Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Nakládačky: Hospoda U Medvěda

Martin Vlnas
Martin Vlnas
23. 12. 2015

V hospodě U Medvěda se nekouří, podává se zdravá syrová strava. A nenajdete ji na Foursquare. Nic pro hipstery. Pan vedoucí umí naložit.

Nakládačky: Hospoda U Medvěda
-
+20
+

Oslíčku, otřes se

Rakouská penzistka těsně před svou smrtí rozstříhala sto- a pětiseteurové bankovky za víc než pětadvacet milionů korun. Chtěla se pomstít svým dědicům, protože si babičku představovali jako placatý sporťák bez střechy. Nezadařilo se. Rakouská centrální banka pozůstalé ujistila, že všechny poškozené bankovky vymění za nové. A teď mi tvrďte, že centrální banky nejsou Mordor! 

-
+12
+

Nejsmutnější příběh v dějinách skautingu

Téměř hodinu a půl trvalo americkému skautskému vůdci, než se dostal ze spárů medvěda, který ho vtáhl do brlohu, aby spolu povečeřeli. Zatímco si medvěd vybíral zvlášť šťavnaté kousky vedoucího, zbytek oddílu postával před jeskyní a volal záchranáře. Ani za hodinu a půl ale nebyli skauti schopni popsat, kde vlastně jsou. Když zjistili, že si medvěd lišácky vypnul polohové služby, na Snapchatu má jako stav nastaveno busy, a dokonce není ani na Google Places, byli v koncích. Záchranáři je, včetně vedoucího, který se nakonec ubránil geologickým kladívkem, nalezli až díky GPS lokalizaci jejich telefonů. Americké úřady teď intenzivně řeší, jestli bude snazší naučit skauty pracovat s buzolou, nebo donutit medvědy, aby si otevřeli účty na Foursquare.

-
+21
+

Chcete být truhlářem?

Od ledna začne platit nová vyhláška ministerstva školství, která studentům mladším osmnácti let zakazuje manipulaci s řadou podle zákona nebezpečných látek a nástrojů, se kterými až dosud normálně pracovali. V chemii už si děcka nezapálí kahan, automechanici nebudou moci pracovat s benzinem, lakýrníci s ředidly a rozpouštědly. Kvůli prašnosti se omezí i praktika budoucích truhlářů. Nově budou mít povoleno brousit jen své kolegyně ze zdrávky.

-
+11
+

Z plných plic

Kanadský start-up přišel s miliardovým nápadem. Za čtrnáct až dvacet dolarů podle velikosti pixly prodává Číňanům kanadský vzduch. Na trhu jsou dvě příchutě a dusící se bohatí Číňani a Číňanky si jenom čvachtají. Jedna lahev vydrží až stopadesát nádechů. A to se vyplatí! Vašek Jávámtoříkal Klaus měl zase jednou pravdu. Neviditelná ruka trhu opravdu vyléčí úplně všechno.

-
+6
+

Já dám. Ty dáš

Američtí gayové konečně prolomili tabu a můžou poprvé po dvaatřiceti letech darovat krev. Má to ale drobné ale. Nesmějí předtím rok spát s muži. Smutný příběh? Ale kdepak! Místní centra dárcovství krve rychle rozšiřují vstupní dotazníky o nejoblíbenější sexuální polohu, nejkrásnější písničku od Cher a nejúžasnější plakát Vladimíra Putina. Lepší místo pro seznamku sexuálně vyprahlých mladíků najdete ve Státech jen těžko.

-
+12
+

Mazlíci!

Kolumbijští hoši, kteří kdysi utekli ze zoologické zahrady drogového bosse Pabla Escobara, nemají dost žrádla. Proto se stahují do měst a žebrají o kus žvance. Mají je tam za mazlíky!

Tak a teď si to přečtěte ještě jednou a do druhého slova doplňte krásné znělé „r“.

Minule nám naložili

V únoru přijede do Prahy pár významných metalových spolků. A podle dobře informovaného zdroje prý během koncertů proběhne černý rituál za smrt Karla Gotta. Tak doufáme, že Mistr tu legraci nepokazí. Prozatím jsme dohodli s nemocničním personálem, že mu pro sichr schová bačkory.

Jsme bohatší, než říkáme

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo