Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Jeff Bezos, další pracháč číslo 1 z garáže

1. 8. 2017
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

V EU by takový Amazon nebo Apple nemohly vzniknout, protože by je živnostenský úřad nebo hygiena z jejich garáže vyhnaly.

Nahlásit
-
14
+

Diskuze

Nebo zaplnil garáž šanonama pro státní byrokracii ...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

V EU by takový Amazon nebo Apple nemohly vzniknout, protože by je živnostenský úřad nebo hygiena z jejich garáže vyhnaly.

Nahlásit

-
14
+

Za úspěchem Bezosova Amazonu jsou nesporně i optimalizované daně. Svůj globální byznys uměla firma daňově optimalizovat – mimo jiné dohodami s lucemburskou vládou.
Zdroj: http://finmag.penize.cz/ekonomika/325338-jeff-bezos-dalsi-prachac-cislo-1-z-garaze


Teraz zašpekulujem, ale ktovie, či toto nie je dôvod prečo Amazon zatiaľ neakceptuje bitcoin. Ak by začal akceptovať platby v btc, v očiach širokej verejnosti by ho legitimizoval a prispel k masovému rozšíreniu. Lenže by tým uľahčil cestu menším konkurentom, ktorí nemajú na takú daňovú optimalizáciu, na akú má Amazon, čo by globálna korporácia. Ak by potom aj ostatní začali príjmať platby v btc, s optimalizáciou daní by si menšie spoločnosti asi nelámali hlavu tak, ako teraz. Dnes keď si daňovák myslí, že "dlžíte" peniaze, v mnohých krajinách Vám ich proste zoberie z účtu. A netreba pripomínať, že v mnohých prípadoch sa to deje neoprávnene a neskôr sa zistí, že daňovák nemal pravdu. Mnoho firiem v UK takto muselo skončiť, keďže prišli o peniaze.
S btc by sa to nestalo, na bitcoiny žiadny daňovák nedosiahne, pokiaľ mu ich držiteľ dobrovoľne nevydá.

Takže možno za neochotou amazonu príjmať btc je obava z konkurencie.

Ale ako som povedal, z mojej strany čistá špekulácia... :)

Nahlásit

-
3
+