Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Happy ending

Martin Vlnas
Martin Vlnas
27. 7. 2016

Kdo by chtěl skončit v obrovském baráku sám a navíc spráskaný jako pes? Nebo ještě hůř, chudý a s trvalými následky… Nikdo! A právě proto tu jsou příběhy se šťastným koncem. Pokud jim budete věřit, určitě se stanou.

Happy ending
-
+11
+

I want more

Jedna ze dvou černošických vilek Radovana Krejčíře, ta menší, odhadnutá jen na 26 milionů, šla v pondělí do dražby. Ačkoliv se o tom psalo úplně všude a vyvolávací cena byla nakonec snížena na submisivních 17,2 milionu, kupec se nenašel. Co víc, do aukce se vůbec nikdo nepřihlásil. Dražitelům tak nezbývá, než cenu dál škrtit. Vrásky na čele jim navíc přidělává i sám Krejčíř. Aby se mohl vráit do Čech, začal prý v JARu sekat latinu a paragrafy sype, jak když bičem mrská. Koho bude sekat doma, teprve uvidíme. Podle kuloárních informací se ale o objekt po návratu ze soustředění na Ukrajině živě zajímá Matěj Hollan.

-
+11
+

Sociální stát

Zatímco überodborář Středula se snaží s chudobou bojovat neustálým zvyšováním minimální mzdy o pětikilo (což stejně zvyšuje jenom tep na jednáních tripartity), v Mexiku našli mnohem efektivnější způsob. Jednoduše vydali novou statistiku, podle níž všichni tamní obyvatelé meziročně zbohatli. A dokonce s jasným sociálním podtextem. Bohatým se v průměru připsalo deset procent navíc, chudí, nesjpíš proto, aby si nestěžovali na absolutní čísla, pro jistotu zbohatli rovnou o třetinu. Dalším logickým krokem je zavedení solidární daně. Zbývající chudí přece nemohou zůstat chudí navždy!

-
+14
+

Gotta Help Them All

Indická outsourcingová centra plná telefonních operátorů, účetních, programátorů a dalších nezáživných stereotypních povolání, která nechce nikdo rozumný dělat déle než dvě hodiny, našla další díru na trhu. Za pár šupů si můžete nově pronajmout vlastního lovce pokémonů. Výhod je nepřeberně. Udržíte si svůj cool sociální status, aniž jste museli pobíhat po parku a srážet se s dalšími trotlíky zírajícími na displej, na oběd si opět můžete zaskočit do oblíbené restaurace přímo pod kanclem a navíc zásadně prodloužíte životnost baterky svého mobilu, takže si budete moci na záchodě o pauze přečíst další kapitolu z Getting Things Done. Studentce humanitní enviromentalistiky to pak večer na baru celé efektivně prodejte jako rozvojovou pomoc. Kromě zvyšování životní úrovně Indů nezapomeňte ani na Bangladéšany. Ti sice pokémony neloví, zato vám šijí boty, které vám v téhle konstelaci vydrží mnohem déle. Když budete přesvědčiví, nepřijdete ani o tělocvik. 

-
+22
+

Padlí na hlavu

Více než padesátka bývalých amerických wrestlerů a wrestlerek žaluje Světovou asociaci wrestlingu, že nebyli během své profesionální kariéry dostatečně varováni a chráněni před trvalými následky a závažným poškozením mozku, které jim jejich povolání způsobilo.

A to se na to nemuseli koukat. 

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo