Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Nové nemovitosti v portfoliu

Finmag.cz
Finmag.cz
19. 12. 2007

Po zářijové akvizici administrativní budovy Platinium v Brně koupil ČS nemovitostní fond další nemovitosti, které ovlivní výnosy fondu. Ty by se v příštím roce měly podle odhadů pohybovat mezi 5 – 7 procenty. Nové nemovitosti jsou v Českých Budějovicích, v Ostravě a v Praze.

Nové nemovitosti v portfoliu
ČS nemovitostní fond vznikl v únoru letošního roku jako první nemovitostní fond v České republice zaměřený zejména na drobné investory. Za dobu svého působení se mu podařilo nastřádat majetek o objemu 1,1 mld. Kč, čímž se stal největším nemovitostním fondem u nás. Do fondu již investovalo kolem tří tisíc zájemců, z nichž přes osmdesát procent jsou investoři s vkladem do půl milionu Kč.

„Investiční strategií naší společnosti je zaměřit se na různé typy nemovitostí po celé České republice, což dosavadní akvizice zcela splňují,“ uvedl Tomáš Trčka, generální ředitel REICO investiční společnosti České spořitelny.

ČS nemovitostní fond totiž získal do svého portfolia nákupní a zábavní centrum s multikinem Čtyři Dvory v Českých Budějovicích. V Ostravě zakoupil fond administrativní budovu zvanou Fischer Building a v Praze – Nuslích obdobnou budovu Aqua palác. Výnosově zajímavý by mohl být logistický park Barbican Praze – Ruzyně. Celková hodnota nemovitostí v portfoliu fondu je přibližně 1,7 mld. Kč.

„Všechny zakoupené budovy se nachází v atraktivních lokalitách Česka a mají dlouhodobé nájemce, což je jistě dobrým signálem pro stávající i potenciální investory,“ komentoval akvizice Martin Skalický, člen představenstva a investiční ředitel společnosti REICO.

Na začátku příštího roku plánuje REICO investiční společnost České spořitelny vstup na zahraniční trh. Fondu by měla v portfoliu přibýt administrativní budova v Bratislavě. 

Investovat do nemovitostního fondu není v Česku zatím obvyklá záležitost. Ve světě však patří k tradičně velice zajímavým a oblíbeným investicím. Umožňuje široké veřejnosti vložit své finanční prostředky do velice drahých aktiv, jakými jsou komerční nemovitosti typu administrativní budovy, hotely či logistické parky.

Tato investice je přitom pro dotyčného investora tzv. hmatatelná, neboť se jedná o investici do konkrétního aktiva. Vstupní investice ČS nemovitostního fondu činí 1.000 Kč.
Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Finmag.cz

Finmag.cz

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo