Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Jaký je nový web o investicích?

Finmag.cz
Finmag.cz
15. 7. 2009

Obchodujete aktivně přímo s akciemi nebo se o tuto formu investování alespoň zajímáte? Pak byste měli zpozornět. V létě totiž startuje nový investiční web, který drobným českým investorům nabídne to, co dosud nacházeli jen na zahraničních finančních serverech: Skutečné aktuální zpravodajství, kvalitní infografiku a poutavě zpracované a moderované videozprávy či rozhovory. Hurá.

Jaký je nový web o investicích?

 Rozjet takový projekt a udržet laťku tak vysoko, jak slibují tvůrci, vyžaduje značnou investici a každodenní péči odborně zdatných profesionálů. Redakční tým povede Ivana Šalomonová, zkušená finanční poradkyně a moderátorka televizního pořadu Investorský magazín. Novému projektu www.investicniweb.cz držíme palce a těšíme se na spolupráci, která čtenářům časopisu Finmag rozšíří obzory také v oblastech, jež jsme dosud pokrývali jen nesoustavně.

Otázka: Kolik čtenářů může získat nový web pro drobné investory? Má česká obdoba světových finančně-zpravodajských serverů šanci komerčně uspět?

Vladimír Bezděk

Aegon
Motto webu zní „Kvalita zahraničních investičních serverů dostupná v českém jazyce a srozumitelná drobným investorům!“ Úspěch bude záležet na tom, jak se podaří naplnit slibovanou kvalitu a kdo je považován za drobného investora (cílová skupina webu). Budou-li na webu informace relevantní pro lidi, kteří si na akciových trzích „točí“ jen desítky tisíc korun, může být čtenářů hodně. Bude-li cílová skupina ležet finančně výrazně výše a tomu bude podřízen i obsah webu, půjde počet čtenářů dolů. A pokud se kvalita nepodaří naplnit, web na trhu neprorazí.

Tomáš Prouza

Partners
O weby pro investory zájem je a bude pod jednou podmínkou, že dokážou přinést zajímavý obsah a důvěryhodné informace. Dnes je v tom nejdále asi patria.cz, ale i tak má chytře vymyšlený a profesionálně vedený web dostatek prostoru českou konkurenci rychle překonat. Lidé navíc budou informace o financích hledat čím dál častěji, takže s komerčním úspěchem by neměl být problém. Kvalitních informací je totiž málo a čtenáři za nimi rádi přijdou.

Tomáš Skřivánek

E15
Projekt nového investičního webu znám a držím mu palce. Deník E15 zvažuje spolupráci s ním, jména tvůrců jsou pro nás zárukou vysoké kvality obsahu. Uživatele web sežene snáze než peníze. Odhaduji, že může reálně oslovit 100 až 150 tisíc návštěvníků měsíčně. Návratnost vložených investic a financování provozu bude ale obtížné. Krize výrazně utlumila zájem zadavatelů inzerce propagovat své výrobky a služby. Největší pokles je ve finančním segmentu a u dovozců automobilů. Právě tito inzerenti by ale web měli podle mého živit.

Jak se líbí web vám? Podělte se v Komentářích!

Foto: Profimedia.cz

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte (6)

Vstoupit do diskuze
Finmag.cz

Finmag.cz

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo