Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Pozitivní zprávy: Prezident vyhraje, prezident prohraje

Rostislav Oboňa
Rostislav Oboňa
7. 1. 2015

Když prezident hraje šachy sám se sebou, může být spokojený jak ten, kdo mu přeje výhru, tak i ten, kdo má radost, když je potřen. A to je pozitivní.

Pozitivní zprávy: Prezident vyhraje, prezident prohraje
-
+8
+

„Novoroční recepce v Kremlu lze směle označit za kulinární senzaci! Možná vůbec poprvé v historii první kuchyně země se kuchaři dokázali obejít bez cizích jídel a surovin,“ napsal list Moskovskij komsomolec.

-
+8
+

Také na Pražském hradě se kuchaři obešli bez cizích surovin. Jen co prezident při slavnostním obědě s premiérem Sobotkou pozřel českého daňka, navrhl pro české živnostníky zvýšení daní. Čeští živnostníci doufají, že napřesrok bude mít Zeman už jen bažanta a nějakou obloženou mísu.

-
+8
+

Firma Sony Pictures se nezalekla severokorejského hackerského útoku a film The Interview, který zesměšňuje vůdce KLDR Kim Čong-una, zveřejnila na internetu. Vzápětí se ukázalo, že Kim Čong-un se útokem nesnažil chránit svůj majestát, ale spíše duševní zdraví diváků na celém světě.

-
+8
+

Otevřený a upřímný rozhovor poskytl Magazínu DNES prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Uvedl například toto: „V Lánech před jídelnou má pan prezident šachy, a když má volnou chvilku, tak tam ty šachy sám hraje. A občas se mu stane, že i prohraje. A to asi nejlépe vykresluje, že se s ním spolupracuje skvěle, protože je to opravdu dialog.“ Zlé jazyky tvrdí, že pokud Zeman při hře v šach sám se sebou občas prohraje, je to spíše tím, že se nechal vyhrát.

-
+8
+

Ruský prezident Vladimir Putin byl pošestnácté v řadě zvolen ruským „člověkem roku”.

-
+8
+

Úroveň silvestrovského vysílání českých televizí zřejmě zaujala i v zahraničí. Jak jinak si vysvětlit, že se u nás v roce 2015 rozhodli koncertovat Queen, Kiss, Scorpions, Def Leppard nebo Roxette? Chybí už jen Kelly Family.

-
+8
+

Spojené království se rozhodlo regulovat, co se smí a nesmí objevit v pornofilmech, vyráběných nebo prodávaných na ostrovech. Kromě násilných praktik se zakazuje například také plácání po zadku nebo sezení ženy na mužském obličeji. Většina znalců ostrovního porna tvrdí, že by se mohlo klidně zakázat komplet.

-
+8
+

Po aféře s kundou se pravidelné rozhovory s prezidentem Zemanem přesunuly z veřejnoprávního Českého rozhlasu na komerční Frekvenci 1. Tam totiž pochopili, že pokud pan prezident nesnáší novináře, bude lepší, když na rozhovor s ním žádného novináře nepošlou.

-
+8
+

TV Barrandov v dubnu spustí dva nové kanály. Zpravodajský a publicistický ponese název Otázky Kateřiny Brožové. Druhým bude hudební kanál Káčko.

-
+8
+

Zatímco tisícovky věřících na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu jen netečně hleděly na hladovějícího Ježíška v místním betlému, jediná členka hnutí Femen se jej rozhodla nakojit. Usuzujeme podle toho, že jej s obnaženými ňadry sebrala a chtěla s ním zmizet. Ženu sbalili policajti, kteří pak nešťastné dřevěné mimino vrátili zpátky do chlívku.

-
+8
+

Ruský prezident Putin byl pojedenácté v řadě zvolen ruským „politikem roku”.

-
+8
+

Tomio Okamura zveřejnil na svém facebooku návod pro boj s radikálním islámem, který pro něj vypracoval znalec muslimského světa Jiří Kobza. Rafinovaný plán spočívá ve vysílání polonahých servírek z restaurace U Veselého pejska s prasetem na vodítku do mešit, kde budou modlící se muslimy rušit hlasitými hovory z telefonů nezakoupených u arabských prodavačů.

-
+8
+

Málo se ví, že někteří z moravsko-korejsko-japonských míšenců přichází na svět velmi podobným způsobem jako mláďata žirafy Rothschildovy. Žirafa přivádí svého potomka na svět vestoje, mládě tak padá na zem asi z dvoumetrové výšky a to hlavou napřed.


Náš partner

Další porce seriózní publicistiky na The Zeitung:

  • Jako dárek si nadělíme supertajný recept na kávu, jak ji dělá prostý lid, čímž myslíme ty nebožáky, kteří ještě nepřijali arabiku jako svého jediného spasitele.
    Coffeenazivánoce
  • Pojď, příteli a nafutruj si nácka. Vím, že tvá panička je alternativní a duševně omezená kráva. Pojíme spolu kvalitní stravu, abys měl příští noc síly na další kolo věčně trvající války.
    Kočičí intermezzo
  • Zřejmě byla ona cigareta velmi vzácná. Voněla téměř stejně jako náš himálajský čaj a dělilo se o ni hned pět dívek! Karlička v mládí vykouřila notnou dávku egyptek, globusek a lip svého pana otce, a tak tvrdila, že tohle je určitě nějaká novinka ze Západu. 
    Blízká setkání třetího druhu
Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Rostislav Oboňa

Rostislav Oboňa

Mediální magnát. Vydává The Zeitung a tištěný The Zeitung magazín.

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo