Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Vydřenit Paříž

20. 11. 2015
 14 649
30 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

"Ale místo teologie opět statistiku: v přibližně milionu imigrantů, kteří letos přišli do Evropy, byl podle dostupných informací nula až jeden terorista."

tak tohle je ukazkova demagogie..

Nahlásit
-
2
+

Diskuze

"Ale místo teologie opět statistiku: v přibližně milionu imigrantů, kteří letos přišli do Evropy, byl podle dostupných informací nula až jeden terorista."

tak tohle je ukazkova demagogie..

Nahlásit

-
2
+

Mýlíte se a to hrubě. V Turecku je zhruba 1,7 milionu běženců, v Libanonu přes 1 milión, což je zhruba 1/4 populace. Dalšího přes půl miliónu běženců je v Jordánsku a to už vůbec nemluvíme o uprchlících, co stále zůstávají na území Sýrie.
Pokud by nějaký deus ex machina zavedl mír a prosperitu a zároveň by tu oblast neučinil neobyvatelnou díky radioaktivnímu spadu, tak by k nám běženců proudilo minimum, jako tomu ostatně bylo před vypuknutím občanské války v Sýrii.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Brezino, tato Vaše komická úvaha je typický příklad důkazu kruhem. Příspěvek na který reagujete, ale poukazuje na něco mimo tohoto kruhu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ve čtvrtek čekám další moudrý, nefalšovaným intelektuálnem nabitý text s titulkem "Vydřenit Mali, Brusel, Hannover, a ono se ještě něco najde za těch pár dní"

Před pár měsíci byl mezi našimi vzdělanými hlupáky, přesně toho typu jako Kašpárek, velmi populární text jednoho z nich, prý sociologa, který situaci kolem migrantů "vědecky" nazval morální panikou.
http://sedesako.blogspot.nl/2015/09/rozumem-strach-z-certu-nezazenes.html

Doporučuju se zaměřit na jeho věštby "co budou za rok, za dva, možná i za deset dělat politici, novináři a všichni ostatní". Je to vlastně ukázková práce, která ukazuje, že sociologie není věda, nenabízí znalosti, ale jen ideologii. Právě ti údajní "odborníci" naprosto nezvládají triviality, kterým intuitivně rozumí kdejaká vesnická babka.

"Morální panika je stav, kdy veřejné mínění začne reagovat panicky (vzhledem k reálné hrozbě iracionálně a chaoticky), protože „už nic nebude jako dříve“. Společnost ve své většině propadne dojmu, že se blíží záhuba skoro všeho: kulturních i mravních hodnost, blahobytu, bezpečí... "
Nepochybně. Armáda v Bruseli, centrále podobných debilů jako Lelovič, je jen dojmem. Všechno bude jako dřív, soudruzi. Jen ještě trochu víc Evropy...

Občané, uklidněte se! Nic se neděje!

Nahlásit

-
1
+

Velmi zajímavé, díky za upozornění.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

K tomu, co jste, vypovídajícím způsobem, popsal, je dobré upozornit i na tento průzkum :
http://english.dohainstitute.org/file/Get/40ebdf12-8960-4d18-8088-7c8a077e522e

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Opět, mluvíte o něčem, o čem nemáte ani páru. Pročtěte si pár dějepisných knih, projeďte si pár zemí světa a potom zkuste filozofovat o tom, že EU je totalitní režim řešící problémy násilím.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Co je horší? 1984 nebo Brave New World?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

máte na mysli spíše "... fášos, fášos tu nechceme, můžete tu chlastat pivo na korbele, ale s křížem hákovým jděte do prdele ... " nebo spíš "...až nám do Evropy vtrhne vlna Arabů, to nám nadobro zkazí náladu ..."
Netvrdím, že jsem odborník na Landovi texty či rétoriku, ale nezaznamenal jsem nic, co by zavánělo antisemitismem.
O čem nemá ale smysl se přít je to, že se Landa otevřeně hlásil ke "kališníkům", tedy nacionálně orientované větvi skinheads, s jednoduchými frázemi a hesly, odkazujícím na národní historii a obdivující bojovníky v minulosti.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Plácáte nesmysly, jinak se to říct nedá. Zkuste si přečíst nějaké podrobnější dějiny 20. století a pak si můžeme popovídat, jak vypadá totalitní režim a jak vypadá násilí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Oni třeba nechtějí, ale soudruzi z Bruselu jim to naridi. Říkají tomu povinné kvóty ......

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Myslím, že rozhoduje čtenost a diskutovanost. Nevím, jak jsou na tom články M. Kašpárka se čteností, ale diskutované jsou, a z toho by se dalo nepřímo odvodit, že i čtené.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Humor léčí: ".... rychleji, než řeknete „Kmotr – Masna Kroměříž“. "... vaše děti nejlépe vychová sovět ..." " ... jako substituční léčba za Havla zbude kouzelník Žito ... "
Letošní příliv je nic, proti tomu, co nás čeká za pár let. A za pár desetiletí budeme bali tkufry i my. Zatím si pište jen seznam co s sebou. Turisté, skauti mají výhodu, už to umí.

Nahlásit

-
1
+

Zatím k nám nechtějí. Otázkou je, co se stane, až Německo zavře hranice.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Rukou teroristů tehdy běžně umíralo bezmála třikrát víc Evropanů než zatím letos."

Chtělo by to také statistiku ohledně nedokonaných teroristických útoků. Klidně je možné, že klesá počet úspěšně provedených teroristických útoků, ale současně raketově roste počet odvrácených hrozeb a tajné služby jsou za daného stavu na hranici svých možností (což pravděpodobně jsou, nestíhají při tak velkém počtu podezřelých všechny sledovat). Neříkám, že to tak jistě musí být, ale relativní bezpečí proti minulým desetiletím může být také klidem před bouří. Co vypovídá počet světových válek ve století devatenáctém o počtu světových válek ve století dvacátém? Na místě je tedy říci, že atentáty s podobným počtem obětí jsme už zažili dříve, ale ještě z toho automaticky nevyplývá, že situace je stejná jako před lety a že se "to zase uklidní".

"ve Francii zabíjeli rodilí Francouzi."

Salah Abdeslam, Brahim Abdeslam, Omar Ismail Mostefai, zkrátka jeden zcela průměrný Jean vedle druhého. Jestli jste to myslel tak, že se ve Francii narodili, tak ano, ovšem evidentně nesdíleli hodnoty oněch průměrných Jeanů.

"okamžité uzavření vnější schengenské hranice"

Samozřejmý krok. Stát, který nekontroluje své vlastní hranice, přestává být státem. Nemluvě o tom, že mezi kolonisty (eufemisticky nazývanými "uprchlíci") se samozřejmě pravidelně míchají teroristé DAEŠ (což byl případ několika pachatelů francouzských masakrů). Nechat za takové situace nehlídané hranice je nahrávka na smeč DAEŠ a civilizační sebevražda. Pokud Vás zajímá princip "uzavření hranic", přečtěte si poslední rozhovor s Kollerem na parlamentkách, tam se jej na to ptají.

"Pevné ruce už se hlásí"

Že se toho pokusí zneužít utahovači šroubů je zjevné. Ovšem tvářit se, že se vlastně vůbec nic neděje a že můžeme pokračovat v sebevražedné politice tolerance tisíců lidí, kteří nehodlají v našich vlastních zemích tolerovat pro změnu nás, je pro změnu úplně sebevražedné. Dle průzkumu mezi asi deseti tisíci evropskými muslimy jsou zhruba dvě třetiny toho názoru, že šária je nadřazena jakémukoli světskému právu. To Vám přijde do budoucna udržitelné?

"v přibližně milionu imigrantů, kteří letos přišli do Evropy, byl podle dostupných informací nula až jeden terorista."

V přibližně jednom milionu imigrantů byl podle dostupných informací nula až jeden terorista, který už stihl teroristický útok spáchat. To absolutně nic neříká o tom, kolik je mezi nimi teroristů, kteří ještě nic spáchat nestihli (možnosti jsou široké, nula a stovky tisíc jsou jen některé z nich). I kdyby mezi nimi žádný terorista aktuálně nebyl, můžete mi sdělit, jakým způsobem budeme integrovat do Evropy miliony lidí, kteří většinou a) neumějí jazyk b) nechtějí se učit jazyk c) přicházejí z diametrálně odlišného civilizačního okruhu a rozhodně nehoří touhou se přizpůsobit? Vždyť integrace muslimů do západní společnosti selhala úplně všude, kde se o ni pokusili. V současné době pod tlakem okolností přiznávají dlouhodobou existenci NoGo zón i ministři vnitra (v jedné takové ve Francii zabavili třeba úplně sluníčkový raketomet). Nemluvě o tom, že na totální paralýzu státu evidentně stačí jednotky lidí.

"podstatná část uprchlíků utíká do Evropy právě před násilím"

Aha, a proto chtějí všichni do Německa a do Švédska. Tenhle jejich útěk před násilím do země s nejvyššími sociálními dávkami krom jiného odporuje mezinárodnímu právu, takže toho můžete s klidem nechat, protože Vám to dnes už opravdu nikdo nežere. Nehledě na výše uvedené bych si dovolil citovat p. Robejška "utíkají krom jiného ti, kteří jsou z hlediska konfliktu v daném státě momentálně slabší". Stejně jako utíkali krom jiného dříve kvůli vnitrostranickým bojům takoví "klaďáci" jako byl třeba Trockij.

Chceme-li úspěšně integrovat muslimy do Evropy, musíme provést několik kroků:
1) Přestat lhát o tom, jak je islám a priori hrozně mírumilovný. Islám má spoustu různých výkladů, ty neslučitelné s naší civilizací těžce převažují (krom jiného proto, že Saudská Arábie vyváží za petrodolary wahhábizmus jak na běžícím pásu). Integrovat lze jezídy, súfisty, drúzy, alavity a další podobné skupiny (které většina islámského středního proudu považuje za odpadlíky), integrovat naprosto nelze třeba zmíněné wahhábity (a nejsou jediní).
2) Ruku v ruce s 1) musí být každému příchozímu bez výjimky jasné, že šária nemá v Evropě co dělat (krom toho, že je to zcela logické, tak o tom mluví krom jiného několik rozsudků EU) a že náboženská víra je soukromou, nikoli veřejnou věcí každého jedince.
3) Přijímat můžeme pouze určitý počet lidí ročně. Evropa principiálně opravdu nemůže za to, že ve většině islámských zemí se mají překvapivě díky islámu výrazně hůře, než se máme my. Celá Afrika a Blízký východ se sem opravdu nevejdou. S tím samozřejmě souvisí, že se přestaneme tak hloupě montovat do jejich zemí, jako jsme to předvedli v poslední době několikrát (zrovna třeba Francie nebo USA, ono nestačí jen něco vybombardovat, je třeba mít také plán "co dál").
4) Konec odzbrojování obyvatelstva. Opravdu budeme čekat, až nás někteří spoluobčané budou běžně napadat na ulici jako v Izraeli? Je třeba se jednou provždy rozloučit se zcela dementními levičáckými nesmysly typu "teroristé vystřílí nelegálně drženými zbraněmi sto lidí a proto je třeba potrestat legální držitele, aby se příště neměl kdo bránit".
5) Totální likvidace neomarxizmu a návrat ke kořenům naší civilizace (a že sakra je k čemu se vracet). U nás např. privatizace ČT, zavření fakult typu gender studies, konec výpalného tzv. neziskovkám, konec peněz z Norských fondů a asi milion dalších věcí.
6) Pokud bude EU dále předvádět civilizační sebevraždu v přímém přenosu, okamžitě vystoupit. Že to podle nějakých smluv má probíhat tak a tak dlouho by nám při akutní záchraně státu mělo být opravdu dost jedno.

Nahlásit

-
0
+

Tradiční názory na úlohu mužů a žen. Kolektivismus, ochotu tvrdě bojovat za své zájmy. Postoj "ano, ano, ne, ne".

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ano, je. Jsou různé druhy a úrovně násilí. Vydírání, vyhrožování, zrušení demokratického rozhodování (referenda?), propaganda,... jsou v EU pracovní metody. Na tanky zatím nedošlo, ale co není může být...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tento server píše v kolonce "O nás": "Finmag je alternativní publicistický on-line magazín o ekonomice, penězích a světě financí v souvislostech. Od roku června 2007 vám pravidelně přinášíme to nejlepší, co je na českém internetu k mání. Nežijeme z nudných tiskových zpráv a nepřesných návodů k ekonomické nezávislosti. Jsme jiní. Zakládáme si na informační přesnosti, názorové vytříbenosti, kvalitní diskusi a jednoduchém a účelném designu."
No jo, proto jsem ho začal kdysi číst. Je pouze můj dojem, že tyto kašpaří výblitky z poslední doby nemají mnoho společného s ekonomikou, penězi a světem financí, ale spíš s lehce narcistní sebepropagací a sluníčkovou propagandou? Kam se to Finmag dostal?
BTW, dostane Hampl v rámci vyváženosti prostor na svoji obhajobu? Docela by mě zajímala (ač nejsem zrovna jeho fanda)...

Nahlásit

-
0
+

Máte pravdu, je to trochu složitější, než jak jsem popsal a válka a utrpení obyvatel je jen z jedním důvodů migrace. I kdyby se vše uklidnilo, migrace by pravděpodobně (a nejen z blízkovýchodních zemí) v určité míře pokračovala i nadále, ale snad by se jí dalo bránit trochu lépe. Bohužel sociální systém evropských zemí a zejména absolutní neschopnost (nebo vyčuranost) evropských politických elit (včetně českých) přímo vyzývá k imigraci do Evropy. Jedno je jisté a důkazy nám poskytla sama Francie a Belgie, že asimilace islámského náboženství v Evropě je velice problematická. Rozdílnosti islámu a křesťanství jsou popsány a při současném stavu vzdělanosti v krizemi zmítaných zemích se nemůžeme divit, že se najde dost šílenců, kteří si připnou vestu s výbušninou na tělo. A když se k tomu přidá např. i přímá vojenská účast Západu na konfliktech, neštěstí je hotovo

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tak určitě, EU je proslulá svým násilným řešením problémů, které se objeví.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No popisujete to pěkně, ale je to skutečně příčina? Války se vedou a vedly i jinde. A málokdy byly nebo jsou přehledné. A imigranti směřují do Německa, do Dánska, do Švédska. Ne do Libanonu s podobným podnebím a podobnou kulturou, ne do Turecka s částečně podobnou kulturou, ne do desítky dalších zemí, které jsou blíž, panuje tam jejich podnebí, cesta je bezpečnější, řádově levnější, kde se často dorozumí svým jazykem a mají tedy šanci se uživit.
Takže zásadní otázka je: Pokud by dnes deus ex machina (pod machinou si představte třeba raketu Topol-M) vyřešil konflikt v Sýrii a Iráku, ukončil prvobytně pospolnou společnost v Somálsku a zavedl mír a prosperitu v Afghánistánu, přestali by do Evropy směřovat migranti?
Podle mě nikoli, válka je jen dalším motivátorem nebo jedním z důvodů.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nojo, chtít pak tedy po mladých lidech aby zvedly svoje uprchlické prdele a šli bojovat do Sýrie za vlast, to je vlastně docela sci-fi, když ani neví za kterou stranu by to mělo být. Tohle pochopitt je bohužel ale nad mentální síly hejtrů.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ale na vytvoření totalitního režimu v EU žádné schopnosti potřeba nejsou. Všechny totality byly děsivě neschopné řešit problémy jinak než násilím. A taková je i EU.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jeho minulost je snad všeobecně známá. Nabízím to jako hypotézu, protože nenalézám nic moc, co by mohl mít společného s nějakými muslimy.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Z čeho usuzujete, že Landa je antisemita?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Pokud prý chtějí imigranti do ČR, tak na hranicích se písemně zřeknou svého náboženství" Takže bychom sem pouštěli pouze bezpáteřní jedince. Navíc se snažíte řešit problém, který neexistuje - běženci k nám nechtějí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vcelku přesný popis naprosto nepřehledné situace bez optimálního východiska. Jedno velké poučení pro Evropu se z toho ale odnést dá. Je patrná naprostá neschopnost tzv. "politických elit" EU, které budou naprosto stejně neschopné řešit jakýkoliv jiný reálný problém ať už z oblasti ekonomické, sociální či jiné až vyvstane. Proto bych byl proto těmto "evropským elitám" vyplatit poslední diety a cestovní náhrady a poslal bych je domů opět do práce.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Obávám se že dění kolem války na Blízkém východě a uprchlická krize nemají řešení. Do všeho je zapojeno tolik různých zájmů, že není prostor k rozumné dohodě. Přijímat uprchlíky/migranty nebo uzavřít hranice schengenského prostoru? Myslím, že zabývat se touto otázkou je zcela zbytečné, protože se pokouší řešit následek, nikoliv příčinu.
Jako příčina exodu je uváděna válka v Sýrii. Kdo a proti komu válčí? Všichni proti všem.Vládní vojska podporovaná Ruskem proti opozici podporovanou Západem a USA. Opozici tvoří Svobodná syrská armáda, ISIS a an-Nusrá. Jak se zdá, proti ISIS bojují všichni, ale Turecko (člen NATO) umožňuje ISIS prodávat ropu z obsazených ropných nalezišť a tím získávat prostředky na zbraně a vše ostatní. Turecko a SAE zároveň podporují an-Nusrá, jež je součástí Al-Káidy. Kromě toho Turecko bojuje proti Kurdům, kteří zase bojují proti ISIS. Do toho všeho se vložily USA a CIA, které vycvičily 10000 protivládních povstalců. Ti však buď nebojují nebo přešli na stranu ISIS. Pěkný guláš. Na kterou stranu bychom se tedy měli přidat?
Na žádnou!
Konflikty na Blízkém východě vyplývají především z naprosto odlišného vývoje, jehož součástí je i náboženství a odlišná kultura. Islám v rukou psychopatů neštítících se naprosto žádných zločinů je velice nebezpečnou zbraní. Mimochodem, křížové výpravy ve jménu šíření křesťanství byly před staletími stejně kruté a plné vraždění tak, jako je tomu dnes v muslimských zemích. Dnes je křesťanství díky vývoji součástí naší kultury. .
Největší tragický omyl Západu byl "vývoz demokracie" do těchto zemí. Bohužel USA v tomto hrají významnou zápornou roli díky svým politickoekonomickým zájmům. Rusko, byť je jeho účast v konfliktu sporná, je zapojeno do situace na Asadovu žádost. A Evropská unie? Ta je naprosto bezradná a její představitelé jsou jen tragikomické figurky neschopné jakékéhokoliv smysluplného jednání.
Jakkoli to bude znít cynicky, měli bychom nechat země Blízkého východu, aby se vypořádaly se situací sami a nijak se nevměšovat. Když píšu nijak, myslím tím opravdu nijak a zůstat ve střehu, protože jakékoli náboženství je zneužitelné.

Nahlásit

-
0
+

Autor má pravdu v tom, že ve vlně uprchlíků nebude asi mnoho teroristů. A to z mnoha důvodů. Jednak jim moc nefandí většina těch, kteří utíkají před podobným násilím a za lepší budoucností a pak jsou často v hledáčku tajných služeb. Ti mají jiné cesty a metody, jak se k cíli budoucího teroru dostat.

To nebezpečí, kterého se našinci právem bojí, je kultura, náboženství, zvyky a jiný způsob života, který sebou imigranti přináší a který takové teroristy plodí. Je to střet protichůdných civilizací.

PS: Jak je známo, tak v hospodě se toho člověk nejvíce dozví. Tudíž se probíralo i to, jak řešit současný problém s imigranty, potažmo teroristy. Mezi místními starousedlíky zvítězil názor, který je sice úsměvný, ale zároveň zajímavý. Pokud prý chtějí imigranti do ČR, tak na hranicích se písemně zřeknou svého náboženství s tím, pokud by se pokusili jej praktikovat, byť i tajně, tak je to důvod k okamžitému vyhoštění. Někteří by šli ještě dál a požadovali by úpis ke katolické církvi. A možná by to takto mohla praktikovat celá EU. Pak prý by se vidělo, zda jdou imigranti skutečně za svobodou, nebo jen za vidinou bohatší státní kasy.
Moje námitka, že je to omezování osobní a náboženské svobody byla rychle smetena ze stolu, neboť prý jsme už ve válce a tam platí jiná pravidla ......

Nahlásit

-
0
+

Když se člověk zamyslí nad tím z jakých postojů byl Landa podezírán a jaké jsou postoje většiny muslimů, tak dojde k závěru, že nejvíc pravděpodobná "lidská hodnota", jež by je mohla spojovat je antisemitismus. Takže Landa je nejspíš opravdu nácek. A sluníčko Kašpárek to kvituje s povděkem.

Nahlásit

-
0
+