Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Funguje karma?

Martin Vlnas
Martin Vlnas
24. 2. 2016

V dobách svítiplynu zněla tahle otázka jaksi závažněji. A to vám Šlitr písk, že za průšvih se považovalo, když nefungovala. Někteří se ale spíš můžou bát, že funguje. Čtěte dál.

Funguje karma?
-
+23
+

Voní hezky!

Italský kávovarský král Renato Bialetti se nechal pohřbít v moka konvici. Nacpe se jednou Babiš do vodňanského kuřete, nebo zavzpomíná na Bureše a dorazí před brány pekelné jako Vulkanizovaný Učitel Marxismu Leninismu? My sázíme na syntézu! Přijde jako syntetické kuře. Takže všechno při starém.

-
+16
+

Karma

Na argentinské pláži minulý týden zemřel na dehydrataci a šok mladý delfín poté, co ho nadšený dav vytáhl z vody, aby si s ním mohli všichni udělat selfíčko. Byl jedním z posledních třiceti tisíc svého druhu. Pokud funguje karma, vrátí se tahle tlupa blbců v příštím životě jako D47. Popraskají, zprohýbají se, lidi si je budou jezdit fotit, ale nikdo jim nepomůže, protože povedou do Ostravy.

Obrázky (zvětšíte je kliknutím) jsme ukradli. Lupičům. Co to udělá s naší karmou, to netušíme.

-
+14
+

Je to nelidské!

Poslanec za sociální demokracii Roman Váňa lobbuje za zachování parkoviště na Malostranském náměstí. „S auty je to náměstí hezčí, smysluplnější, živější. Prázdné bez aut mi to přijde, podle návrhů, co jsem viděl, ošklivější, nelidské,“ prohlásil politik, který na rozdíl Bialettiho sice plánuje odejít v rakvi, jenže od firmy Thule.

-
+3
+

Bordel

Soud poslal předsedkyni Energetického regulačního úřadu Alenu Vitáskovou na 8,5 roku do vězení, protože nezastavila olbřímí podvod s elektrárnami Saša-sun a Zdeněk-sun, které mohly stát obrat o dvacet miliard korun. Zcestovalí bachaři na Borech už pro ni mají přichystanou nejen celu, ale i přezdívku. Schválně jestlipak víte, jak se v Japonsku říká paní, která pase kurvy? Mama-san!

-
+11
+

Jedla jsem, snědla jsem

Pasením se zabývá i další dáma. Vyznavačka raw stravy Tereza Havrlandová sní denně osm kilo ovoce a zeleniny. A protože Guinessova kniha rekordů o tom ne a ne napsat, sepsala o tom ve vzácných chvilkách, kdy zrovna nevykořisťuje nějakou nebohou jabloň, článek sama. Opatřila ho štítky: Benefity, Brambory, Brigáda, Brokolice, Bydlení, Drůbež, Knedlíky, Květák, Omáčky, Ořechy, Poradna: Daně, Poradna: Hubnutí, Rajčata, Úroková sazba, Zelňačka. Přitom stačilo stručné: Bachor, Kniha, Čepec, Slez.

-
+16
+

Pro dobrotu na žebrotu

Pavel Bém obdaroval pražské pirátské zastupitele fotografickým kalendářem s vrcholy své kariéry. Horolezecké kariéry. Chlapci obratem uspořádali facebookovou aukci kalendáře a hodlají si tak vydělat na právníky, s jejichž oporou sestaví kalendář s nejhlubšími propastmi jeho kariéry. Té primátorské, kdy prý byl ještě největším pirátem v Praze on sám.

-
+9
+

Hu Li-genova pokusná Slávka

Do desíti let by Čína mohla vyhrát světový šampionát ve fotbale. Říká to Sven-Göran Eriksson. Jak to ví, když se zatím tamní nároďák taktak vejde do světové stovky, je na 93. místě mezi Botswanou a Faerskými ostrovy? Od roku 2012, kdy se ujal vlády velký fanoušek kopané Si Ťin-pching, tečou do čínského fotbalu miliardy. A to se, pokud nejste Sparta, dřív nebo později musí projevit…

Než ale vyrostou nové superstars, bude to ještě chvíli trvat. Pro Si Ťin-Pchinga asi příliš dlouho… Možná tak přijde na řadu jiný scénář. Arsène Wenger, manažer Arsenalu, upozorňuje, že Čína má ekonomickou sílu na to, aby si prostě koupila a přenesla na Dálný východ celou ostrovní ligu, tak jako kdysi továrny z Porúří. Majetkový vstup Číňanů do Slávie tak konečně dává smysl. Tvrdík zajistí letadla, Soukup, aby si to lidi správně vyložili, a testovací přesídlení může začít. Někde si to nanečisto vyzkoušet musí…

-
+11
+

Logo fogo

Slovensko bude od 1. července předsedat Evropské unii. Jak je zvykem, nechalo si pro tu slávu vypracovat logo, které prý „hravým spôsobom približuje Slovensko ako mladú a dynamickú krajinu“. 

Kdypak ten mladší brácha dospěje?

Co nám to, Slovensko, chceš tím logem jenom naznačit?


Donald a drogy

Slovensko mladé a dynamické


Minule nám naložili

První Afričan ve Vesmíru potřebuje vaši pomoc! Abacha Tunde rotuje kolem Země na ruské vesmírné stanici od roku 1979 a už by se docela rád podíval i jinam. Nekecáme, napsala nám to jeho sestřenice! Pošlete mu, prosím, co nejrychleji tři miliony!

Tajná přísada

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo