Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Pozitivní zprávy: Papež není žádný svatý

Rostislav Oboňa
Rostislav Oboňa
25. 3. 2015

Plus minus pozitivní pravidelný středeční zpravodajský nášup.

Pozitivní zprávy: Papež není žádný svatý
-
+10
+

Dvacetiletý Attila v maďarském Kecskemétu byl takový fanda do hromadné dopravy, že si pořídil uniformu řidiče autobusu, jeden Ikarus si v místním dopravním podniku vypůjčil a vyrazil na trasu linky č. 10. Bez sebemenších problémů odjel celý úsek, nabíral a vykládal cestující, aby byl na konečné zatčen policií. Krom jiného totiž ani neměl řidičák. Buďme rádi, že žijeme v době, kdy se kočovné a loupeživé geny Hunů projevují už jen v autobusech.

-
+8
+

Ačkoli ministr zdravotnictví Němeček ještě loni tvrdil, že v připravovaném protikuřáckém zákonu bude k elektronickým cigaretám mírnější, neboť se vlastně nejedná o cigarety, ale inhalátory nikotinu, letos otočil. Takže nakonec se bude zákaz vztahovat i na e-kuřáky bez ohledu na to, že jakákoli škodlivost e-kouření ani nebyla prokázána. Klasika. Nic o tom nevíme, tak to raději zakážeme. Jako dlouholetý aktivní e-kuřák se ale musím ministra Němečka zastat. Je to blb.

-
+8
+

Pražská primátorka Adriana Krnáčová dle informací serveru Krajské listy na posledním zasedání Rady hlavního města několikrát použila slovo „čůrák“. Server bohužel neupřesnil, zda byl tímto výrokem míněn mladý Stropnický, nebo zda Krnda jen komentovala vystoupení svého šéfa v nedělních Otázkách Václava Moravce.

-
+8
+

Kočovníci nejsou jen ty mongoloidní typy s křivýma nohama na malých škaredých ponících, o kterých už jsme dneska mluvili. Vyskytují se například i ve Walesu, kde se jim podařilo od vlády získat dotaci ve výši 1,3 milionu liber, aby svůj tábor zkulturnili a postavili společenské centrum pro 120 obyvatel. Zřejmě ale došlo k nějakému komunikačnímu šumu, neboť kočovníci si za tyto peníze postavili velkopěstírnu trávy, která mohla ročně vynášet až 250 tisíc liber. Když si jeli do obchodu pro hnojivo a motyčku, udal je nějaký anonym a bylo po ekonomické soběstačnosti.

-
+10
+

Tomáš Klvaňa pro Parlamentní listy uvedl, že nás sovětská armáda v roce 1945 neosvobodila, ale dobyla. Beru to jako takové tradiční české „otevření diskuze“.

-
+8
+

Zázraku se měl dopustit papež František poté, co v Neapoli políbil schránku se zaschlou krví svatého Januária. Krev měla údajně částečně zkapalnět, za což se tam každoročně modlí tisíce katolíků. Papež František si ale zřejmě uvědomuje, ve kterém roce žijeme, a celou záležitost trochu zlehčil tím, že pokud krev zkapalněla jen zčásti, musí na své víře ještě zapracovat. Bod.

-
+8
+

Místopředsedkyně ČSSD Lenka Teska Arnoštová před lety údajně hodně pod cenou získala v Praze lukrativní stavební pozemek. Jeho nízkou cenu zdůvodnila tím, že byl pozemek znehodnocen stavební sutí, kterou bylo potřeba za vysokých nákladů odklidit. Dva znalecké posudky vypracované na tento pozemek před koupí i těsně po ní o žádné suti nehovoří. Jak to tedy bylo? Bůh suť.

-
+7
+

Soudce pražského městského soudu přistihli v polovině února, an krade v autobuse spolucestujícímu peněženku. Hrozí mu až dva roky v báni. Už těm soudcům ty platy proboha zvyšte, ať nemusejí jezdit MHD se slušnými lidmi.

-
+7
+

Asi by se mělo hodně psát o tom čtyřiadvacetiletém ožralém nacistickém zmrdovi, jenž se nechal fotit, kterak v Terezíně hajluje a močí na hroby obětí, ale tahle rubrika je určena pozitivním zprávám, takže se o tom zmiňovat nebudeme. Snad dostane přes držku aspoň doma od táty.

-
+7
+

Andrej Babiš nevidí důvod k sesazení ministra dopravy Dana Ťoka kvůli podezření, že za jeho šéfování ve firmě Skanska došlo v roce 2008 ke korupci. „Premiér přece už 18. března dostal od pana ministra dopis, v němž ministr dopravy objasňuje, že všechno bylo ťip ťok.“

-
+7
+

Českem právě projíždí zhruba dvanáctý silniční konvoj americké armády za poslední rok. Bububu.

-
+7
+

Pokud by se v březnu konaly volby do Poslanecké sněmovny, zvítězilo by hnutí ANO s 33 procenty hlasů. Shodou okolností chovalo v roce 2001 osm českých zoologických zahrad 61 žiraf Rothschildových, což tehdy činilo přesně 33 procent z evropského chovu.

Úvodní foto: Andreas Zerndl / Shutterstock.com

Náš partner

Další porce seriózní publicistiky na The Zeitung:

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Rostislav Oboňa

Rostislav Oboňa

Mediální magnát. Vydává The Zeitung a tištěný The Zeitung magazín.

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo