Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Zdravotnictví: Soukromé versus státní

7. 3. 2017
 13 536
71 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Předem se omlouvám, ze dlouhý komentář, ale jde o srovnání plně státního a poměrně hodně soukromého zdravotnictví.

Příklad skoro soukromého zdravotnictví ze Švýcarska. Ve Švýcarsku si platím dvě zdravotní pojištění. První je povinné základní pojištění, které musí mít každý kdo je zde legálně. Na výběr máte bezpočet zdravotních pojišťoven, které nabízí nejrůznější formy zdravotního pojištění. Ceny těchto pojistění se odvíjí od toho, kde bydlíte, kolim máte let a jaké je vaše pohlaví. Výše platu to nijak neovlivňuje. Já osobně platím 190 franků měsíšně při platu 9000 franků hrubého. Druhé pojištění, které se platím je tzv. připojištění. Je to dalších 56 franků měsíčně. Připojištění je za nadstandardní péči a to včetně 'legal insurance', pro případ, že bych se chtěl soudit s lékařem. Díky připojištění mi pojištovna proplácí např. brýle, posilovnu, ale taky třeba preventivní prohlídky. Tedy během roku zaplatím za pojištění 2952 franků. Tato částka je nezávislá na výši mého platu. Nicméně včechny výdaje do výše 2500 franků ročně si platím sám. A až po vyčerpání teto částky to propláci základní pojištění. Připojištění se proplácí zvlášť. Jen pro úplno, pokud budu hodně nemocný, tak mě pojistění vyjde na 5452 franků ročně. Zubaře si musíte platit zvlášť - osobně mám zubaře v levnějším Německu. Mám to do Německa asi 20 minut.

Dříve jsem žil v Anglii. Tam je pojištění plně státní. Při platu 35000 liber ročně jsem platil pojištění 3800 liber. Tedy něco přes 10 procent. Zde se pojištění odvádí z výše platu. Při platu např. 50000 liber ročně už budete platit za pojištění více, než ve Švýcarsku. Zubaře si ale musítě platit zvlášť, stejně jako ve Švýcarsku.

Jeden příklad, jak taková soukromá a státní péče funguje. Občas se mi udělá na oku ječné zrno. Nejdříve se to projeví jako oční infekce a pak se po dvou týdnech vytvoří ječné zrno, které zůstane několik měsíců. V Anglii mi lékař dal antibiotika a pak mi poradil, ať si na to dávám horké čajové sáčky. Po pár měsících ječné zrno zmizelo. O rok později jsem měl infekci znova a ječné zrno zpět. Rada, dejte si na to čajové sáčky. Tohle se opakovalo každý rok. Když jsem se zeptal, jestli se s tím dá něco dělat, tak mi řekli, že ne. Že kdysi se to operovalo, ale dneska se to nechává a ať si dávám čajové sáčky. Pak jsem se přestěhoval do Švýcarska. Měl jsem opět oční infekci, doktor mi dal antibiotika. Zatímco všechny návštěvy v Anglii byly zdarma, ve Švýcarsku mě to stálo 70 franků. Jak jsem psal výše, vše do částky 2500 franků si platím sám, až po te pojištovna. Po tom, co se mi udělalo ječné zrno, doktor mi nabídl, že se to dá operovat. Že prý mi vyřízne žlázku, která se mi vždy zanese a pak mám infekci. Operace mě stála 200 franků. Tedy 270 franků a oko je bez infekce již více než rok, a žádná ječná zrna.

Osobně preferuji zaplatit 270 franků, což je pro Švýcarský plat poměrně malá částka, např. rodinná večeře v restauraci vás vyjde dráž. Neź mít každý rok ječné zrno a léčit si ho čajovými sáčky.

Další případ pro srovnání z Anglie a Švýcarska mám vyšetření střev. Ale to by bylo na hodně dlouho. Jen mohu napsat, že jsem podstoupil tento zákrok dvakrát. Jednou v Anglii a jednou ve Švýcarsku a opět mi přišel Švýcarský model lepší.

Pokud má někdo zájem, tak si může spočítat výši svého zdravotního pojištění pro Švýcarsko na comparis.ch. Stránka je i v angličtině.

Nahlásit
-
27
+

Nejméně oblíbený příspěvek

Odpor k nespravedlivému rozhodnutí!
Já,Alena Laňková,nar.18.1.1962,matka dvou dětí,Vladimíra Laňky,nar.11.11.1989 a ing.Jarmila Laňky,nar.7.7.1987 podávám stížnost proti členům rozhodčího orgánu VZP,Včetně jeho předsedkyně,Hany Hynkové!
Pracovala jsem 13.Let jako zdravotnice,na vlastní oči jsem zažívala diletantské rozdělování peněz,státních dotací a psal se rok 1996! Maše platy za těžkou dřinu byly pro moje děti 4.200 korun hrubého! Invalidé bez progresivních chorob!!!! se nám vysmívali se 12.000,že jsme jejich otroci,že děláme!! Byl to nejhorší *tunel* za posledních dvacet let! Poplatky za naši dřinu pro ně činily 3 - 5 korun! Doplatí na to několik dalších generací!! Bylo to za vlády pana Klause!! Předseda *Českomoravské komory odborových svazů*,Josef Středula poskytl rozhovor pro liberecký týdeník *5 plus 2*,kde říká: *Po dvaceti letech nejsme na platové úrovni západních států*! Sama jsem po dvou infarktech a prasklém žaludečním vředu /neošetřeno/!! Doporučuji komentář pod titulkem: *Mirdo,koupila jsem ti piva*! Můžete si ho přečíst na webu: *Brněnský deník Lelek Slávek* /Google/. Na postižené se tady dřou nemocné matky dětí,pracují na tři směny v nebezpečných,zdraví škodlivých provozech a nemají žádný život!! Matka zdravého dítěte je ponižována,trestána! kdyby to bylo postižené,dostane 30.000 měsíčně a všechny sluhy zadarmo!! Byl tím úplně zničen náš důchodový systém!! Dříve chodily ženy do důchodu podle počtu dětí,které vychovaly!! Když měla tři děti,tak v 52 letech! Dnes to má být v 65 letech!! VZP mi protiprávně zadržuje 24.000 korun za přeplacenou exekuci na mladšího syna a záměrně mi neposílá výpis,aby peníze nemusela vracet!! Na žádost o odpuštění penále,kde je jejich povinností odpovědět do třiceti dnů,mi odpověděli až po šesti měsících,sprostě lhali! VZP je napojena na exekutory!! Alena Laňková - Liberec

Nahlásit
-
-34
+

Diskuze

Krevní plazma

Je nejcennější složka krve,nesmírně důležitá pro zdravý vývoj a život každého z nás! Zoufalí lidé ji *darují* ve finanční tísni. Za jeden odběr je v současnosti 700 Kč! Častý odběr pak vede k tomu,že se těžce poškodí krevní obraz! Sám jsem jeden odběr v minulosti taky absolvoval. Jan Urban napsal knihu,kterou jsem nečetl,kterou presentoval Petr Cibulka pod titulkem: *Tunel plný krve* /Vyhledávač Google/. Další odkazy: *Krevní plazma - význam* /Vyhledávač Google/, *Diag Human* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
0
+

PCR test

Jako laik ho považuji za nesmírně důležitý,protože přímo prokazuje infekci na Covid 19! Je to odběr vzorků ze slin,výtěr z nosohltanu. Budoucí ministr zdravotnictví,Vlastimil Válek tyto testy také prosazuje. Vidí v tom řešení,jak snížit počet infikovaných v naší zemi. Dneska to máme tak,že firmy provádějí u zaměstnanců tzv. *antigenní testy*,které platí týden a nejsou tak přesné. Nakažení by po prodělání PCR testu měli jít do karantény. Přestože nejsem náchylný na Covid 19,virózu nechci v žádném případě zlehčovat

Nahlásit

-
0
+

Mudr Jan Hnízdil k pandemii

Jeho názory k pandemii jsou kritické. Jako laik považuji pandemii za *zmutovanou chřipku*. Lidé by měli v dnešní těžké době mít šanci vést zdravý způsob života,chodit do přírody,provozovat sporty,které považuji za nesmírně prospěšné,jako je například rekreační plavání, rovnoměrně zaměstnává celé tělo. Nezbytná je i zdravá výživa s dostatkem ovocných cukrů pro mozek a srdce. A to je obrana proti pandemii. Dneska se *bojuje o přežití*,dřete se,abyste zaplatili *náklady na život* a na nic není čas! Více už na webu: *Vítejte ve světě pandemických her* /Vyhledávač Google/, *Jan Hnízdil názory pandemie* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
0
+

Rakovina versus Covid 19

Internetové odkazy: *Rakovina zabíjí víc než Covid* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
0
+

Další příklad úspěšných léků!

Více už na webu: *Dokážou pomoci a mají je i v Česku*! /Vyhledávač Google/. Proto se už nemusíte bát *Covidu*!

Nahlásit

-
0
+

Lék Remdesivir zachránil život řidiči taxislužby!

Při výkonu svého povolání byl těžce zasažen covidem! 10.března minulého roku byl urychleně převezen do Všeobecné fakultní nemocnice v Praze! Nasazen Remdesivir! Pacient uveden do umělého spánku,napojen na umělou plicní ventilaci! Protože mi zemřela matka na rakovinu v 62 letech,nesmírně si vážím záchrany každého lidského života! Nesmí to být gauner,který bohatne na dřině a vykořisťování lidí,vytváří jim neúnosné pracovní podmínky,zneužíval toho,že vykořisťování jinou možnost,aby přežili,platili extrémně vysoké náklady na život,nemají! Více odkazy: *Taxikář poděkoval na videu zdravotníkům* /Vyhledávač Google/, *jak dnes žije taxikář,který petřil k prvním nakaženým* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
0
+

Remdesivir

Je vynikajicí americký preparát. Skvělé antivirotikum,vyrobené k léčení koronaviru. Na rozdíl od některých vakcin,kde se to v ojedinělých případech prokázalo,nemá žádné vedlejší účinky! Ředitel Fakultní nemocnice v pražské Motole,Miloslav Ludvík,má veliký zájem na tom,aby lidí umíralo co nejméně a nemusely se zbytečně odkládat nezbytně nutné plánované operace! Jsem přesvědčen jako laik,že by použití Remdesiviru pro co nejširší okruh nakažených obyvatel schválil. Více odkazy na webu: *Miloslav Ludvík - rozhovory* /Vyhledávač Google/,*Miloslav Ludvík - Wikipedie* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
0
+

Peníze za lidské orgány

Lidské orgány mají pro mne hodnotu nevyčislitelnou! Doba,kdy jsme měli bezplatné zdravotnictví,je dávno pryč! Lidé se nemuseli obávat,jak je to dnes ve světě běžné,že když nebudou mít zaplaceno zdravotní pojištění,nebudou ošetřeni,mohou zemřít! Internetové odkazy: *Cena za lidské orgány* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
0
+

Proč máme babyboxy

V Česku máme k roku 2020 celkem 76 babyboxů pro odložené děti. Viz odkazy: *Počet babyboxů v Česku /Vyhledávač Google/. V roce 2012 jsme měli ve srovnání se Švýcarskem,babyboxů více než čtyřicet a Švýcarsko pouhé dva *babyfenstery.*Babyboxy v Evropě* /Vyhledávač Google/. Poslouchám názory: *Je to pořád lepší,než aby byly děti zbavovány života.* Merito věci je ale v tom,že babyboxy musejí u nás vůbec vznikat! Signalisuje to pouze jediné. Matky dětí jsou na tom nesmírně špatně!

Nahlásit

-
0
+

Nervově paralytické látky!

Definujeme je jako chemické zbraně a měly být už dávno zakázány! Internetové odkazy: *Úmluva o zákazu chemických zbraní a povinnosti podniků v ČR* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
0
+

Náhradní mateřství

Začala ho prosazovat v roce 2009 pávnička Daniela Kovářová. Pro mě je to hrozné. Většinou s tím *souhlasí* ženy v obrovské finanční tísni,totální beznaději,aby si tímto způsobem *pomohly*. Psal jsem o tom na zrušených stránkách v diskusi Brněnského deníku pod titulkem *Nosičky dětí*. Internetový odkaz na zrušené stránky: *Brněnský deník Lelek Slávek*. Tady mi bylo zrušeno,jak jsem už dříve napsal 281 diskusí se sociální tématikou. Nikdo se nezamýšlí nad tím,co se stane s dítětem,které se narodí postižené. Může to být v důsledku devítiměsíčního stresu v těhotenství u rodičky! Další odkazy na webu: *Kovářová s Juráskovou* /Vyhledávač Google/, Náhradní mateřství - Kovářová* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
0
+

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch musí pomoci!

V roce 1928 vynalezl Angličan,Alexander Fleming,zázračný lék - penicilin! Nesmírně důležitý k léčbě různých forem bakteriálních onemocnění a především onemocnění srdce,které je,ústředním orgánem našeho těla,garantem života! Při přetížení organismu ze dřiny přecházení nemocí ze zoufalství,aby Vás nepropustili z práce,můžete dostat tzv. *myokarditidu* /zánět srdečního svalu/ a při nepodání nenicilinu zemřít! Proto je nepřípustné,aby nebyl k dostání zdarma! Představte si dítě,které dostane *hemofilus* dráždivý kašel,dušnost horečku a může se udusit! Jeho máma nemá peníze na penicilin! To samé u lidí bez domova,když mají zmiňovaný srdeční zánět! Na tzv. *erecepty* by se neměly psát lékaři pro pacienty předražené léky,které jim následně vydají lékárníci,ale léky stejně kvalitní,finančně dostupné. To by měl ministr také zkontrolovat. Zdraví nesmí být kšeft!

Nahlásit

-
0
+

Kapitalistický blahobyt s otazníkem

Roztroušená skleróza je nemocí centrální nervové soustavy. Alarmující zprávu přinesl zpravodajský server *Novinky cz* na webu: *Lidí s roztroušenou sklerózou přibývá* /Vyhledávač Google/. Podle této zprávy tady máme každý rok nárůst 700 nových pacientů! Navíc Liberec je městem,kde nejsoou,na rozdíl od jiných měst,vytvoořeny podmínky na její léčbu! Příčiny spatřuji v tom,že jsou mladí lidé pernamentně pracovně přetěžováni! Co za bývalého režimu dělali v pracovním procesu tři,tak dneska dělá jeden! Situaci zhoršuje ta skutečnost,že nemají životní perspektivu si založit rodinu,protože došlo za poslední roky k enormnímu nárůstu cen nemovitostí bez naděje na zlepšení! Proto žijí raději osamoceně! Jakýsi *expert* se nechal slyšet,aby obhájil tento nepřirozený způsob života,že mít rodinu dnes už není moderní!

Nahlásit

-
-1
+

Roztroušená skleróza

Nemoc centrální nervové soustavy,nikoli mozku,je progresivní chorobou! Bez zkušeností s praxe mé sestry,která toho ví o správném způsobu léčby různých nemocí opravdu hodně,bych nevěděl,že se roztroušená skleróza musí léčit teplem! Většina příspěvků na této stránce by nevznikla! Stejně tak některé komentáře v avisovaném Brněnském deníku. Podle odhadů je touto nemocí u nás léčeno 20 000 lidí.Jsou to pouhá 2% obyvatel! Vice už na webu: *Počet postižených roztroušenou sklerózou* /Vyhledávač Google/. Je zarážející,že je cena léků na roztroušenou sklerózu nesmírně vysoká na to,že si lidé platí zdravotní pojištění a většina i sociální!

Nahlásit

-
0
+

Cena za lidské orgány

Před několika měsíci jsem poslouchal rozhovor s předním slovenským hrudním a břisním chirurgem,Pavlem Pafkem,který o tom začal mluvit. Vzpomněl jsem si na 2.prosinec roku 1996,kdy profesor provedl transplantaci plic bývalému,dnes už nežijícímu presidentovi,Václavu Havlovi. prodloužil mu tím život o 15 let! Tím vstoupil do povědomí veřejnosti. Vždycky jsem byl odpůrcem,když se odebíraly zemřelým nebo zavražděným lidem orgány! Včera jsem se podíval na internet a udělalo se mi špatně! Více už na webu: *Černý byznys o kterém se nemluví* /Vyhledávač Google/, *Jakou hodnotu mají lidské orgány* /Vyhledávač Google/ Případně je na webu: *Ceník lidských orgánů* /Google/.

Nahlásit

-
0
+

Zpochybnění vaší zaplacené exekuce u VZP!

Slouží pouze jako záminka dalšího tahání peněz z vašich kapes,bývalého dlužníka,některými exekutory ve službách VZP nebo zaměstnanci samotné pojišťovny! Proto je tu pojistka!

Platba exekutorovi,provedená v rámci nařízené exekuce,je splněním vymáhané pohledávky,nebotˇ executor přijímá plnění jako osoba oprávněná plnění jménem věřitele příjmout. to má tedy ten důsledek,že zaplacením dluhu dlužníkem na účet axekutora dluh dlužníka vůči věřiteli zaniká a že případné prodlení exekutora s předáním vymožené částky oprávněnému /v tomto případě VZP/ je pak věcí vnitřního vztahu mezi nimi /tj.mezi exekutorem a oprávněným/,nemůže však jít jakkoliv k tíži povinného,který dluh splnil! Věřitel proto nemá právo na úroky z prodlení ze zaplacené částky od okamžiku,kdy dlužník dluh zaplatil v rámci exekučního řízení do rukou soudního exekutora!

Podle rozsudku Nejvyššího soudu sp.zn.32 Cdo 3594/2007,ze dne 18.2. 2009.

Jinými slovy: Když zaplatíte v plném rozsahu exekuci,je v tom započítané i penále!! Moje sestra,paní Alena Ĺańková má s VZP velmi špatnou osobní zkušenost,kdy přeplatila o dvacet tisíc exekuci za svého mladšího syna. Má to přesně podchyceno,kdy jí byly peníze ukradeny. Místo,aby jí VZP tuto částku vrátila,tak řekli: *Napište si žádost o odstranění tvrdosti* /penáleú,aby to co nejvíce zkomplikovali a legalisovali zcizení peněz! Nabádali moji sestru ke změně datumu a,neodpověděli ani v termínu,kdy mají odpovědět! VZP je naprosto nepostižitelná,může si dělat co chce§ Více web: *Povinnosti VZP* Nenajdete nic stejně tak jako u exekutora!

Nahlásit

-
-5
+

VZP odmítla zaplatit lék proti rakoviné!

Silně na to doplatil otec pana Miroslava Červenky! Musel sehnat 1.725 000 korun,aby mu mohl prodloužit život! Jeho syn,táta dcery,měl rakovinu! Dozvěděl jsem se to 9.11. z pořadu *Máte slovo* paní Michaely Jílkové na ČT 1. Více už na webu: *Máte slovo - léky* /Google/. Přitom za minulý rok měla VZP zisk vice než jednu miliardu! Další odkazy na webu: *VZP zisk 2016* /Google/, *Červenka - rakovina syna* /Google/.

Nahlásit

-
-1
+

Naše zdravotnictví v rukou mafie?

Po roce 1990 dochází v našem zdravotnictví k velmi nebezpečnému experimentu! Z trhu jsou postupně odstraňovány léky,které se za bývalého režimu dlouhá léta osvědčily,lidé byli na ně zvyklí,tzv *sedativa*! Benzodiazepiny: Patřily dlouhá léta k důležitým lékům pro zklidnění pacienta při zavádění anestezie! Anxiolitika: Úkolem lékaře je zklidnit pacienta,ne ho nervovat! Přestal se vyrábět Prothiaden,Ergosedal atd. Na trh se dostávají nekvalitní,nebezpečné léky tzv. *antidepresiva*,kterých je obrovské množství,lékaři a psychiatři je jich potřebují zbavit a proto je předepisují! Tato antidepresiva nutí přetížený mozek,aby si vyráběl serotonin a to vede po čase k obrovským depresím! Zatížený mozek si už nedokáže sám zadržet serotonin! Stav podvědomí člověka je po antidepresivech mnohem horší! Škodí lidem! Proto podvědomí nelze přechytračit antidepresivy! Platíte si sociální a zdravotní pojištění a měli byste mít právo se svobodně rozhodnout,jaká medikace Vám vyhovuje! Lékař by to měl plně respektovat! Protahovaný psychosociální stres v interakci s genetickými faktory vede k poškození všeh tělesných orgánů!. Nepříznivé vedlejší účinky,poškození jater,ledvin,ztrátu paměti,jsou u anxiolitik,benzodiazepinů,v porovnání s antidepresivy,naprosto zanedbatelné!

Nahlásit

-
-1
+

Odpor k nespravedlivému rozhodnutí!
Já,Alena Laňková,nar.18.1.1962,matka dvou dětí,Vladimíra Laňky,nar.11.11.1989 a ing.Jarmila Laňky,nar.7.7.1987 podávám stížnost proti členům rozhodčího orgánu VZP,Včetně jeho předsedkyně,Hany Hynkové!
Pracovala jsem 13.Let jako zdravotnice,na vlastní oči jsem zažívala diletantské rozdělování peněz,státních dotací a psal se rok 1996! Maše platy za těžkou dřinu byly pro moje děti 4.200 korun hrubého! Invalidé bez progresivních chorob!!!! se nám vysmívali se 12.000,že jsme jejich otroci,že děláme!! Byl to nejhorší *tunel* za posledních dvacet let! Poplatky za naši dřinu pro ně činily 3 - 5 korun! Doplatí na to několik dalších generací!! Bylo to za vlády pana Klause!! Předseda *Českomoravské komory odborových svazů*,Josef Středula poskytl rozhovor pro liberecký týdeník *5 plus 2*,kde říká: *Po dvaceti letech nejsme na platové úrovni západních států*! Sama jsem po dvou infarktech a prasklém žaludečním vředu /neošetřeno/!! Doporučuji komentář pod titulkem: *Mirdo,koupila jsem ti piva*! Můžete si ho přečíst na webu: *Brněnský deník Lelek Slávek* /Google/. Na postižené se tady dřou nemocné matky dětí,pracují na tři směny v nebezpečných,zdraví škodlivých provozech a nemají žádný život!! Matka zdravého dítěte je ponižována,trestána! kdyby to bylo postižené,dostane 30.000 měsíčně a všechny sluhy zadarmo!! Byl tím úplně zničen náš důchodový systém!! Dříve chodily ženy do důchodu podle počtu dětí,které vychovaly!! Když měla tři děti,tak v 52 letech! Dnes to má být v 65 letech!! VZP mi protiprávně zadržuje 24.000 korun za přeplacenou exekuci na mladšího syna a záměrně mi neposílá výpis,aby peníze nemusela vracet!! Na žádost o odpuštění penále,kde je jejich povinností odpovědět do třiceti dnů,mi odpověděli až po šesti měsících,sprostě lhali! VZP je napojena na exekutory!! Alena Laňková - Liberec

Nahlásit

-
-34
+

Srovnávat úroveň tuzemské zdravotnictví s německým na základě porovnání ŠKODY 105 s novým BMW je jednoduše absurdní blábol, k jehož vyvracení jsou jakékoli argumenty zbytečné, a to tím spíše, že je v prvé řadě na panu Altmanovi, aby své nesmysly (pomluvy) argumentačně podpořil.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

4800x2 je samozřejmě 9600 :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Proč si kolega tu spoluúčast nezastropoval, když plánovali dítě? Když se s ženou rozhodnu, že budeme mít dítě, tak si zřídíme lepší pojištění ještě předtím, než otěhotní.

Pokud jde o nemoc ke konci roku. Upřímně, když si to spočítám, tak 4800 x 2=10600USD. To sice není málo peněz, ale taky to není částka, kvůli které bych měl zkrachovat. No a pokud vám přestane chodit výplata, tak copak nějaké pojištění pro případ dlouhodobé nemoci nebo nezaměstnanosti?

Jsem pro regulovaný, ale soukromý model. Letecká doprava je taky silně regulovaná, přesto je ale soukromá a do velké míry tržní.

Jinak osobně využívám plně tržního zdravotnictví pokud jde o zubaře a také oční péči. V socialistickém modelu bych měl brýle a zubaře zdarma, ale platil bych vyšší pojistné formou dalšího zdanění a to i na lidi, co si nečistí zuby, kouří a vůbec o sebe moc nedbají.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Je zaujímavé sledovať, ako sa Vaša slovná zásoba zúži, keď Vám dôjdu argumenty.

Vždy je to reakcia "ideologické bláboly", alebo "demagogické bláboly".

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Trochu rozdíl? Jen zcela minimální. Umělé regulace? Ale vždyť Vám nikdo nebrání přestěhovat se do zemí, kde žádné umělé regulace nemají. Že takové země nepatří mezi vyspělé a že byste musel do Somálska? Asi je někde ve Vašich představách chybička. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Demagogické bláboly, dokládající že o úrovni tuzemského zdravotnictví nic nevíte.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Vést diskusi je možné. Ale je podle mne nepřípustné, aby ti, kteří na tom vydělají, směli přinutit ty, kteří na tom prodělají. Respektive aby o tom rozhodovali ve stejné míře." To znamená s panem Altmanem o tom žádnou diskuzi vést nelze. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Ideologické bláboly.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Bohužel. Děti a důchodci na nákladné tržní zdravotní pojištění mít nebudou. Proto je regulované, aby děti a důchodci mohli být pojištěni. Vy nechápete úplně jednoduché věci, nebo počítáte se zázraky typu, že soukromé pojišťovny budou nabízet pojištění za ceny, které pro ně budou ztrátové.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Včetně Vás.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

Trochu rozdíl. Tato země je moje stejně jako vaše. Narodil jsem se do ní, nezvolil si ji (natož její politický systém). A hlavně ten problém je umělý jen díky vašim umělým regulacím. Každá země by mohla mít X zdravotních systémů a pak bychom nemuseli volit celou zemi jen podle toho, jak se nám (ne)líbí nějaká jedna služba, shodou okolností poskytovaná monopolně a s vynucenou platbou.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+
1/3