Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Vaříme s Pansedláčkem a Pancílkem

13. 10. 2015
11 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

S člankem bohužel musím souhlasit, alespoň co se Václava Cílka týká. Je veliká škoda, že autor Krajin vnitřních a vnějších a dalších krásných knih s originálním pohledem a citem napsaných se dostal na tak sestupnou dráhu. Popírá svým jednáním, co sám hlásá. Zjevně mu jde o peníze a honoráře, o slávu. Jinak si nedokážu vysvětlit to nadbíhání nemyslící čtvrté cenové skupině. Kdyby se jen více držel přírodních věd a kritického myšlení, a méně mu záleželo na penězích...
U posledních knih se mi stává, že dopředu odhadnu, co bude napsáno, tak již je ani dále nečtu.
doufám jen, ze pud sebezáchvy jej uchrání od sympatií s extremisty.
Komu to dal Václav Havel cenu !! jak moc se spletl ! asi byl již nemocný a povrchní paní Dáša si prosadila svou.
Sedlačkova dila tak neznam, pro laiky piše zajímavě.

Nahlásit

-
0
+

Ano, ano. Říká se také, že prázdný sud nejvíc duní. Chorobná psavost se také nazývá grafománie, tož tak.

Nahlásit

-
0
+

No, příteli, co kdo absolvoval, je docela jedno, to byste měl vědět. A bohužel, Kašpárek má pravdu, z Václava Cílka se stala mluvící hlava, která se ráda podělí o názor a má názor na všechno – a přirozeně se mu pak stane, stává, stává čím dál častěji, že hovoří mělce. Mně osobně je to líto, protože znám Václavův rozhled a přehled a nadhled. Jako by se ale právě to poslední vytrácelo. Vycucávaj ho – a on se nechává vycucávat takovými parazity, jako jsou Parlamentní listy, které vytvoří odborníka na cokoli z kohokoli, kdo jim bude ochotný odpovídat.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Konečně! Konečně něco, co p. Kašpárek napsal tak, že se to dá nejen dočíst, ale i s tím souhlasit (sic!).

Nahlásit

-
0
+

Trošku budu parafrázovat "Pancílek přečetl za měsíc víc knížek, než Pankašpárek za celý svůj život viděl." Se všemi těmi svými tlachy mu nesahá ani po kotníky. Není nad to, když "absolvent bakalářského studia žurnalistiky a filmové vědy"
Opakuji: BAKALÁŘSKÉHO!!!!

Nahlásit

-
0
+

Vtipné, dost jedovaté, vystihující podstatu.
Kdysi jsem se pustil do čtení Sedláčkovy knihy a zoufale se trápil, jestli jsem takový blbec já, že nechápu ty obrovské myšlenky, nebo je míček na opačné straně.

Nahlásit

-
0
+

Články na finmagu bývají zajímavé. Čestnou výjimku tvoří produkce pankašpárka. Obvykle se dozvím jedno velké prázdné NIC. Slibuji, že příště už nebudu klikat.

Nahlásit

-
0
+

Nečtu Cílka ani Sedláčka, takže je mi jejich tvorba celkem fuk, nicméně páněkašpárkova otázka "Co dělat, když začne mít zastropování veřejných výdajů neblahé dopady na životy konkrétních lidí?" s ohledem na věty odstavce, kde je, ta mne poněkud "nadzvedla" - mám si z toho dovozovat, že si pan Kašpárek myslí, že zastropování výdajů je špatné? Co je náhradou? A ukažte mi jedinou vládu, jejíž rozhodování nemá neblahé dopady na životy konkrétních lidí! Třeba mám oprávněný názor, že vláda má na můj život neblahé dopady ať už má výdaje zastropené či nikoliv! Že nejde jen o výdaje, ale zejména o její příjmy (které jsou pro mne výdaji bez možnosti jejich ovlivnění), a že apetit je nekonečný....

Nahlásit

-
0
+

Kdypak nám pankašpárku také předvedete alespoň jedinou knihu? Sleduji tu setrvale klesající kvalitu a rudnutí vašich příspěvků už pár let (neříkám že nejsou občas zajímavé) a neustále čekám nějaké Vaše kreativní nové Opus Magnum

Nahlásit

-
0
+

Myslím, že honorář u Cílka nehraje roli.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Už jsem nevěřil, že pan Kašpárek napíše článek, který dočtu do konce. Tentokrát se ale strefil přesně do mých pocitů. Už nějakou dobu si říkám, že pan Cílek je zřejmě ochoten psát a řečnit rádobyzasvěceně na jakékoliv téma, když mu slíbí honorář. A pan Sedláček je něco jako Michal David české ekonomie. Jeho texty jsou stejně hlubokomyslné a intelektuálně vzrušující, jako texty Davidových písniček.
Jenom pane Kašpárek bacha na to, abyste se k nim sám nepřiřadil.

Nahlásit

-
0
+