Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

OVB žaluje Prouzu

Tisková zpráva OVB
Tisková zpráva OVB
26. 5. 2008

„Do OVB nebude nikdo beztrestně kopat, ani Tomáš Prouza z konkurenční firmy,“ uvedl Pavel Uzel, předseda představenstva OVB Allfinanz.

OVB žaluje Prouzu

Trestním oznámením proti bývalému náměstkovi ministra financí Tomáši Prouzovi a nynějšímu místopředsedovi představenstva společnosti Partners Financial Services, a.s. reaguje akciová společnost OVB Allfinanz na jeho nepravdivá nařčení citovaná v rozhovoru pod názvem „Štork poškozoval naše klienty s vědomím OVB“ zveřejněném 27. února 2008 na serveru investujeme.cz.

„Do OVB nebude nikdo beztrestně kopat, ani Tomáš Prouza z konkurenční firmy,“ uvedl Pavel Uzel, předseda představenstva OVB Allfinanz. „Nemám nic proti férové hospodářské soutěži, ale fauly musejí být nejen odpískány, ale v souladu s pravidly i potrestány.“

Prouza v poskytnutém rozhovoru doslova uvedl: „Pan Štork našeho klienta nenašel náhodou. Dostal od centrály OVB databázi klientů poradců, kteří odešli do Partners, a měl je obcházet. Je tedy zřejmé, že klienti byli poškozováni s vědomím, a skoro bych řekl na přímý pokyn centrály OVB. Centrála OVB samozřejmě ví, jaký je pan Štork ‚vynikající‘ prodejce a co všechno je schopen klientovi natlačit. Musela vědět, když ho posílala za klienty, že to pro ty klienty nebude dobré řešení.“

Podle Uzla jsou tato tvrzení nepravdivá a dehonestující povahy. Navíc cíleně poškozují dobrou pověst OVB tím, že negativně ovlivňují její vážnost a postavení v podnikatelských vztazích, a to zejména u stávajících i potenciálních klientů OVB. Podle Uzla je toto Prouzovo zřejmě protizákonné jednání o to intenzivnější, že k němu došlo z úst bývalého náměstka ministra financí České republiky. „Prouzova snaha o poškození dobré pověsti naší společnosti z konkurenčních důvodů je tak zcela zřejmá,“ dovozuje Uzel.

Tomáš Prouza je členem statutárního orgánu společnosti Partners Financial Services, a.s., která je na českém trhu finančně poradenských služeb se společností OVB v konkurenčním vztahu. Podle Uzlova názoru se tak Prouza svým jednáním dopustil nekalé soutěže, když v rozporu s dobrými mravy jednal tak, aby způsobil újmu OVB Allfinanz, a to i přesto, že nekalá soutěž je dle § 44 odst. 1 zákona č. 513/1991 Sb. jednoznačně zakázána.

Stejně jako na Prouzovi se OVB Allfinanz domáhá ochrany svého dobrého jména žalobou rovněž na společnosti Partners Financial Services, a.s., od nichž požaduje omluvu.

Tisková zpráva OVB publikovaná v neděli 25. května 2008.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte (15)

Vstoupit do diskuze
Tisková zpráva OVB

Tisková zpráva OVB

Další články autora

Zobrazit vše

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo