Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Mobilní aplikace Obchodní rejstřík v novém

Martin Vlnas
Martin Vlnas
7. 5. 2012

Před rokem spatřily světlo světa naše první mobilní aplikace: čtečky webů Peníze.cz a Finmag. Za pár měsíců poté jsme spustili úspěšnou aplikaci Obchodní rejstřík. A od té doby jsme udělali pořádný krok vpřed.

Mobilní aplikace Obchodní rejstřík v novém

Mobilní Obchodní rejstřík jste už mohli nějaký čas najít v českém AppStore a OVI Store. Při svém spuštění byl dokonce nejstahovanější aplikací „jablečného“ obchůdku vůbec! Přesto potřeboval pořádně vylepšit. Minulý týden jsme proto spustili novou verzi, díky níž můžeme směle říci, že umíme všechno, co umí justice.cz a ARES. A navíc jsme rychlejší.

Mobilní Obchodní rejstřík dnes umožňuje nejen snadné vyhledávání firem a osob, které v nich působí, ale nově také osob samostatně výdělečně činných (OSVČ). Ověření základních informací o lidech a firmách, s nimiž podnikáte, je tak otázkou okamžiku. Navíc odpadá závislost na počítači (a státním aparátu). Ze snadného vyhledávání se teď navíc mohou těšit také uživatelé operačního systému Android.

Důvěřuj, ale prověřuj

Přemýšlíte, kdy se vám může náš mobilní obchodní rejstřík hodit? Třeba když si nejste jisti svým obchodním partnerem nebo pokud si potřebujete ověřit, zda firma, která si u vás objednala zboží za sto tisíc, není v insolvenci. Aplikace vám však pomůže i v neobchodních situacích. Třeba když budete s kamarády debatovat nad tím, jestli má pod palcem víc firem Roman Janoušek nebo Marek Dalík.

Firmy může v aplikaci vyhledávat každý vlastník chytrého telefonu nebo tabletu dvěma způsoby: buďto vložením názvu společnosti, nebo zadáním identifikačního čísla (IČO). U osob pak stačí zadat jméno a příjmení. Podnikatele najdete také pomocí jména nebo vložením IČO. O vše ostatní se již postará naše aplikace. Během pár sekund získáte mimo jiné informace o sídle firmy či místě podnikání u osoby samostatně výdělečně činné, o právní formě nebo výši základního kapitálu. Pokud hledáte konkrétní osobu, zjistíte, v jakých společnostech daný člověk figuruje nebo zda, od kdy a pod jakým IČO podniká.

Nechcete-li daný subjekt vždycky hledat znovu a znovu, můžete si výpis nově poslat e-mailem k pozdějšímu využití nebo se o něj snadno podělit s kolegy. Přesvědčte se sami…

  • Operační systém: Aplikaci pro iOS si můžete ZDARMA stáhnout na této adrese
  • Aplikaci pro Android si můžete ZDARMA stáhnout zde
  • Aplikaci pro Symbian si můžete ZDARMA stáhnout zde

Peníze.cz a Finmag: Čtení do kapsy

Když jsme obě čtečky před rokem spouštěli, byly „in“. Rychlé, přehledné a čisté – svůj účel plnily na sto procent. Svět mobilních aplikací ale udělal obrovský skok, především v práci s grafikou. Proto jsme se i my rozhodli obě čtečky obléknout do nového kabátu. Kromě redesignu jsme aplikace zrychlili a rozšířili možnosti pro sdílení na sociálních sítích. O tom, jak zásadní změnu jsme provedli, se zatím můžete přesvědčit u sesterského webu Peníze.cz Finmagu. Aplikace pro Peníze.cz bude následovat v nejbližších týdnech.

  • Finmag: Aplikaci pro iOS si můžete ZDARMA stáhnout tady
  • Peníze.cz: Aplikace pro iOS se právě dokončuje. Jakmile bude venku, dáme vám vědět.

Výčet rozhodně není finální. Právě pro vás dokončujeme jedno velké letní překvapení. O jeho spuštění vás budeme informovat přesně za měsíc. A zase půjde o peníze…

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Související témata

AndroidAppStoreARESčtečkaFinmagfirmychytrý telefonIČOiPadiPhonejustice.czmobilní aplikaceObchodní rejstříkOSVČOVI Storetablet
Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo