový jogurt

Mlada fronta otestovala bílé jogurty. Celé pětině vzorků hrozí pokuta, protože obsahovaly málo kultury. Inu, jaká země, takový jogurt.

Pod palbou kritiků se ale ocitli i samotní hodnotitelé. Zatímco Hate Free jim vyčítá diskriminaci – v testu podle nich měly dostat místo i jogurty jiných barev, Tomio Okamura zas upozorňuje, že není důležité množství kultury, ale způsob, jakým jsou jogurty chráněny před škodlivými vnějšími vlivy.  

K aféře pak přidal svoje i prezident Zeman. Očividně nervózní a s třesoucí se rukou prohlásil, že každý jogurt, který půjde na Hrad, musí být podroben přísným kontrolám, protože je ohrožena bezpečnost Majestátu. Všechno se uklidnilo, až když dvorní barman vysvětil, že oblíbený drink White Russian nemíchá imperátorovi z jogurtu, ale ze smetany.

-
+10
+

Ježíšek Evil

Jestli jste v uplynulých letech vyměnili Ježíška za Santa Clause, zapomeňte letos na dárky pod stromečkem. Nejslavnějšímu zombíkovi všech dob zřejmě došla trpělivost, počkal si, až se Santovi zvířecí coca-colaboranti shromáždí ve větším počtu a – prásk. Už žádní praví sobi!

Palestinské kořeny nezapřeš.

-
+13
+

Kluci v akci

Víte, co se stane, když si za kuchyňský pult stoupnou zelený, sociální a postmoderní, aby ukázali, že jsou nejlepší alternativou pro zdravé kraje? Škromach jim připomene, že zapomněli na škvarky.

-
+13
+

Velký návrat

A jedna fotbalová závěrem. Lůžkové oddělení Nemocnice Na Františku včera získalo neočekávanou posilu. Na další dva roky se jí jako stabilní člen základního kádru upsal bývalý reprezentant soukromé londýnské kliniky nedaleko Emirates Stadium Tomáš Rosický. Evropské poháry jsou zase o berličku blíž. Gratulujeme. 


Minule nám naložili

Největší norská církev se rozhodla, že půjde s dobou a bude věrným ovečkám blíž. Umožnila proto zájemcům registraci prostřednictvím jednoduchého internetového formuláře. Výsledek? Za čtyři dny formulář využilo 15 053 Norů. K odhlášení. A pak že internet dokáže uspokojit jen vaše fyzické potřeby.

Sodoma & Gomora

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte (4)

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo