Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Křivárny v supermarketu

Martin Vlnas
Martin Vlnas
17. 8. 2016

Ve srovnání s biftekem není na zelenině nic moc pěkného. A to mluvíme o pěkné urostlé zelenině. A teď si představte, že v jednom supermarketu se rozhodli prodávat zeleninové mrzáky, které jsme dosud poprávu házeli do propasti. Tohle už není Sparta.

Křivárny v supermarketu
-
+16
+

Křivé neintegrovat

Penny Market začal od pondělí jako první prodávat ošklivou zeleninu a ovoce. Nadprůměrně zahnutý banán, příliš hubená mrkev nebo zakrslá nakládačka – a taky všichni jejich zastánci – se radují z nově nabytého práva na integraci. Vyhráno ale ještě nemají. Veřejný obhájce separace Václav Klaus jr. už se nechal slyšet, že je to nepřijatelný způsob inkluze a nebezpečný precedent, který poškodí krásné, souměrné a nezahnuté ovoce a zeleninu, jimž nebudou moci zaměstnanci supermarketů věnovat dostatečnou péči, protože budou nově muset věnovat mnohem více času pracnému aranžování atypických zmetků. Navíc s nejistým výsledkem.

-
+27
+

Fronta na Hrad

Správa Pražského hradu zavedla minulý týden důkladné kontroly návštěvníků. Protože bylo rychle jasné, že jediným důsledkem bezpečnostních opatření je (zatím) mladá fronta, vyrazili ji okamžitě zkontrolovat kolegové investigativci z nejserióznějšího portálu. Jelikož nebyli převlečení za kominíky a neměli rudé trenýrky velikosti XXL, pronikli na nádvoří s pistolí, dvaceticentimetrovou kudlu a prstem v nose. Reakce prezidentovy ochranky byla nekompromisní: „Není to chyba, je to vlastnost. Zatím fungujeme jen v testovacím režimu. Nový plnohodnotný návštěvní řád teprve zveřejníme.“ Nám se ho podařilo získat s předstihem. Popelníček čekají krušné časy.

Prezident Zeman se dle tradice zavázal, že veškeré vybrané prostředky použije na umoření státního dluhu.

-
+23
+

– A co jste měla v té kabelce? – Jednatřicet telefonů

Mobilní gigant Samsung se rozhodl obdarovat každého z 12 500 letošních olympioniků speciální edicí modelu Galaxy S7 Edge. Jen Severokorejci si nezavolají. Před imperialistickými rozmařilostmi je obětavě zachránila bdělá funkcionářka, která včas všech jednatřicet kousků vyzvedla a ukryla ve svých zavazadlech.

-
+37
+

Zdar, útvare!

Okresní soud v Mostě se bude zabývat osmitisícovou pokutou pro levicového aktivistu. Vyfasoval ji za to, že na stránkách Nového prostoru dehonestoval úřední orgán – Útvar pro odhalování organizovaného zločinu a jeho bývalého šéfa Roberta Šlachtu. Jak? ÚOOZ, který ho vyšetřoval, ale z ničeho neobvinil, oslovoval pseudonym Tomáš Zelený Zdar, útvare!, o bývalém šéfovi drze hovořil jako o ušatém traktoristovi a odbor terorismu a extremismu bez ostychu nazýval odborem teroristů a extremistů. Je jasné, že za takovou spršku nehorázností musel flastr přijít. Zvlášť, když sám Šlachta Aktualně.cz sdělil, že nikdy nejezdil s traktorem, ale s kombajnem!

-
+30
+

Nešvar

V České straně sociálně demokratické se nám poslední dobou rozmohl takový nešvar. Popírání! Na hejtmana Haška popírajícího falešnou mluvčí Proutníkovou v pondělí navázal poslanec Huml, který ve snaze o marginalizaci Haškova popření pro jistotu popřel rovnou celý holokaust. Volby ho čekají až za rok, takže proč ne. Zdaleka největším popíračem je však stále sám předseda strany Bohouš Sobotka, který svým nicneděláním popírá nejen všechny své dosavadní koaliční úspěchy a šanci na znovuzvolení, ale hlavně zdravý selský rozum. 


Minule nám naložili

S dlouhým nosem musel odtáhnout jistý Číňan, který od úřadu ve městě Kuang-čou žádal výpis z rejstříku trestů. Policie mu oznámila, že byl před desíti lety popraven

Bez Ria

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo