Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Pozitivní zprávy: Populační exploze plyšových tygrů

Rostislav Oboňa
Rostislav Oboňa
19. 11. 2014

Zprávám z minulého týdne bylo vytýkáno, že ve skutečnosti nebyly ani trochu pozitivní. Jistě je potěšitelné, že se nad sebou autor krátce zamyslel.

Pozitivní zprávy: Populační exploze plyšových tygrů
-
+10
+

Výborná zpráva přišla z Brazílie. Každých devět minut z deseti tam nedojde k žádné vraždě a oproti nejpesimističtějším předpokladům tamější policie zastřelí maximálně okolo šesti lidí denně.

-
+11
+

Thajka Vanessa Mae, která se proslavila tím, že se v převlečení za lyžařku dostala na olympijské hry v Soči a jako jediná na světě umí zahrát stupnici na elektrické housle, navštívila Prahu, aby svému psovi ukázala Karlův most.

-
+12
+

Šťastně skončil zásah španělské policie na palubě české plachetnice asi 830 kilometrů od Kanárských ostrovů. Policisté se ve spolupráci s celníky, letectvem a námořnictvem domnívali, že na palubě šestnáctimetrové jachty Češi převážejí 369 kg kvalitního kokainu. Omyl se naštěstí brzy vysvětlil. Vezli toho 599 kilo.

-
+10
+

Úlevu fotbalovým fanouškům přinesl závěr vyšetřovací komise FIFA, která z pověření etické komise FIFA vyšetřovala, zda mezi funkcionáři FIFA nedošlo při výběru Kataru jakožto pořadatelské země MS v kopané v roce 2022 ke korupci. Ze zprávy šéfa vyšetřovatelů FIFA Michaela Garcii, který výsledky pátrání předal šéfovi etické komise FIFA Joachimovi Eckertovi, vyplývá, že je ve FIFA všechno v pořádku.

-
+10
+

Že u nás i anonymní vyděrači mají dobrý vkus, se ukázalo, když neznámý muž hrozil bombou na Letišti Václava Havla. Za neodpálení nálože požadoval švýcarské hodinky v hodnotě zhruba 20 tisíc korun. Oceňujeme zejména fakt, že trval na koženém řemínku.

-
+10
+

Dobré zprávy hlásí také Mirošov na Vysočině, kde panovaly obavy, že po likvidaci romského ghetta zůstanou desítky spoluobčanů bez střechy nad hlavou. Obavy se naštěstí nenaplnily, neboť Romové se přestěhovali do centra Jihlavy.

-
+10
+

Indičtí farmáři přišli s výborným nápadem – zakoupili plyšové tygry, aby plašili slony drancující zemědělcům úrodu. Na slony to ovšem nemělo žádoucí vliv, naopak došlo k přemnožení plyšových tygrů. Situaci, dobře známou z Austrálie, by mělo vyřešit vysazení několika stovek plyšových žiraf Rotschildových.

-
+10
+

Francie si (jako jediný stát v Evropě) sestavila vlastní tým lovců UFO. Jejich hlavními zbraněmi se stal jedenáctistránkový dotazník, test na drogy a pro případ setkání třetího druhu již tradiční bílá vlajka.

-
+10
+

A ve Francii ještě zůstaneme. Tajemný tygr ohrožoval obyvatelstvo v okolí Disneylandu jen pár desítek kilometrů od Paříže. Tygra vidělo ve čtvrtek několik očitých svědků, a zaznamenal jej dokonce i přivolaný vrtulník s termovizí. Krátce nato ale šelma opět zmizela a dvě stovky policistů a hasičů se psem vycvičeným na lov medvědů již našly jen její stopy. Obyvatelům pařížského předměstí bylo doporučeno nevycházet z domů. V sobotu nalezené stopy prozkoumali odborníci a konstatovali, že se jedná o kočku domácí.

-
+10
+

Známý český uprchlý kontroverzní podnikatel (gauner, mafián, vyděrač, zloděj, podvodník – pozn. překl.) se pochlubil, že v jihoafrickém vězení trénuje společně s odsouzeným paralympionikem Oscarem Pistoriusem. Jak uvádí sám Krejčíř: „Cítím se ve formě jako nikdy předtím, dokážu teď zasáhnout ženu přes dveře od koupelny čtyřmi ranami bez míření.“

-
+10
+

Čínský programátor nakoupil 99 iPhonů 6 v přepočtu cca za dva miliony korun, vyskládal je do tvaru srdce a v něm pak požádal svou milou o ruku. Dostal košem. Kdo by si taky takového magora vzal.

-
+10
+

Při předvčerejším incidentu na Albertově byl vejci zasažen také německý prezident Joachim Gauck. Bral to s humorem až do chvíle, kdy se mu prezident Zeman omluvil, že ta vejce byla jeho.

-
+10
+

Novým rumunským prezidentem se stal Němec Klaus Iohannis. „Po určitých zkušenostech ze zahraničí jsme se rozhodli prezidentský úřad raději outsourcovat,“ podotkl k tomu předseda rumunského parlamentu.


Náš partner

Další porce seriózní publicistiky na The Zeitung:

  • Je pravdou, že se trefili, ale řekněme si na rovinu – tenhleten sondismus a kometismus, to je… hmmm… takové… hmmm… nevítězství.
    Kosmické filé
  • Být otcem je náročná a především nevděčná funkce. Ani četba odborných knih nebo sledování Billa Cosbyho vás na otcovství nepřipraví.
    Vaterland: Děda je cool
  • Přiznávám, že sem měl strach. Když sem si přečet Zákon o obcích a nějaký další brožurky z ministerstva, co se jich na netu válej tuny, i když to nikdo nečte, dostal sem strach.
    Muž na radnici: Hlas lidu
Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
1
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Rostislav Oboňa

Rostislav Oboňa

Mediální magnát. Vydává The Zeitung a tištěný The Zeitung magazín.

Související témata

miloš zemanpozitivní zprávythe zeitungžirafa rotschildova
Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo