Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Pozitivní zprávy: Bílý prášek a dementi

Rostislav Oboňa
Rostislav Oboňa
2. 10. 2014

Pozitivní zprávy ve finančním magazínu? Ano! Ale nahlas to neříkejte, abyste se nestali obětí svérázného bojovníka proti démonu alkoholu.

Pozitivní zprávy: Bílý prášek a dementi
-
+10
+

Zdá se, že letošní komunální volby přinesou nám občanům konečně změnu k lepšímu. Politici se chystají vrátit Pražanům Prahu, chodníky chodcům, budou sbírat hovna po burpsících, vyhánět bezdomovce z jejich domovů, feťáky z pískovišť a cikány odevšad. Z ulic zmizí prostitutky, vytlačené falešnými docentkami Univerzity Karlovy v negližé, rozdávajícími zdarma viagru, s jejíž pomocí pak postavíme na magistrátech týmy profíků či alespoň zateplíme a ušetříme. V otevřených dveřích radnice pak poplácáme vyšpulené zadnice a nastoupíme na nově utvořená místa ve veřejných službách, zatímco naše děti se mezitím budou cpát ve školních jídelnách lepším jídlem bez éček a vozit si šunky v MHD zdarma. Je až děsivé, kolik nedovtipných dementů je posedlých touhou ovlivňovat životy druhých. A mnohým z nich se to podaří.


-
+8
+

Senátorka (hromada titulů) Milada Emmerová (hromada titulů) byla v Plzni zachycena revizorem místního dopravního podniku, neboť jela bez označené jízdenky. Jelikož revizor neměl ani ánunk, že hovoří s osobou důležitou, a navíc bývalou hejtmankou kraje, požádal ji o předložení občanského průkazu, který u sebe neměla. Předložila místo něj hlasovací kartu do Senátu, o němž toho srdnatý revizor věděl asi tolik co o paní senátorce. Naštěstí byl poblíž vyškolený městský policista, který tetu ztotožnil a káravě ji upozornil, že zrovna ona by měla jít občanům příkladem. Senátorka na oba podala stížnost pro aroganci.


-
+8
+

Na Pražský hrad, na úřad vlády a na ministerstvo zahraničí dorazily v minulých dnech obálky s podezřelým bílým práškem.


-
+8
+

Poslanci schválili zákon o dětských skupinách. Zklamáni jsou nejen všichni, kdo doufali v plošný zákaz 5angels, Maxim Turbulenc a Mandrage, ale hlavně provozovatelé tzv. lesních školek. Ty totiž také spadly do kategorie dětských skupin, která má poměrně přísná pravidla a předpisy. Les musí být dle zákona zastřešen, stromy z nerezu a v plastovém křoví musí být porcelánový záchůdek s umyvadélkem. Ministryně Marksová-Tominová přislíbila, že situaci do roka napraví, což znamená, že lesní školky opravdu definitivně skončily.


-
+8
+

Dvaatřicetiletý blbec ze Šumperska přepadl již podruhé stejnou banku v Zábřehu a podruhé ho chytili. Možná by měl zkusit radši vrcholový fotbal.


-
+9
+

Jízdu na kole s pevným převodem nezvládl v Brně dvaadvacetiletý hipster. Při sjezdu Husovou ulicí asi zapomněl, že ty pedály se točí furt, kteréžto překvapení mu přivodilo pád, zlomilo mu klíční kost a propíchlo plíci. „Cyklista nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem jízdního kola a havaroval,“ sdělil policejní mluvčí Pavel Šváb. Heh.


-
+8
+

Ruský oligarcha Vladimir Jakunin v reakci na Zemanovo páteční vystoupení na konferenci Dialog civilizací na řeckém Rhodosu označil českého prezidenta za „střízlivě smýšlejícího člověka“. O dvě hodiny později obdržel Jakunin obálku s podezřelým bílým práškem.


-
+8
+

Severokorejský diktátor Kim Čong-un se již téměř tři týdny neobjevil na veřejnosti. Zřejmě je na tajném celokorejském turné po místních pizzeriích.


-
+10
+

Na osvětovou besedu do mateřské školy v Krásném Lese u Frýdlantu vyrazili v pátek policisté s autem plným výzbroje a výstroje na ukázku. Jakmile při vyprávění došlo na případ muže s koženou brašnou, policisté zjistili, že jim někdo ukradl samopal vzor 61 „Škorpion“. Po rozsáhlé pátrací akci byl zadržen jakýsi recidivista, co šel zrovna kolem a samopal si vzal.


-
+8
+

Na Liberecku ještě zůstaneme. Bílý tygr v úterý napadl a zabil mladíka, který zřejmě úmyslně skočil do jeho výběhu v zoologické zahradě v indickém Dillí.


-
+8
+

V pondělí ve večerních hodinách zatkla policie prim. MUDr. Karla Nešpora, CSc., pro podezření z rozesílání bílého prášku.


Náš partner

Další porce seriózní publicistiky na The Zeitung:

  • Ověřený způsob, jak zaujmout i osobu hluboce pod naší intelektuální úrovní? Jojo!
    Rukověť pseudointelektuála: Jak na jojo
  • I známý chalupář pan Huml, zastánce pokrývky hlavy s módní anténkou, věděl, že teplo z tělesné schrány uniká ponejvíce hlavou
    Tetička Sally: Módní okénko
  • V šupleti každé katedry měl být jednoduchý test příčetnosti, pohotovostní balení Xanaxu a nouzové tlačítko, které vyhlásí konec vyučování a odchod domů či aspoň na oběd.
    Vaterland: Poznámky ve škole
Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte (1)

Vstoupit do diskuze
Rostislav Oboňa

Rostislav Oboňa

Mediální magnát. Vydává The Zeitung a tištěný The Zeitung magazín.

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo