Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Dvě ctnosti z nouze

25. 10. 2016
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Demokracie zkrátka vynáší do řídících pozic ty nejlepší z nás.
Hillary a Donalda. Obamu.
Babiše, Zemana, Sobotku.
Schulze a Junckera.

Jsou to nejlepší z nejlepších. Soukromý sektor se je snažil získat do svých služeb lukrativními nabídkami, ale tyto mravní osoby odolaly a rozhodly se pokorně sloužit veřejnosti.

Nahlásit
-
22
+

Diskuze

Demokracie zkrátka vynáší do řídících pozic ty nejlepší z nás.
Hillary a Donalda. Obamu.
Babiše, Zemana, Sobotku.
Schulze a Junckera.

Jsou to nejlepší z nejlepších. Soukromý sektor se je snažil získat do svých služeb lukrativními nabídkami, ale tyto mravní osoby odolaly a rozhodly se pokorně sloužit veřejnosti.

Nahlásit

-
22
+

Nezaznělo to, co mne zajímalo nejvíce. PROČ a jak jsou vlastně tito kandidáti "slabí"? Killarka zapadá názory i rétorikou do té řady prezidentských kandidátů demokraticko-republikánské strany. Obama, Bush jr., Clinton, McCain...- najdi pět rozdílů...

Trump je v některých věcech jiný - nemá na rukou krev a obchází stranickou mašinérii. To je samo o sobě dost nezvyklé. Názorově to už samozřejmě takový velký třesk není. Ale znamená "jiný" to samé co "slabý"?

Nahlásit

-
3
+

Pan Joch se, zdá se, ještě neprobudil ze starého dobrého demopublikánského paradigmatu dob minulých, kdy byl smrádek, ale teploučko. Tyto volby nejsou klasickým divadlem "GOP vs.Demokrati, najdi aspoň dva rozdíly". Trump kandiduje nejen proti Demokratům, ale proti establishmentu celkově, včetně papalášů své vlastní strany, pro něž je evidentně přijatelnějším kandidátem Hillary.
Proč republikáni vyprodukovali Trumpa a nikoliv další loutku bankovního socialismu z Wall Streetu a vojensko-průmyslového komplexu? Protože republikánská základna je už prostě nechce. Proč za GOP nekandiduje další lunatický neocon, slibující vybombardovat půlku světa do demokracie? Protože republikánská základna vidí katastrofální výsledky neoconské zahraniční politiky.
Ještě nikdy v historii USA nebyla propaganda médií tak jednostranná jako letos. Tak proč Hitlery nevede o více procent? Protože médiokracie přestává fungovat, korporátním médiím podle Gallupu věří pětina Američanů. Velká část lidí už nebere vážně narativ o "nemožném a skandalózním" kandidátovi.
I když Trump prohraje, to, co ho vyneslo až sem, nikam nezmizí. Smrádek a teploučko končí, House of Cards je před zhroucením.
To, že oba dva kandidáty posiluje právě to, proti komu kandidují, není úplně pravda. Ano, proti Sandersovi by se zhroutila Trumpova konstrukce bojovníka proti zkorumpovanému establishmentu a pravděpodobně by nebyl schopen rychle nabídnout nic jiného. Naopak s touto story si nemohl přát lepšího protivníka než Hillary.
Na druhé straně by to ale fungovalo trochu jinak. Pokud by se republikánskému vedení podařilo Trumpa vyšoupnout a kandidovat svého člověka, naštvaní voliči by se neukázali u voleb. Byl by to debakl a osobní politická sebevražda. A tak jim nezbývá, než fandit Hillary, protože ta je zárukou, že muzika nepřestane hrát. Alespoň pro lidi z D.C. a pro ty, kdo je pasou.

Nahlásit

-
10
+

Ono je otázka, co se stalo v Demokratické straně, že dokázala vygenerovat někoho vyšetřovaného FBI a kdo u nejoddanějších voličů Domakratické voličů (frikulíni, studenti, ...) má více odpůrců než příznivců.
Minimálně s názvem článku souhlasím, a i z USA přichází podle průzkůmů názor "výběr ze dvou nejhorších možných".

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Já bych se na vašem místě, pane Jochu, zamýšlel nad tím, co se vlastně děje ve vám blízké republikánské straně, že vyprodukovala tak neuvěřitelného prezidentského kandidáta, jako je Donald Trump. A co se musí stát, aby v podobných přehmatech republikáni nepokračovali.

Nahlásit

-
0
+