Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Pozitivní zprávy: Kde jsme mohli být, kdybychom byli jako Krteček?

Rostislav Oboňa
Rostislav Oboňa
29. 10. 2014
 5 624

Samá radost: Agrofertu se meziročně daří o čtvrtinu lépe než před odchodem Babiše do politiky, český Krteček dobývá svět a i ten Kim Čong-un se konečně našel... Jen v Maďarsku jsou pořád všichni Maďaři.

Pozitivní zprávy: Kde jsme mohli být, kdybychom byli jako Krteček?
-
+9
+

Zatímco české silničáře každoročně zaskočí maximálně jen zima a sníh, jejich ruští kolegové to mají mnohem složitější. Vyprávět by o tom mohl řidič sněžného pluhu na moskevském letišti Vnukovo, jemuž pod kola nečekaně vběhl třímotorový letoun Dassault Falcon 50 se šéfem francouzské ropné společnosti TOTAL na palubě. Řidiči se naštěstí nic nestalo, letadlo bylo podle vyjádření pojišťovny „totálka“.

-
+9
+

Vlnu kritiky a pouliční nepokoje vyvolal v Maďarsku návrh zákona, na jehož základě chce Maďarsko od příštího roku vybírat daň za přenos dat po internetu. Jak říkal už sapér Vodička: „Každej Maďar může za to, že je Maďar.“

-
+9
+

Poslankyně ODS Jana Černochová vyzvala ministra obrany Stropnického, aby se omluvil za to, že jako postava v televizním seriálu odříkal repliku ze scénáře. Přejeme ODS mnoho sil při dalším řešení zásadních problémů ČR.

-
+9
+

O zhoubnosti věrnostních kartiček do supermarketu se přesvědčil sedmačtyřicetiletý Brit Alan Knight. Nejprve se nasáčkoval ke svému starému sousedovi s Alzheimerem a vytuneloval mu penzijní fond. Když policie začala ztrátu 40 000 liber šetřit, hodil Knight záda a tvrdil, že je po úrazu páteře zcela ochrnutý a občas omdlívá. Klapalo mu to přes dva roky, dokud nějakého policajta nenapadlo zkontrolovat pohyby na Knightově věrnostní kartě. Našel tam hromadu nákupů a v kombinaci se záznamy z kamer z obchodu, na nichž ochrnutý Knight vesele cupitá s plně naloženým vozíkem, nebohého Alana usvědčil z podvodu. Takže až se vás příště prodavačka zeptá, zda sbíráte body, utíkejte.

-
+9
+

Tabákový koncern Reynolds vyrábějící camelky zakázal svým zaměstnancům kouření v prostorách firmy. Tímto se výrobci tabáku stali stejně důvěryhodnými jako hubení kuchaři nebo J. R. Ewing za volantem Tesly. Hanba.

-
+9
+

Prezident Miloš Zeman navštívil Čínu. Projel se vlakem, oficiálně prohlásil, že Tibet i Tchaj-wan jsou mu šumák, a podepsal dohodu o natáčení animovaného seriálu Krteček a panda, který má spojit tradiční českou animovanou postavičku s čínským národním symbolem. Krteček bude v nové sérii šmatlat o holi, kouřit a opilý padat do krtince. Žirafa Rotschildova se oproti předpokladům v seriálu neobjeví.

-
+9
+

Herečka Sarah Jessica Parkerová, kterou proslavila hlavní role v seriálu Sex ve městě, získala cenu časopisu Footwear News za nejlepší letošní kolekci bot. Úspěch v návrhářské branži je hereččinou odpovědí na kousavé sarkastické poznámky o jejím věku, hereckých schopnostech a vzhledu. Jak uvedl šéfredaktor Footwear News: „S. J. je prostě fantastická, je to vůbec první kůň, který navrhuje boty.“

-
+9
+

Viceprezident americké internetové společnosti Google Alan Eustace ve speciálním skafandru skočil z výšky 41 419 metrů, což bylo výš, než kam v roce 2012 vystoupal se stratosférickým balonem Rakušan Felix Baumgartner. Zííííív.

-
+9
+

Jak se zdá, Kim Čong-un se konečně našel. Ve středu zveřejnila státní média foto, kterak vůdce kontroluje ostnaté dráty kolem nové ubytovny pro vědce na jih od Pchjongjangu. Mezitím se ovšem ztratilo šest vysokých představitelů severokorejské vlády a armády. Zdá se, že se jedná pouze o korejskou verzi naší hry na schovávanou. Pravidla jsou podobná, jen v Koreji pikají ti, co jsou schovaní.

-
+9
+

Agrofertu se meziročně daří o čtvrtinu lépe než před odchodem Babiše do politiky. Názory jsou trojí: 1) Babiš je manažer na pendrek. 2) Babiš si růst ošéfoval z pozice ministra financí (dotace a zakázky). 3) Až vypadne z vlády, republiku čeká pětadvacetiprocentní růst.

-
+9
+

Dnes si připomínáme 96 let ode dne, kdy jsme opovrhli příležitostí bydlet v Rakousku.

Náš partner


Další porce seriózní publicistiky na The Zeitung:

  • Váš syn jezdí se spolužáky po škole na koních a na napomenutí reaguje slovy Šmankote, drak, balíme fidlátka.
    Vaterland: Poznámky ve škole

  • Dnes? Nově vystavěné sídliště, trdliště hypotékářů. A teď si ho představte za dvanáct až patnáct let, až potěr doroste do puberty: z „dětských“ kavárniček a obchodů se zdravou výživou budou hospody, bary, obchody s komiksy a tetovací studia.
    Hnízdění 

  • Chutná mi studený točeňák s kremžskou a bílým rohlíkem. Rád bych vyzkoušel smažené plněné kuřecí kůžičky, ale stydím se o ně u řezníka říci.
    Ohrožený druh

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Rostislav Oboňa

Rostislav Oboňa

Mediální magnát. Vydává The Zeitung a tištěný The Zeitung magazín.

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo