Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Volejte řediteli zeměkoule

Martin Vlnas
Martin Vlnas
8. 6. 2016

Skoupil zemědělství, aby ovládl váš žaludek, skoupil reprodukční kliniky, aby ovládl vaše žlázy, koupil si noviny, aby ovládl vaši hlavu. Na to, aby ovládl vaše srdce, ale potřebuje televizi a one man show, ve které bude nerušeně odpovídat, na co se mu zachce.

Volejte řediteli zeměkoule
-
+21
+

Utekli hrobníkovi z lopaty

Zapomeňte na mistrovství Evropy ve fotbale. V Maďarsku minulý týden proběhl lokální šampionát v kopání hrobů. Hrálo na čas a umělecké provedení. Vítězové z Debrecínu postoupili po výborném finiši těšně před začátkem prodloužení. Gratulujeme! Spokojení s výsledkem ale nakonec byli i poražení. Za nerozhodného stavu by o vítězi prodloužení rozhodovala náhlá smrt.

-
+13
+

U strýčka Sama

Už od dob, kdy si Demi Moore jako G. I. Jane vyholila hlavu, aby ji vzápětí poručíci spráskali jako silikonového koně, víme, že být ženou v americké armádě není žádný med. A platí i po dvaceti letech. Celá americká posádka v Japonsku čítající 18 600 vojáků totiž nesmí do odvolání čuchnout k flašce ani opustit kasárna poté, co nejmenovaná opilá vojanda srazila dva místňáky. Když pár dní předtím vyšlo najevo, že se její mužský kolega neúspěšně pokoušel schovat mrtvolu dvacetileté Japonky, byl jediným kolektivním trestem, který armáda vyhlásila, třicetidenní smutek a všeobecný zákaz pokusů o schovávání mrtvol dvacetiletých Japonek. „Just treat me the same. No better, no worse,“ přála si Jana ve filmu. Kdyby věděla, že ji jednou vezmou zelené mozky doslova, asi by raději držela jazyk za zuby. 

-
+12
+

Hledá se Saturnin

Doktor Vlach dělí v Saturninovi lidi na tři typy podle toho, jak se zachovají, když uvidí v kavárně mísu koblih. První skupina bude na koblihy „tupě a bezmyšlenkovitě dívat třeba až do poledne a pak se zvedne a půjdete k obědu“. Druhá skupina lidí se začne bavit představou, jaké by to bylo, kdyby „někdo zčistajasna a bez výstrahy začal ostatní návštěvníky kavárny tím pečivem bombardovat“. A pak je tu ještě třetí skupina, kterou „představa koblih svištících vzduchem láká natolik, že vstanou a uskuteční ji“.

P. S.: No neberte to, když je střelivo zadarmo. Pokud dojde v podniku, skočte na nejbližší stanici metra.

Recyklujeme!

Na vtipu z kvalitního materiálu je nejlepší to, že se dá používat zas a znova. Někdy to může vypadat, že zastaral, ale stačí pár roků, sám se do něj dosadí nový protagonista a jedeme dál:

Jde Andrej Babiš s manželkou po Václavském náměstí, a když kolem nich propluje krásná dáma v mini, Andrej se za ní ohlédne. Monika si toho všimne a hned manželovi lípne na tvář pořádný políček. Na to se otočí dáma v mini, vrátí se a přidá mu další na druhou tvář. „Dovolte, to je můj manžel,“ brání svá práva Babišová. „Ježiš, tak to promiňte, já myslela, že už to začalo.“

-
+12
+

Krásná daň

Japonci ztratili zájem o sex. Za poslední měsíc si podle výzkumů nezaskotačila (s opačným pohlavím)téměř polovina respondentů mezi 16 a 49 roky. Nic na tom nemění ani opilé americké vojandy, ani neustálá varování demografů, ani tvrdá data o tom, že dnešní mládež už nebude mít s kým souložit. Na každý milion narozených totiž připadá 1,3 milionu úmrtí. Populární japonský ekonom a televizní hvězda Morinaga Takuro (představte si ho třeba jako tlustého šikmookého vykutálenějšího Pikoru) proto přišel s převratným řešením: Aby se šance všech mužů na přilákání vhodné samičky sblížily, navrhuje Takuro uvalit na pohledné muže 80procentní daň z příjmu, ti oškliví budou z platu odvádět jenom desátek.

Ačkoliv by se mohlo zdát, že jde o bláznivý nápad choré socialistické mysli, a vážně ho asi nebere ani sám Takuro, jde o geniální tah stoupenců minimálního státu. Copak už jste někdy viděli pohledného Japonce?

-
+32
+

Erik Krvavá sekyra

Norsko chce do roku 2025 zakázat benzinová auta. Jezdit se bude pouze na alternativní pohon. Půjde-li to podobným tempem dál, vrátí se do roku 2035 tamní rybářské flotily k plachtám a veslům. Po bouřlivých debatách přejdou v roce 2045 na větrný pohon také všechny ropné věže a vrty na zemní plyn v Severním moři, kterými země oblažuje ropou a plynem zbytek Evropy. V roce 2055 pak očekáváme první nájezd vyhladovělých zchudlých Vikingů na přímořská letoviska severního Německa. Až zjistí, že Němci jsou na tom po zákazu atomové energie a vytěžení veškerého uhlí stejně, jen neumějí veslovat, máme se na co těšit.


Minule nám naložili

Novomanželé Li Jün-pcheng a Čchen Süan-čch’ strávili celou svatební noc přepisováním stanov komunistické strany. Než padli vysílením, zvládli kolem sedmnácti tisíc slov. Zatímco hrdý Li novinám s nadšením v očích prozradil, že si z noční akce odnesl „krásné vzpomínky“, manželka Čchen měla na tiskové konferenci před očima rudo. 

... a kradou jako straky

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo