Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Devětaosmdesátý pozpátku

6. 5. 2016
 9 932
12 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

My jsme se do Evropy vrátili. Akorát ten "Západ" nám odcestoval někam na Blízký Východ. A tam nikdo s mozkem v palici fakt nechce.

Nahlásit
-
41
+

Diskuze

Doufal jsem, že po té blamáži s minulým jakože právním článkem toho necháte, ale koukám, že jste beznadějný případ.

Nahlásit

-
0
+

Tak nějak. To je plno keců „měnění Evropy zevnitř“, ale jakmile nějaký europoslanec (Mach, Farage...) hlasuje proti evropskému mainstreamu, okamžitě se na něj sesypou, jaký to je fujfuj protievropský živel.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

Ano, první se touží stát napřed Prouzou a potom Špidlou.
Druhý asi dučem.

A každý si o tom druhém myslí, že je padouch a že sám je super. Při tom jsou oba stejní.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
5
+

Právě to je problém s mysliteli typu pana Kašpárka. Jelikož nemá žádnou politickou filosofii a neuznává žádné hranice státní moci (viz jeho starší článek ve smyslu, že potřebujeme více státních experimentů), je současným vývojem zmaten. Protože se nemůže identifikovat s principy, identifikuje se se státem - akorát je to u něj superstát EU, zatímco u jiných etatistů je to stát ČR.
Kašpárek a Hampl jsou si v podstatě velmi podobní. Nadávají na stávající výkon státní moci, chtěli by, aby byla vykonávána s jinými záměry. Samotná moc jim však nevadí, naopak by rádi byli její součástí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
12
+

Asi jako vstupovali v osmdesátých letech lidé do strany, aby ji změnili zevnitř?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Přesně. Navíc Okamury a Zemany lidi volí právě na truc EU. A také proto, že naše volba nemá praktický žádný reálný dopad, drtivá většina legislativy se prostě přebírá z Bruselu.
Kdyby v naší politice opravdu o něco šlo, lidé by (zase) volili o něco zodpovědněji.
Tak jako volí ještě zodpovědněji při volbách do obecního zastupitelstva.
A tak, jak se rozhodují ze všeho nejzodpovědněji v rámci rodiny.

Představme si naopak, jak asi zodpovědně by vypadala přímá volba našeho zástupce v OSN...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
6
+

Posilování moci státu také sleduji se znepokojením (i když mi přijde zákonité).
Jen nechápu, co je špatně na vystoupení z EU, co je na něm "proti-svobodového".
EU = centralizace, posilování moci centra

Pokud vám vadí vojenské hlídky v našich městech (jako mně), tak se ale podívejte do Francie, na neustále protahovaný výjimečný stav (?! kde to jsme ?!). To až zase budete adorovat ten Západ. Nebo se podívejte na rozmach cenzury v Německu.

Pak mi něco vyprávějte o tom, že EU = pokrok, svoboda, civilizace a neEU znamená opak.

Nahlásit

-
23
+

"Česko si s pomocí ostatních Evropanů postavilo čističky odpadních vod a akvaparky, ale když to začíná smrdět rizikem, že bychom museli začít být solidární i my, nastal čas zvednout kotvy."

Tohle je argumentační faux-pas. Tady podsouváte něco, co nenastalo. Ti, kteří teď Evropu kritizují, poukazovali už tehdy na to, že se dotují nesmysly.

A jinak jsem si vzpomněl na vtip ze šedesátého osmého: "Co je to pravičák? To je člověk, kterému jeho strana náhle uhnula doleva.". Přesně tak je to s Evropou, začíná uhybat doleva. Navzdory vůli jejich samotných občanů, mimochodem! Ve většině Evropy se vystřídaly pravicové za levicové strany.

Nahlásit

-
7
+

„Musíme se snažit evropu změnit, ne z ní utéct.“
Jako že Evropu změní deset milionech nejchudších evropanů, na které není nikdo zvědavý? :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Jestli jádro problému nebude v tom, že my jsme směřovali ze socialismu pryč, směrem do západní demokracie, která však rychlejším tempem chvátala vstříc našemu socialismu. Na západ jsme nakonec došli, bohužel až ve chvíli, kdy se stal myšlenkově vyprázdněnou karikaturou naší socialistické vlasti, naplněnou vizemi budování superstátu formou držhubného, které dostávají země, jež mají s takovým uspořádáním příliš čerstvé zkušenosti...Pak funguje Kašpárkova logika - postavili jsme Vám infrastrukturu, tak držte hubu a krok.
Trapná gesta vyhrožování odchodem z EU si jistě můžeme nechat od cesty, na takové manýry deseti milionů nejchudších evropanů není nikdo zvědavý, to ale neznamená, že si máme nechat kadit na hlavu. Musíme se snažit evropu změnit, ne z ní utéct. (to musí dojít každému, kdo někdy viděl mapu Evropy...)
Představte si naší zemičku po několika dalších referendech a přímých volbách, vystrčenou mimo EU, se zavedenými cly, se Zemanem na hradě, Babišem a Okamurou ve strakovce....Stačí?
PS: s tou "liberální" ODS to byl slušný vtípek, wake up, my v parlamentu žádnou liberální stranu nemáme, takové manýry se teď v Evropě nenosí...(jak by asi mohla nějaká liberální strana prosazovat zvyšování daní...???)

Nahlásit

-
9
+

"Česko si s pomocí ostatních Evropanů postavilo čističky odpadních vod a akvaparky" A to je špatně. Akvapark si má každý postavit za své vydělané peníze a ne za peníze ukradené sousedovi.
I přesto, že to mnoha lidem připadá normální úvaha "Když dostávám dávky ze sousedovy výplaty, proč by mi jiný/vzdálenější soused nemohl postavit akvapark?"

Nahlásit

-
11
+

My jsme se do Evropy vrátili. Akorát ten "Západ" nám odcestoval někam na Blízký Východ. A tam nikdo s mozkem v palici fakt nechce.

Nahlásit

-
41
+