Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Nakládačky: A věnečky

Finmag.cz
Finmag.cz
30. 9. 2015

Nakládačku a věneček? Dejte si do nosu.

Nakládačky: A věnečky
-
+22
+

Uši pro pláč

Kdo má uši, pláče. Zábavní korporace Warner projela spor o práva k písničce Happy Birthday. O příštích narozeninách to uslyšíte zas. Sbohem naděje, že z dortu vyskočí zakuklenec s nápisem OSA na zádech, zinkasuje poplatky a zakáže tetě a synovcům přednes chráněného díla a preventivně hudební produkci vůbec.

-
+22
+

Věnečky

Stal se zločin a policie hledá otisky prstů. Ovšem otisky pěti a půl milionu lidí. Patřily státním zaměstnancům Spojených států a uchazečům o práci pro tamější erár, kteří žádali o bezpečnostní prověrku; někdo je v červenci šlohnul. Řadu měsíců státní náboráři tvrdili, že přišli o prsty milionu lidí, teď přiznali pětapůlkrát víc. Nepěkný pořádek a ohrožení osobních dat? Ale. V zemi, kde se na svátek zamilovaných lidé obdarovávají čokoládovými otisky vlastních řitních věnců, se to snad až tak vážně nebere.

-
+22
+

Čistému vše čisté

Z dobře informovaného zdroje víme, že hradní kancléř neodmítal en-bé-účku poskytnout vlastní otlačky kvůli obavě z krádeže, nýbrž kvůli obsedantně kompulzivní poruše – Vratislav Mynář prostě nesnese myšlenku, že by třebas jen chvíli neměl mít čisté ruce. Ale nikdo ho až tak vážně nebere.

-
+22
+

Pomalu je to zábavnější

Andrej Babiš by jistě dokázal prosadit novelu zákona o daních z příjmů, která by drobné živnostnictvo připravila rychle a nemilosrdně o výdajové paušály. A měli by to, podnikatelíčkové, co se nezmohli ani na holdinžíček! Jenže zábavnější bude nechat je chvilku potrápit a bavit se tím, jak jim praskají žilky. Takže vláda navrhuje zase zvýšit daňovou slevu na děti. Tu, co teď může získat jen podnikatel, který se výdajových paušálů vzdá.

-
+22
+

Ovčáček. Umí kozáček?

Prezident Zeman oslavil narozeniny a dostál přitom konečně svému slibu, že nebude rozdělovat českou společnost. Odjel do ciziny.

Při výběru místa oslavy a dresscodu projevil jeho tým vzácný cit pro vyváženost: Slavilo se sice v ruské restauraci, ovšem v Novém Yorku. Jméno restaurace – Mari Vanna – připomíná konopné produkty, kravatu měl ale prezident od čínského bource. V kolik hodin dosáhl nejvyššího stupně osvícené veřejnoprávnosti, tedy stavu oblečený-neoblečený, to bohužel z jediného videa z oslavy není zřejmé.

-
+22
+

Pepe + Kristýna Žaneta ale opravdu forever

Ano, už je skutečně možné odkázat příbuzným vlastní kérku. Je to ostatně umělecké dílo s příběhem, když na to tak přijde. A velká výhoda je, že se nikdy nedozvíte, že na vašeho delfínka na aukci nikdo nepřihodil ani šesták.

Registrace k využívání služby Zachraňte můj inkoust přijde asi na sto eur, roční poplatek je pak poloviční, vyplatí se tedy umírat spíš rychle. A nezapomeňte příbuzné instruovat, že službu mají kontaktovat do osmnácti hodin od chvíle, co zaklepete bačkorama, jinak by taky z dědictví nemuselo nic být. Jistě by pak plakali dvakrát víc.

-
+22
+

Malí, ale Češi

Příští rok má sedmisté narozeniny největší Čech, Lucemburk Karel, a poslanci z toho chytají psotník. Zatím vyniká poslanec A. K. Anderle Sylor z Úsvitu, který slovy Pomozte splnit pozapomenutý patriotismus, pomozte pozvednout národní hrdost apeluje na kolegy, aby do českého kalendáře zapsali jako významný den, kdy si Karlův tatínek a maminka řekli ano. Nikdo sice neví, co jsou významné dny, kolik jich je a proč v kalendáři jsou, ale takové ptákoviny mezi nimi ještě nemáme.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
1
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Finmag.cz

Finmag.cz

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo