Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Nakládačky: Fousy dolů!

Martin Vlnas
Martin Vlnas
11. 11. 2015

Svět se obrací k horšímu. Neklamným příznakem jsou ulice plné plnovousů. A to nepatříme k sýčkům, kteří mají za to, že brzy se budeme muset přestat holit všichni.

Nakládačky: Fousy dolů!
-
+9
+

Z humusu do hummusu

Tři roky vedl Babišův masokombinát. Jako krizový manažer sekal personální náklady, vepřové kůže a drůbeží separát tak šikovně, až začaly Kostelecké uzeniny zase vydělávat. Pak ho dostihly smutné oči pašíků a bývalých zaměstnanců. Krev už prý nemůže ani vidět. Proto teď Jan Hanuš rozjíždí řetězec vegetariánského občerstvení zaměřený na jídlo z Blízkého východu. Jednou větou: Z humusu do hummusu.

-
+8
+

Bobule galsko-ruského přátelství

Kromě Gerarda Depardieua teď mají Rusové a Galové prokazatelně společné i to, že šamani obou národů umějí namíchat kouzelný lektvar, se kterým oštěpem dohodíte až na Ukrajinu, z místa doskočíte na Krym a stovku přes Poláky dáte pod pět vteřin. Pozpátku. Se zavázanými očima. Ruský ministr sportu Vitalij Mutko v reakci na obvinění Mezinárodní antidopingové agentury pohrozil, že v zemi zastaví antidopingový program. Obelix byl taky blbý a nebojácný.

-
+8
+

Ladící mladíci

„Veřejný kiosek infocentra má opravdu sloužit jako infocentrum, tedy v přehledné a provázané formě poskytovat jednotné a kvalitní informace z oblasti volného času, kultury nebo dopravy, ale hlavně o městě,“ komentovala mluvčí královéhradeckého magistrátu počínání několika hochů, kteří prolomili bezpečnostní systém nového hradeckého infosystému pro turisty a na šedesátipalcovém (!) monitoru sobě i náhodným přihlížejícím pustili péčko. Vzhledem k tomu, jak vysoce pravděpodobné, že dřív nebo později by se na obrazovce objevila jedna nebo víc studentek místních vysokých škol, sloužil systém chlapcům ve všech bodech správně.

-
+8
+

Vědci zjistili…

Za klesající porodnost může podle nejnovějšího výzkumu globální oteplování, uvádí list The Independent. Vědci z univerzit v New Orleans, na Floridě a Santa Barbaře tvrdí, že zvyšující se teploty ovlivňují nejen tání ledovců, ale i sexuální chování lidí. Všímáme si toho po staletí v Africe.

-
+8
+

Lumbergrázlové

Tento rok opět nepřineseme rozhovor s pravdami Tómy Halíků ani láskou Zdeňka Svěráka. Průzkum společností Eva a Censuswide potvrdil, co jsme tušili dávno: muži s plnovousem kradou, lžou a podvádějí víc než muži oholení. Průzkum si možná zaplatila žiletkářská lobby, čeští antiislamisté nebo Bohouš Sobotka, kterému na hlavě rostou maximálně obroučky od brýlí, ale to, že je pravda zaplacená, ji ještě nedělá míň pravdoucí.

-
+8
+

Pro dítě to nejlepší

Čína se definitivně vzdala politiky jednoho dítěte. Odezva na akciových trzích byla okamžitá. Akcie výrobců prezervativů šly dolů jak po aktu. Opačný směr mají akcie výrobců plínek, sunarů a dudlíků. A to zejména výrobců japonských – Číňani vědí, co doma vyrábějí.

-
+8
+

Koalice se rozpadla

„Koaliční partneři si mají důvěřovat a nikoli se podvádět,“ okomentoval rozpad pražské koalice její nejčestnější neoholený eskamotér Karel Březina, který byl v říjnu 2014 pravomocně odsouzen za to, že neoprávněně pobíral odměnu za práci v dozorčí radě Dopravního podniku. Příště se zeptáme jeho kolegy Hulínského, dnes náměstka ministra školství pro sport, jestli by neměli spastikové dostávat vyšší příspěvky do státu.

-
+8
+

Konkurence pro Muska

Nedávno objevená kometa vypouští podle zjištění vědců z NASA každou vteřinu do vesmíru tolik alkoholu, kolik najdete ve sto padesáti lahvích tvrdého. Rusové z vesnice, kde před časem havaroval kamion s vodkou, už se na kickstarteru skládají na amatérskou jednocestnou dopravní raketu do nového ráje.


Minule nám naložili

Plameny zachvátily sklad plastových víček ve fabrice na minerálky. Rychlost šíření dobra v Česku okamžitě znatelně poklesla. Lahve už se ovšem zas nejen plní, ale i zavírají a den, kdy víčka a láska zvítězí nad leukémií a nenávistí, se opět blíží tempem haléř a půl za uzávěr.

Nakládačky: Donald. On baví

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo