Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Nesmysl, kulový

Martin Vlnas
Martin Vlnas
18. 5. 2016

Fotbal je hra, kde dvaadvacet chlapíků honí sem a tam po pažitu kulový nesmysl a nakonec vyhraje ten, koho chtějí Pelta, Berbr, Starka.

Nesmysl, kulový
-
+13
+

Psí život…

Poslední kolo anglické ligy. Manchester United doma bojuje o Ligu mistrů. Vyprodáno jako vždycky. Jenže ouvej. Kvůli podezřelému balíčku se nejdřív musejí evakuovat dvě tribuny, o půl hodiny později celý stadion. Utkání se přesouvá… Po řízené explozi se ukáže, že nalezená „bomba“ byla jen atrapa, kterou měli během cvičení vyčuchat psi, kteří se učí čuchat bomby. Nevyčuchali! Cvičitelé ji připlácli na dveře od pánských záchodů. Zevnitř. Co z toho plyne? Že někam akutně musí 75 tisíc Britů, rozhodně neimplikuje, že tam dobrovolně vleze jedno psisko s prázdným močákem a čumákem čtyřicetkrát citlivějším, než má průměrný fotbalový fanoušek po pěti kouscích.

-
+19
+

… fandy Synot ligy

Zatímco v Británii připadá na každou tisícovku fotbalových fanoušků jeden smradlavý hajzl, u nás jsou statistiky mnohem přívětivější. Na tisíc fanoušků Synot ligy máme k dispozici smradlavých hajzlů minimálně deset. Každý z nich má sice nějakou speciální funkci, ale neradujte se, vyhráno nemáte. Statisticky příliš často to totiž dopadne tak, že i když na ně rok chodíte, stejně nakonec neposerete vy je, ale oni vás.

Momentka před začátkem utkání Jablonec–Příbram, detaily níž
Foto: Blesk

-
+17
+

Když musíš…

Video s neuvěřitelným výkonem čtvrtého rozhodčího Pilného a brankového Jecha už obletělo svět. Píše o nich třeba BBC, Telegraph, ale slavní jsme i v Asii nebo ve Státech. Pro sebemrskačské dekadentní fanoušky, jako jsme my, pro ty kteří nemají kouska slitování v těle, ho nabízíme ještě jednou, tentokrát s původním komentářem, v boxíku. Proč o pánech ale píšeme? Prostě proto, abychom jim trochu ulevili (a taky psíkům z prvního příspěvku). Každý prostě někdy máme den blbec, ať už jsme pes, rozhodčí, Kalousek nebo prezident u klenotů. Schválně zvedněte ruku, kdo by tam jednoho neposlal, kdyby vám panáka podal člověk, který se nebál narvat do kufru otce největšího českého mafiána, a kterému by sekundoval šéf podsvětí Spěvák, který novinářům ochotně vypráví, že žije v polosvětě

Větší pankáč je ale nakonec stejně Jech. Vymočit se Starkovi před očima na jeho anglický trávník? To chce kus chlapa.

Fotbalové hřiště se obvykle kropí v noci

Vezměte si takový Jablonec. Ten hrál s Příbramí, která k záchraně potřebovala remízu, hned kolo poté. Není tajemstvím, že to nakonec po nervydrásajícím mači dopadlo. Jablonečtí byli natolik slušní, že za celý zápas na Starku vystřelili jen jednou. Pálil navíc Ruslan Mingazov z Turkmenistánu, který sice neumí pořádně česky, i tak si ale vygooglil, že abyste porazili Starku, potřebujete rány minimálně tři.

„Myslím, že jsme se zachránili proto, že nic nekomentujeme,“ uzavřel debatu kouč Martin Půlpit, který sice nastoupil do Příbrami teprve minulý týden, jasno už ale očividně má. 

-
+12
+

Co jsme my, budete i vy

Tahle zpráva do našeho fotbalového speciálu patří, i když už je víc než měsíc stará. Mistr ligy a nejekologičtější řidič, který jezdí pouze na líh, David Limberský totiž v zápase se Spartou ukázal pískajícímu publiku hned dva jednoprsté pozdravy najednou. Protože není z Příbrami, pokuta ho neminula. Rozsudek byl přísný. Dostal padesátitisícový flastr, tedy zhruba tolik, kolik si vydělá za pět dní na tréninku. A navíc musí povinně trénovat děti!

Na první lekci jim určitě vysvětlí, že fotbal hraje pro fanoušky a do poslední minuty… 26. kola. Pak už se, klucí, jenom leje.

Foto: Blesk

-
+13
+

Uhlí a kočičí hlavy

A co Slavia a Sparta? Stručně: nic! Tak alespoň telegraficky. Celá sešívaná ekipa vyrazila na turné po Asii, kde hráči v rámci posezonní relaxace přilepují k chodníkům dlažební kostky, aby s nimi nemohli místní házet na vrcholné čínské funkcionáře. Sparťani na tom nejsou o moc líp. Křetínský kupuje německý důl a potřebuje stávkokazy


Minule nám naložili

Pak se ale ukáže, že váš spolucestující nebyl Arabáš, ale Ital, že to nebyl terorista, ale Guido Menzio, profesor ekonomie na University of Pennsylvania, a že nepsal dopis na rozloučenou, ale matematickou rovnici, o které se chystal přednášet.

Čí jsou máje? Naše!

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo