Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Nakládačky: Mílovy míliardy

Martin Vlnas
Martin Vlnas
9. 12. 2015

Volili jsme ho do europarlamentu, že tam nebude na očích a nebude dělat ostudu. Jenže taváryš Ransdorf si stejně našel cestičku, jak se dostat na monitory, obrazovky a titulní stránky. Nemít Amerika ve hře trumfového Trumpa, mohl Míla v prosincovém finiši přetlačit mocnou konkurenci a získat titul trotla světa. Škoda.

Nakládačky: Mílovy míliardy
-
+15
+

Vypněte ho!

Co mají společného Donald Trump a Věra Pohlová? Tedy krom toho, že se jim dostává mnohem větší pozornosti, než si zaslouží… Oba chtějí vypnout internety, protože každého jenom otravují. „Musím se o tom pobavit s Billem Gatesem,“ přihodil prezidentský kandidát. Zatímco Gates hledá tlačítko, šéf Amazonu Jeff Bezos byl rychlejší. Trumpovi nabídl místo v raketě Blue Origin, kterou vypálí do kosmu v roce 2017. Snad nám do té doby nezruší vesmír.

-
+15
+

Nad dopisy čtenářů

Čtenář Venda Jenda nám do redakce poslal zajímavou otázku:

„Chtěl bych si založit investiční společnost, ale nevím, jestli je k tomu vhodné s.r.o., anebo zda to musí být pouze akciová společnost. Investiční v mém případě myslím tak, že bych od lidí vybíral peníze, které bych jim po sléz investoval a vracel zpět s úrokem. Dále by mě zajímalo, jak by to bylo s v takovéto situaci s daněmi a jestli vůbec mohu takto peníze od lidí vybírat a investovat.“

Milý Vendo, z celého srdce si přejme, ať se ve vězeňské sprše nepotkáš s některým ze svých klientů, který by, stejně jako ty, měl chuť vracet celou investici i s úroky!

Od našeho dopisovatele

-
+13
+

Bono soir, mademoiselle Paris

„Bono Vox napsal píseň o teroristických útocích v Paříži. Utrpení města nad Seinou se tak definitivně začalo týkat nás všech s výjimkou neslyšících,“

píše Ondřej Fér via FB

-
+15
+

Vůně peněz

„Víc než tři čtvrtiny Čechů zaujímají spíše negativní postoj vůči majetným lidem. Osmdesát devět procent Čechů si myslí, že Češi jsou v postoji k bohatým příliš závistiví. Tři pětiny Čechů ovšem zároveň uvedly, že bohatým není co závidět. Z průzkumu také vyplývá, že větší sumu peněz by před okolím zatajilo 91 procent lidí a 61 procent lidí souhlasí s tvrzením, že bohatí jsou namyšlení a chovají se povýšeně.“ Napsal iDnes.

Přepsáno do hovorové češtiny:

  • Nezávidím nikomu, ale ostatní záviděj mnohem víc.
  • Peníze kazej charakter, ale teď mě omluvte, musim letět. Zítra se losuje Eurojackpot!  
  • Pokud vyhraju, všechny si vás koupim, ale nikomu o tom neřeknu!
-
+16
+

Kopec cukru

Narodil jsem se do velmi bohaté rodiny. Brzy po porodu mi ale rodiče oznámili, že všech 45 miliard dolarů v akciích až na jedno procento převádějí do nadace, která se bude utrácením mých peněz starat o obecné blaho, lobbovat a investovat za lepší svět. A taky platit nižší daně. Pokud se do toho blaha nepočítá barák na Seychelách, stometrová jachta, Bugatti Veyron a osobní kuchař, moc se těším, až se jednou budu rozhodovat mezi pěkným domovem důchodců a eldéenkou.

-
+37
+

Jak komunista do řeči přišel

Když něčemu nerozumíme, nedává to smysl, neorientujeme se, říkáme, že to pro nás je španělská vesnice. Němci bůhvíproč říkají ve stejné situaci, že je to pro ně vesnice česká, das ist mir ein böhmisches Dorf. Švýcaři pak mají podobný frazém k označení nejvyššího stupně intergalaktického šílenství: ein böhmisches Ransdorf.


Minule nám naložili

Aktivisté mocně bojují za přiznání lidských práv primátům. 

Je to rafinovaná strategie: nejprve lidská práva, pak lidské povinnosti. Přátelé druhu homo, již netřeba panikařit a nutit se do množení, na váš důchod se složí pan Pan troglodytes a Žofka Orangutanová, poctiví plátci daní.

Spolek na ochranu povinností zvířat

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo