Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Nakládačky: Kdo má kozy, vyhraje!

Martin VlnasGabriel Pleska
Martin Vlnas, Gabriel Pleska
7. 10. 2015

Až přijde konec světa – a po přečtení dnešních Nakládaček budete mít oprávněný dojem, že se blíží rychle –, nebude vám zlatá karta k ničemu. Není zlatá, že ano. Bankovka by ještě aspoň nějaké to upotřebení snad našla. Pravý vítěz ale bude ten, kdo si ráno nadojí čerstvého mléka. Kupodivu to vědí i v karetní společnosti Visa.

Nakládačky: Kdo má kozy, vyhraje!
-
+21
+

Za blbost se platí

Pražský vrchní soud řekl, že Strana zelených musí v Blesku uveřejnit omluvu autorovi textu k písničce skupiny Katapult. Bez dovolení si z něj v roce 2010 pro kampaň v severních Čechách vypůjčila sedm slov. Vrchní soud navíc stojí na tom, že by se soud první instance měl znovu zabývat požadavkem textaře na finanční odškodnění. Za blbost se, jak praví přísloví, platí. A že v případě tohohle textu jde o blbost kapitální!

Případ budeme dále sledovat, především nás zajímá ostatními médii poněkud opomíjená otázka, jestli zelení vypůjčená slova v pořádku vrátili majiteli.

-
+21
+

Z exhejtmana tečou litry

Bývalý ministr zemědělství a hejtman Moravskoslezského kraje Jaroslav Palas postavil penzion za třicet milionů.  Ukázalo se, že po rodině Palasových musely dvacet let zůstávat v míse palačtí a masarykové. Policisté spočítali, že i kdyby celá familie žila jen z životního minima, pořád by za dvě dekády utratila přesně o 9 411 854 korun víc, než oficiálně vydělala. Že je to spekulace? Je! Představte si ale, že jste za sedm let museli k bankomatu jen jednou, a před barákem vám parkuje mimo jiné Audi A8 4E; Toyota Land Cruiser 120, Audi A6 4F; Land Rover, Range Rover kombi, Audi RS7. Holt, pro rodinné štěstí občas i ruce do hajzlu strčíte.

-
+19
+

Na koho se vaří voda?

Policie ve finančním portfoliu rodiny Palasů objevila také jedno milionové jednorázové investiční životní pojištění. Kdo z rodiny si tenhle supervýhodný produkt sjednal, spisy neříkají. Každopádně dobře mu tak.

-
+21
+

Putin jede bomby

Rusko se rozhodlo zatočit s Islámským státem. Začalo proto zuřivě bombardovat pozice, kde Islámský stát prokazatelně nepůsobí, aby v teroristech vyvolalo falešný klid a v nestřeženém okamžiku udeřilo na ukolébané extremisty plnou silou. Brilantní! Podobně komplikované diverzní akce známe také z české politické scény, kde Míra Kalousek schválně hlasuje s vládní koalicí, aby následně mohl předstírat falešnou opilost, jíž bravurně maskuje opilost skutečnou.

-
+19
+

Cameron ukazuje svaly

Geniální strategii Rusů bohužel nepochopili zpomalení Britové a zaseli do mnoha turbanů semínko pochybnosti: „Jestli to akce zaměřená proti Svobodné syrské armádě s cílem posílit diktátora Asada, je to samozřejmě trochu zpátečnický krok,“ hodnotil situaci s neuvěřitelnou razancí a odhodláním premiér David Cameron.

Ještě chvíli a Britové si v parlamentu rozzuřeně poposednou.

-
+19
+

Sami máme prázdný kotlík, ukázali sparťani imigrantům

Portugalský tým FC Porto, který má v kádru celých pět Portugalců, vymyslel zajímavé přilepšení pro své cizozemské plejery. Z každé vstupenky z prvního domácího zápasu Evropské ligy půjde jedno euro na pomoc imigrantům. Sparťanští kotelníci se mužně rozhněvali, protože uprchlíci jsou jim u pravé vyholené hýždě, a ve společném prohlášení se odmítli diktátu podřídit. Jejich kotel zůstal během utkání Evropské ligy s řeckým APOEL Nikósie prázdný. Podle kuloárních informací byl ale pravý důvod úplně absence jiný: Sparta hraje až na Kehinda Fataieho tužku, takže všichni jeli fandit Limberskému do Plzně.

-
+19
+

Pobavořenec horší Bavora

Bavorské euroskeptiky povede Čech, imigranty v Německu nechce. „Jako bývalému uprchlíkovi mi leží na srdci, abych prosadil rozumné požadavky týkající se této oblasti… Oni jdou přes šest, sedm zemí, které jsou v Evropské unii, ale oni chtějí do Německa,“ napsal mimo jiné minulý týden na svých stránkách. O tom proč sám v roce 1987, kdy s rodiči utekl z rodné Olomouce, neemigroval do mnohem bližšího Polska, východního Německa nebo Ruska, jeho web mlčí. Bystroň studoval ekonomii.

A pro rýpaly: i Rakousko je blíž.

-
+19
+

WWWC

Deník MF Dnes vyzval širokou veřejnost, aby se zapojila do velkého testu toaletních papírů. Jako první vzorek redakce nabídla každému z účastníků – předplatné deníku MF DNES. Později, pravděpodobně vlivem interního betatestingu, který odhalil řadu nedostatků v porovnání s konkurencí, jmenovitě nadbytečnou ohebnost, nízkou odolnost vůči vnějším tlakům a celkovou slabost produktu, danou nadměrnými úsporami při výrobě, se redakce svého rozhodnutí zalekla a nyní už nabízí k testování pouze tříměsíční předplatné virtuální verze.

Vyzkoušeli jsme ji. A po kontrole displeje můžeme říci, že řečený web takto dosáhl dokonalé jednoty obsahu a formy. Doporučujeme ale mít v blízkosti zdroj tekoucí vody.

-
+19
+

Konec světa bude

V redakčním mejlu přistála zpráva, že si „Visa Europe položila otázku, zda již v roce 2020 zaplatíme za vybrané zboží pomocí kalhot nebo bundy“. Devět z desíti katastrofistů horlivě přikyvuje, a my proto začínáme pracovat na tabulkách s převodními kurzy. V roce 2020 budou troje plísňové levisky plus péřovka za jednu kozu.

Není nám ale jasné, proč si takové otázky klade zrovna Visa. Ve světě po jaderné válce nebudou virtuální peníze, a ani pro společnost Visa v něm tedy nebude místo. Nebo už pracujou na vývoji kozomatu?

Co jsme naložili posledně

Prezident Zeman oslavil narozeniny a dostál přitom konečně svému slibu, že nebude rozdělovat českou společnost. Odjel do ciziny. 

A jiné.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte (7)

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Gabriel Pleska

Gabriel Pleska

Redaktor, editor a uměle inteligentní ilustrátor webů Peníze.cz a Finmag.cz.

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo