Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Osladí to Evropě Ferda Mravenec?

František Mašek
František Mašek
1. 4. 2009

Turbulentní doba si žádá okamžitá a někdy i netradiční řešení. Kdo by například ještě nedávno předpokládal, že to Evropě za Čechy „osladí“ Ferda Mravenec? To bylo možné spíše očekávat, že Orco opět odloží vyhlášení výsledků.

Osladí to Evropě Ferda Mravenec?

Premiérem bude Ferda Mravenec

Záhada, kdo vlastně dovede Českou republiku k předčasným volbám a ve druhé polovině předsednictví Evropské unie, je konečně odhalena. Serveru Finmag se podařilo zjistit, že premiérem bude známý hrdina dětských pohádek Ferda Mravenec. Informace o jeho původní profesi, jíž je práce všeho druhu, přinesla uklidnění na finančním trhu.  Index PX pražské burzy po této informaci posílil o deset procent, koruna atakuje rekordní hodnoty z loňského léta.

Češi si ovšem musí dát velký pozor, aby o svého Ferdu nepřišli.O jeho služby projevila totiž v současné nelehké době zájem řada dalších zemí.

Proti Slovensku s Nedvědem a Kollerem!

Podle agentury Meruna nastoupí dnes čeští fotbaloví reprezentanti v kvalifikačním zápase proti Slovensku překvapivě i s bývalým kapitánem české reprezentace Pavlem Nedvědem a historicky nejlepším střelcem týmu ČR, známým dlouhánem Janem Kollerem.

„Když jsem sledoval sobotní zápas České republiky se Slovinskem, rozbolely mne z něj oči. Oční lékař mi doporučil poněkud netradiční léčbu – abych tedy sám nastoupil. Nu a tak jsem po nějaké době opět zpět, “potvrdil našemu zpravodaji svůj start proti Slovákům Pavel Nedvěd. Podobně vyznělo i vyjádření jeho někdejšího reprezentačního spoluhráče Kollera.

„Delší dobu mi trvalo, než jsem pochopil, jakým způsobem Nedvěda a Kollera znovu přilákat do reprezentace,“ řekl Finmagu s lišáckým úsměvem trenér českého fotbalového týmu Petr Rada a s výmluvným gestem vyměnil dosud používané brýle mámení za jiné s růžovými skly.

Obamu navštíví i delegace pražských krtků

Ochranka připravující návštěvu amerického prezidenta Baracka Obamy v Praze zaznamenala neobvyklý pohyb v zahradách Pražského hradu. Vše se naštěstí brzy vysvětlilo. Nečekaný mumraj má na svědomí velké množství krtků, hloubících na hradě stále nové a nové chodby.

Jejich horečná aktivita nesouvisí podle neoficiálních zpráv s probouzejícím se jarem, ale s blížící se návštěvou amerického prezidenta Baracka Obamy v české metropoli. Podle mluvčího Odborového svazu krtků, známého též pod přezdívkou Drtič Viktor, chtějí totiž krtci, aby Obama přijal jejich delegaci a na jeho počest připravují závody v tunelování, který s nemalou mírou zadostiučinění označili za jeden z českých národních sportů.

Blesk hrozí státu soudem

Českému státu hrozí soud, tentokrát ze strany deníku Blesk. Příčinou je novela zákona, která výrazně omezuje svobodu projevu, zejména pasáž, která brání informovat o obětech trestných činů. „Koho zajímají zprávy o tom, že nejmenovaný významný poslanec urazil méně významného představitele opozice, došlo na facky a žaloby, když nemůžeme napsat podrobnosti?,“ uvedl majitel bulvárního deníku Blesk Bleskovič.

Na námitku, že zákon je možné v případě potřeby porušit a zaplatit za to pět milionů korun, argumentuje Bleskovič finanční krizí. Pokud by přišla na řadu druhá varianta, tedy vězení za porušení zákona, v redakci Blesku by zase možná časem nikdo nezbyl. „Kdo by pak psal naše úžasné zprávy?,“ řekl rovněž Bleskovič, jehož redakce chystá petici za zrušení části inkriminované právní normy.

K žalobě na stát se údajně chtějí připojit i další média. Redakce deníku MF Dnes si na znak protestu prozatím nasadila náhubky.

Kdo získá řád Brouka Pytlíka?

Několik nevládních organizací chce letos poprvé udělovat Řád Brouka Pytlíka. Proslýchá se, že k horkým favoritům na toto poněkud neobvyklé ocenění patří především řada politiků. V kuloárech se dokonce hovoří o tom, že jedním z vážných kandidátů na toto vyznamenání je český prezident Václav Klaus.

Bude prý ale muset svést tuhý souboj se svým francouzským protějškem Nicolasem Sarkozym, jehož slova i jednání rovněž často vypovídají o tom, že všude byl a všechno zná, což je nejdůležitější atribut pro udělení ceny, inspirované Broukem, řečeným Pytlík. Jistě se ale najde řada jejich dalších důstojných protivníků, o nichž dosud veřejnost pohříchu příliš neví.

Prodej korouhviček prudce stoupá

Prodejci korouhviček krizi nijak nepociťují, ba právě naopak.Zájem o tuto neobvyklou proprietu totiž před připravovanými předčasnými volbami prudce stoupá.„Největší zájem projevují někteří politici z koalice. Stranou nezůstávají ani ti opoziční. Těsně před volbami pak lze očekávat i zvýšený zájem ze strany samotných voličů,“ řekl Finmagu majitel největšího specializovaného obchodu Jan Novák, zvaný Velká Korouhev.

Na kapesní zloděje s klokanem Hugo

Blížící se léto, které do Prahy obvykle přiláká větší počet turistů, nedává spát ani kapesním zlodějům. Pražská policie hodlá ovšem v boji proti kapsářům přitvrdit a chystá proti nim trumf. Jmenuje se Hugo, což asi nikomu nic neřekne. Jde o cvičeného klokana, který prošel úspěšným tréninkem v několika pražských hyper či supermarketech. Nenechavé poberty varujeme: Pozor, umí skvěle házet bumerangem.

Orco opět odložilo zveřejnění výsledků

Realitní společnost Orco odložila zveřejnění neauditovaných výsledků loňského hospodaření na 7. dubna. Stalo se tak již podruhé. Firma se přitom odvolává na dohodu s auditory a správcem, kterého firmě, jež požádala o ochranu před věřiteli, určil francouzský soud. Auditované výsledky Orco zveřejní v půlce května. Uvedla to firma ve své tiskové zprávě.

Připraveno ve spolupráci s agenturou Apríl. Čtenáři mohou tipovat, která zpráva či zprávy je či jsou pravdivé, případně mohou být pravda. Je také možné nabídnout  vlastní aprílové informace.

Foto: Profimedia.cz

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte (4)

Vstoupit do diskuze
František Mašek

František Mašek

Dlouhodobě se zabývá ekonomikou, od roku 1993 se zaměřuje na kapitálový a finanční trh. Působil v řadě médií, mimo jiné v Lidových novinách a časopise Burza, na různých postech, naposledy jako šéfredaktor.... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo