Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Woods porazil Bernankeho

Andrej Rády
Andrej Rády
23. 2. 2010

Na grafu vidíme statistiku objemů zobchodovaných akcií z pátku 19. února. Den poté, kdy šéf Fedu se svými kolegy zvýšil diskontní sazbu o 0,25 procentního bodu, si investoři vzali během obchodování „oddechový čas“.

Woods porazil Bernankeho

Zdroj: Bloomberg

Ten si dal přednedávnem také nejlepší světový golfista, protože chtěl své manželce a rodině společně stráveným časem alespoň částečně vynahradit nevěru, které se dopouštěl. Zda Woodsovi manželka odpustí, na to si jistě můžete i vsadit. Když se v pátek v televizi omlouval za své "špatné chování", měli na něj vsazeno zřejmě i makléři na Wall Street. Dívali se skoro všichni.

"Nešlo tomu uniknout," řekl Michael Nasto, senior makléř z U.S. Global Investors, která obchoduje se zhruba 2,5 miliardami dolarů. "Woods byl všude. Jeden z nejlepších sportovců naší doby se omlouvá za nevěru a oznamuje návrat ke golfu. Kamkoli jste přepnuli, mluvil na vás Woods."

Makléři asi hodně koukají na televizi. Objem zobchodovaných akcií spadl v době začátku přenosu Woodsova vyjádření až k 1 milionu, tedy na nejniží úroveň toho dne. Když Woods domluvil, tradeři se vše snažili dohnat – výsledkem byl naopak maximální objem zobchodovaných akcií.

Během celého projevu spadlo obchodování na všech amerických burzách na 456 milionů akcií, přičemž předchozích 5 čtvrthodin se zobchodovalo v průměru přes 576 milionů akcií.

Autor je redaktorem www.investicniweb.cz

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte (3)

Vstoupit do diskuze
Andrej Rády

Andrej Rády

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo