Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Krize prospívá finančním webům

Finmag.cz
Finmag.cz
13. 10. 2008

Portál iFondy.cz zaznamenal od začátku září několikanásobný nárůst návštěvníků, prozrazuje provozovatel webu v tiskové zprávě. Mezi nejhledanější informace patří podle něj zejména aktuální kurzy otevřených podílových fondů.

Krize prospívá finančním webům

Nejvíce sledované jsou detaily fondů peněžního trhu, akciové fondy postižené současnou vysokou volatilitou zaznamenávají u uživatelů standardní zájem.

„Portál iFondy.cz registruje v posledních dnech rekordní návštěvnost. Návštěvníci přímo prahnou po aktuálních kurzech podílových fondů,“ potvrzuje nebývalý zájem o informace spojené s kolektivním investováním Ing. Marek Janšta, ředitel KZ FINANCE spol. s r.o.

„V kombinaci s  články a zpravodajstvím ze světa financí jsou naši uživatelé pravidelně informováni o nejaktuálnějším dění, trendech a stavu svých investic, což oceňují zejména nyní v období finanční krize.“

V meziměsíčním období došlo k nárůstu návštěvnosti na více než dvojnásobek. Kromě sledování vývoje svých investic v aplikaci Moje portfolio návštěvníky nejvíce zajímají kurzy podílových fondů. „Statistiky nejprohlíženějších fondů jednoznačně vede největší fond v České republice Sporoinvest,“ upřesňuje Ing. Martin Honeš, zodpovědný za webové projekty v KZ FINANCE.

„Nejvíce jsou sledované fondy peněžního trhu, které nejsou současným stavem na trzích poznamenány tak, jako například fondy akciové. Návštěvnost jednotlivých fondů je však v přímém kontextu rozložení investic českých drobných investorů – nejčastěji prohlížené jsou fondy, které obhospodařují největší majetek a jsou v českých korunách.“

Spíše konzervativní založení Čechů potvrzuje rozložení jejich investic – nejvíce jsou ukládány do fondů peněžního trhu a dluhopisových fondů. Například o Sporoinvest, největší podílový fond s majetkem cca 40 miliard korun, se zajímá každý šestý návštěvník webu iFondy.cz.

Konzervativní statistiku nabourává akciový Sporotrend s 6% podílem na celkové sledovanosti, následovaný dluhopisovým Sporobondem s téměř tříapůlprocentním zastoupením. V první padesátce nejsledovanějších fondů je pouze jeden v zahraniční měně, všechny ostatní fondy jsou vedeny v české koruně.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte (18)

Vstoupit do diskuze
Finmag.cz

Finmag.cz

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo