Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Jak bylo zachráněno mužské pokolení

Ivan Adamovič
Ivan Adamovič
8. 11. 2008

Můj milovaný synu, kladeš mi čím dál častěji otázky, které jsou stejně očekávatelné jako obtížné k zodpovězení. Připadá ti divné, že všichni muži, co jich kolem sebe vidíš, jako by jeden druhému z oka vypadli, zatímco ženy se jedna od druhé liší?

Jak bylo zachráněno mužské pokolení

Zatímco početí ženy se děje – zaplaťbůh - přirozeným způsobem, mužům musí pomáhat alchymie genových štěpovačů. Smutný důsledek prokletí, které nám nadělila Válka sukní. Vím, příliš mnoho informací najednou. Zkusím ti to vysvětlit.

Po Globálním třesku zbraní Západu a Východu, který skončil zničením mnoha metropolí světa, sice zavládl křehký mír, ale o to větší nenávist se rozpoutala na nové, nečekané frontě. Radikální feministické organizace už dál nechtěly snášet Panství Muže.

Měl bys to vidět, ty transparenty a bannery: Pryč s božstvem neomezeného růstu! Neviditelná ruka trhu rdousí individualitu! Válka smrdí testosteronem! A tak podobně. Ale kéž by to skončilo jen u toho! Jakmile štěpovači DNA zefektivnili metodu samopočetí, nic už nebránilo genovým kuchařkám z frakce Gaia Strikes Back vyvinout ten zatracený virus.

Dlouhá inkubační doba a přenositelnost vzduchem zaručily, že měl dost času poukládat do všech kmenových buněk v dosahu svoje poselství. Příkaz zabraňující párování chromozomů X a Y. Jinými slovy, konec chlapečků v novorozeneckých postýlkách.

Rozšíření viru vyvolalo občanskou válku, jaká tu ještě nebyla. Muži, kterým se nerodili synové, sahali čím dál častěji k násilí na ženách, což zradikalizovalo i ty ženské organizace, které nepatřily k nejextrémnějším. Válka sukní byla dlouhá a vyčerpávající. Výsledek?

Kromě mnoha mrtvých i zničení všech genových bank, které byly registrované vědeckými a zdravotnickými organizacemi. A osud mužského pokolení byl zpečetěn. I muži by se dali štěpovat metodou samopočetí. Ale odkud brát nenakažený genový základ? Žijící muži byli do jednoho zasažení virem a zmrazené vzorky mužských spermií se vypařily v explozích likvidovaných spermobank.

Tehdy se stalo něco, co někteří pokládají za čirý zázrak. Bůh je přece jenom chlap, šklebili se pak na sebe chlapi nad pivem. Když partyzánské jednotky zoufalých, stárnoucích mužů prohledávaly sutiny města Washington, narazily na podzemní prostory, které slibovaly zásoby zbraní. V některých z trezorů opravdu krátké palné zbraně byly, jinde se našly průkazky a odznaky s nápisem FBI, což podle dnešních historiků mohla být zkratka pro tajnou náboženskou sektu.

Obsah jednoho trezoru pátrače zaujal. V obzvlášť dobře uzamčené schránce našli spis o mnoha tisících stran na zažloutlém, drolivém papíru. Vedle listin ležela ve vakuově uzavřeném igelitovém obalu blůza od modrého kostýmu. Pátrače zarazila pečlivost, s jakou byl tento artefakt uložen a zabezpečen, a rozhodli se doručit ho našim ilegálním vědeckým laboratořím k průzkumu.

Na tom kusu oděvu nebylo vcelku nic zvláštního, kromě zachovalé jmenovky MONIKA připnuté špendlíkem k látce. A kromě několika velkých bílých fleků vepředu. Jakmile ho experti dostali pod mikroskop, ztichli v úžasu. Textilie byla potřísněna velmi zachovalým spermatem.

Nikdo neodhalil, kdo byl onen Neznámý, jehož genetická výbava zvrátila dějiny. Patrně šlo o muže vysokých morálních a intelektuálních kvalit. Proč jinak by byla jeho... ehm... stopa tak opatrována? Teorie o sakrálním původu objevených prostor podporuje domněnku, že se jednalo o ostatky nějakého pozdního světce. Pro nás se svatým rozhodně stal. Vždyť jeho sémě zachránilo celý mužský svět.

Jak ti už muselo dojít, tento Neznámý je díky umění genových kouzelníků tvým otcem. Stejně jako je otcem mým a otcem mého otce. Až bude mezi muži a ženami nastolen mír, jistě bude označen za Spasitele.

Posloucháš mě vůbec, synku? Je toho na tebe moc najednou, viď? Tak dobře. Pojďme si spolu raději zahrát na saxofon.

Foto: Profimedia.cz

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte (3)

Vstoupit do diskuze
Ivan Adamovič

Ivan Adamovič

Publicista a novinář původně zaměřený na kulturu. V roce 1995 spoluzaložil a řadu let řídil časopis Živel, působil také v měsíčníku Ikarie, byl šéfredaktorem webového deníku InZine.cz. Později vedoucí... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo