Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

S úctou vaše banka

Pavel Hanzl
Pavel Hanzl
29. 11. 2008

Vážený pane, s uspokojením jsme vyhodnotili, že jste naším dlouhodobým věrným klientem. Již krásných 15 let spravujeme Vaše dva soukromé účty a jeden podnikatelský.

S úctou vaše banka

Víme o Vás také, že pravidelně používáte naši kreditní kartu a často zapomínáte využívat bezúročné splátkové období. Tuto skutečnost ale kompenzujeme tím, že Vám každé tři roky neúčtujeme 200 Kč za vydání nové karty k Vašemu úvěrovému účtu. Věříme, že jsme Vám touto připomínkou způsobili radost, a děkujeme, že využíváte peněz navíc ve Vaší kapse.

Protože jste nám řádně splatil již několik středně velkých spotřebitelských úvěrů, zařadili jsme Vás na interní listinu VIP40+, kde evidujeme spolehlivé a relativně bonitní klienty, kteří u nás mají téměř neomezené úvěrové možnosti. Jediné omezení tu představuje pouze výše Vašich pravidelných příjmů, takže neztrácejte čas v neplodných internetových diskuzích a zítra pracujte více než dnes, abyste si pozítří zase mohl půjčit.

Dovolte, abychom Vám též vyjádřili poděkování, že bez reptání platíte veškeré poplatky, které jsme byli nuceni zvyšovat, abychom byli českým státem lépe prodáni do soukromých rukou. Jsme rádi, že zbytečně nekladete dotěrné dotazy a v podstatě šťastně spíte v naší laskavé náruči. Slibujeme, že váš spánek nebudeme rušit a postaráme se, abyste i nadále sladce spal. Děkujeme, že svou mysl nezatěžujete zbytečným přemýšlením o výhodnosti našich finančních produktů. Koneckonců, jsme přece nejlepší banka.

Přes drobné nedostatky v historii našeho obchodního vztahu, zejména v souvislosti s občasným nepovoleným záporným zůstatkem na Vašich účtech v klíčové dny, kdy si potřebujeme něco strhnout, jsme velmi spokojeni s Vaším klientským profilem. Pokud právě nemáte na pravidelnou splátku, nevadí, my můžeme počkat. Ale jistě chápete, že si to necháme dobře zaplatit.

Vaše finanční prostředky na účtech, včetně těch půjčených, jsou pro nás nemalým zdrojem zisku, a cítíme proto povinnost odměnit Vaši věrnost. Ne, nebojte se, nebudeme Vám narušovat charakter či zavedené rituály Vašeho života nějakým podílem na zisku z našeho podnikání, protože peníze navíc jsou potenciálně nebezpečné.

Místo toho Vám ihned zasíláme plyšového maskota naší banky, kterým způsobíte radost některému z Vašich dětí či vnoučat. A jako zvláštní poděkování a mimořádný bonus za Vaši věrnost jsme Vám již předem schválili aktivaci nového úvěrového účtu k další kreditní kartě s roční úrokovou sazbou 22 % a spotřebitelský úvěr až do výše 270.000,- Kč na 8 let, s roční úrokovou sazbou 14 %, to vše bez přezkoumání Vaší bonity. Slibujeme, že se nikdy nezeptáme na účel čerpání těchto úvěrových prostředků. Zato si můžete být jist, že naše konverzace přitvrdí, pokud byste ztratil dosavadní platební disciplínu.

My u nás v Pijavici si myslíme, že nejlepší odměnou za Vaši přízeň bude, když Vás odměníme tím, co umíme nejlépe, tedy novým úvěrem. Je prokázáno, že klient s pravidelně splácenými závazky a se stabilizovanými pravidelnými příjmy je disciplinovaný, nedělá hlouposti a poctivě pracuje, aby své příjmy udržel či zvýšil. Dobře víme, že nezáleží na ceně životních nákladů, ale na subjektivním štěstí každého lidského života. A proto si užívejte a buďte šťasten! Nakupujte, co je vám libo.

Klidně začněte cestovat kamkoliv si jen vzpomenete, užívejte komfortu a dopřejte si vše, co Vás napadne, třeba i luxusní vánoční dárky nebo exotickou dovolenou. S naší bankou v kapse Vám patří svět. Vedle toho Vás jistě bude hřát vědomí, že pomáháte druhým. My jsme totiž něco mezi investiční a klasickou komerční bankou a díky tomu, že nám svěřujete své peníze, nemusíme si jich tolik půjčovat na mezibankovním trhu. Tím přispíváte k naší stabilizaci a k odvrácení úvěrové, finanční či snad – nedej Bůh – celosvětové ekonomické krize.

Věřte mramoru naší pobočky a jistotě koženého křesla, do kterého Vás zveme usednout co nejčastěji. Nás sice zajímá Vaše štěstí, ale o jeho ceně se raději moc šířit nechceme, abyste šťasten i zůstal. My totiž mizerně úročíme vklady a královsky úročíme úvěry, to je naše heslo. Nikdy Vás nepošleme ke konkurenci, ale slibujeme, že alespoň chvíli budete šťasten. Věřte jistotě kdykoliv dostupné hotovosti, když už jste si ji předplatil svou věrností. Ne, opravdu se nikdy nezeptáme, co si za půjčené prostředky koupíte. Slibujeme. Začneme se ptát, až přestanete splácet, a bude to na jiné věci. Pokud budete i nadále hodný a pracovitý, nikdy tato situace nenastane.

Půjčte si třeba na novou dlažbu ve Vašem domě, nám je jedno, že to jde i levněji. Půjčte si na cokoliv. Začněte splácet až za tři měsíce, ale nejlépe až za rok. Postaráme se, abyste včas dostal upomínku, pokud byste opomněl uhradit nějakou úvěrovou splátku.

Pokud byste náhodou potřeboval konsolidovat své závazky, máme k dispozici velmi výhodný úvěr, kterým celkové splácení protáhneme až do 70 let Vašeho věku, samozřejmě za smluvní dluhové účasti Vašich blízkých, abyste se nemusel doprošovat v nebankovní finanční sféře, u přátel či v záchranné sociální síti českého státu. Vaše splátky sloučíme do jediné mnohem nižší, takže Vám ještě zbude nějaká ta stovka měsíčně na splácení kreditních karet pro Vaše vnoučata. Úvěr nabízíme již od RPSN 12,49 % p. a. Není to skvělá nabídka?

Pokud budete potřebovat, nalezneme i řešení, které pokryje nákup střelné zbraně a munice na finální urovnání Vašich finančních závazků. Posledně zmíněný úvěr zahrnuje i pojištění nákladů na zaplacení úklidové služby ve Vašem bytě v souvislosti s realizací Vašeho řešení, jakož i nákladů na ozdravný pobyt v psychiatrickém sanatoriu v délce 28 dnů pro Vaše blízké, pokud byste nevyloučil jejich osobní účast na tomto řešení.

Jsme první banka, která usiluje o štěstí klientů. Starosti o výši poplatků přenechejte nám. Koneckonců pokud využijete našeho dynamického oddělení investičního bankovnictví, budou tyto poplatky k smíchu, protože je hravě překonáte s našimi novými investičními produkty krytými hypotékami v prosluněných lokalitách Gobi a Sahary.

Užívejte si lásky a štěstí, nemyslete na hlouposti. A nezapomeňte si ještě dnes domluvit schůzku s Vaším osobním investičním bankéřem Petrem Ulítlým, který je naším zkušeným spolupracovníkem a k Vašemu jménu byl přidělen jako bonus za Vaši věrnost.

S úctou
První sací, a.s.
Váš bankovní ústav

Autor fejetonu je finanční poradce splečnosti Fincentrum. Foto: Profimedia.cz

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte (8)

Vstoupit do diskuze
Pavel Hanzl

Pavel Hanzl

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo