Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Tajná přísada

Martin Vlnas
Martin Vlnas
17. 2. 2016

Někdo nedá dopustit na koriandr, jiný přísahá na kajenský pepř, další v hmoždíři nadrtí trochu barbiturátů – každý šéfkuchař má tajnou přísadu, kterou dokáže z prostého jídla udělat božskou krmi. I u McDonaldů ji mají.

Tajná přísada
-
+16
+

Happy meal

McDonald’s minulý týden na eBayi dražil supertajnou omáčku do hamburgerů Big Mac. Za jednu jedinou lahev zaplatil výherce dva miliony korun. Omáčka oficiálně obsahuje vodu, cukr, destilovaný ocet, zahušťovadla, aromata, emulgátory a – řadu tajných přísad, které dodnes nikdo nerozluštil. Spekuluje se o slzách doktorky Cajthamlové. Prodejci kebabů na Národce a Ronald McDonald ale vědí, že plakat se teprve bude.

-
+12
+

Chtěl bych být víc než přítel tvůj

Vydavatelství Marvel mobilizuje fanoušky superhrdinů Spidermana a Deadpoola. V novém komiksu se objeví společně. A dokonce si spolu zahrajou na mamku a taťku. Jde prý vůbec o první příběh, kterému Marvel dodal homoerotický podtext. je ale zbytečné čekat, kdy se na torrentech objeví nový srdceryvný doják à la Zkrocená hora. Existuje totiž smlouva se společností Sony, ve které se Marvel zavázal, že na obrazovkách se pavoučí muž jako homosexuál nikdy neobjeví. Inu, pokud jde o věci, které by mohla dělat pavoučí monstra v modrém a červeném latexu, věděli Japonci jako vždy své mnohem dřív, než Západ začal vůbec aspoň tušit.

-
+25
+

Nigerijská pravda

První Afričan ve Vesmíru potřebuje vaši pomoc! Abacha Tunde rotuje kolem Země na ruské vesmírné stanici od roku 1979 a už by se docela rád podíval i jinam. Nekecáme, napsala nám to jeho sestřenice! Pošlete mu, prosím, co nejrychleji tři miliony (a nám sto tisíc za doporučení) – to by mělo na cestu zpět stačit – a on se vám po návratu bohatě odvděčí (i za nás). Ve Vesmíru toho totiž moc neutratíte, a tak se Abachovi Tundemu na účtu válí 15 milionů dolarů. Proč si to teda nezaplatí sám? Rád by, ale posledních 26 let si vyčítá, proč si nechal heslo pro komunikaci s operátorem v šuplíku u postele. 

-
+10
+

Miloš ho vykuchá

Nábytek z Pražského hradu jde do dražby, přišlo nám v tiskové zprávě. Za sto padesát tisíc si můžete koupit oblíbené křeslo Tomáše Masaryka. Je zajisté v báječném stavu, protože jak známo, tatíček (a Václav Havel) neprděli.

Současný pan prezident už jistě s kudlou v ruce bádá, jak vytunelovat vlastní fond na záchranu národního rozpočtu, čuje, že v lenochu je jistě zašitý Hilter-gentleman. A navíc určitě prdí.

-
+9
+

Zrcadlo, zrcadlo, kdo je ve známém vesmíru nejkrásnější?

Číňané staví v provincii Kuej-čou teleskop o průměru půl kilometru. Pokud jim bude fungovat, trumfnou doposud největší dalekohled o pěkných dvě stě metrů. Kvůli stavbě přesídlí přes devět tisíc lidí, kterým jako kompenzaci vyplatí přes čtyřicet tisíc korun. Proti dřívějším letům, kdy by mohli být rádi za čest zemřít hlady při přenášení hlíny ze staveniště teleskopu v čepici, je to velký skok.

Teleskop bude sloužit k pátrání po mimozemských civilizacích. A ke šmírování, co se děje u Deadpoola se Spidermanem.

-
+10
+

Magický elixír

Nezaměstnaný Brit Simon Watson rozsévá své sperma po celém světě. Pilně, snaživě, bez oddechu. A bez jakékoli licence, jen tak přes Facebook. Magický elixír začal prodávat před šestnácti lety. Dnes mu po světě běhá osm set dětí. Sperma dodává po padesáti librách za dávku.

Zdarma přikládá i sterilní stříkačku na zavedení. McDonald’s výherci dražby tajné omáčku nabídl oběd zdarma.

Minule nám naložili

Na cigaretových krabičkách se už brzy objeví velmi ošklivé obrázky poukazující na neblahé následky kouření. Vláda odhaduje, že odradí dvě procenta kuřáků. Přitom by stačil jeden prezidentský portrét

Kdo by kouřil Miloše? 


Úvodní foto: SSokolov / Shutterstock.com. Doufáme, že to nesnědl

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo