Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Knížectví proti knížectví

25. 9. 2015
 10 481
16 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Článek je špatný z několika důvodů. 1. Zcela pomíjí nedodržování pravidel členskými zeměmi EU, která jsou zakotvená v mnoha mezinárodních dokumentech jakož i vlastních dokumentech EU (Dublin, Schengen etc...) 2. Nezmiňuje (ne)činnost agentury FRONTEX, která se má starat o dodržování pravidel na vnější straně EU 3. Nezmiňuje to, že schválené "kvóty" jsou zcela nesmyslné (podobně jako další kroky EU v dané věc) již v okamžiku svého schválení, protože se týkají "jen" takového množství lidí, kteří přijdou do EU ilegálně během asi tří týdnů - tedy v praktické rovině neřeší vůbec nic. 4. Na "společném řešení" by měl existovat konsensus. Mimo "redistribuce" velmi malé části přistěhovalců zahrnuté do kvót, ale to "společné řešení" EU neexistuje. 5. Jestli si některé státy EU počínají "sobecky", nebo přesněji "utilitárně ve vlastním zájmu", tak jsou to především Řecko a Itálie - nemluvě o tom, že právě tyto dvě země si počínají v rozporu s pravidly (na rozdíl od Maďarska). O jakém ulehčování "zahlceným zemím na unijních hranicích" autor mluví, když např. Řecko jako země na unijních hranicích dělá jedinou věc - co nejrychleji ilegální imigranty forwarduje na hranice dalších zemí. 6. Ne, katastrofou není to, že "některé unijní státy nebojují s migrační krizí, ale s jinými státy", ale to, že přestože migrační krize nenastala letos v červenci, ale je to jen její vyvrcholení, EU neudělala v oblasti praktického řešení vůbec nic.

Nahlásit

-
0
+

Kritizovat Maďarsko je POKRYTECTVÍ. Maďarská vláda dostala od voličů mandát především k ochraně bezpečí svých občanů a také svých hranic. Nikoli k tomu, aby nechala do země chaoticky proudit desetitisíce migrantů notabene bez dokladů totožnosti. Maďaři - za mne palec nahoru!

Nahlásit

-
0
+

Česka se migrace zatím prakticky vůbec nedotkla ... jenže:
Vhoď do hrnce se studenou vodou žábu a začni pomalu zahřívat.
Žábě se to líbí, i když později už je jí horko a nakonec už nemá sílu z hrnce vyskočit.

Nahlásit

-
0
+

Ještě menší historická připomínka. Vezmem to heslovitě: Malthus !? nic? no dobře... vývoj teplot spojený z růstem počtu obyvatel !?(11stol.) nic? Rozvoj balistiky v sedmnáctém století!? náměr...? nic? Matematika? Bankovnictví (13stol.) nic?
Dál už se na to nedá reagovat 1mil migrantů v 500mil evropě = rozklad!? wtf

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Mě plot nevadí...jde tu o 4m vysoký plot - vezměme 5m vysoký žebřík...atd

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To je jednoduché, pokud bude příchozích HODNĚ nemůžou pracovat - zničí trh práce, musíme je "podrpořit" podporou - zničí sociální systém. Milion nebo dva v ČR - do the work...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Copak lidskost může mít takové sprosté hranice? Nikdy není plný dost:-)

Ale vážně: noetický problém je, že u tak komplexních věcí, jako jsou stamilionová společenství, je prakticky nemožné včas určit, kdy je člun plný a čí je to sebevražda.

A druhá věc: českého člunu se to zatím ani nedotklo, tak nepanikařme.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Kdy je záchranný člun plný natolik, že se solidarita mění v sebevraždu?

Nahlásit

-
0
+

Sorry. Tento příspěvek měl být k jinému článku. Prosím správce o smazání.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nejen autorem, to je starý for, co frčel za bolševika Tehdy mi to pro Rusko (SSSR) nepřišlo tak hrozný trest...jsou to jen lidi, jdou, nikomu neubližujou... Docvaklo mi to až teď, když vidím, jak to dopadne, když velké množství lidí "jen prochází".

Sice oceňuji sebeironii pana Kašpárka, který si dá ke článku obrázek, jaký si dal. I to, že do popisu sebe sama napíše: "Je zavřený v bublině brněnské kavárny a nezná skutečný život."

Jen už mě unavovalo to jeho neustálé přesvědčování, jak to bud fajn, i když všichni víme, že nebude. A zvedání čtenosti a příval reakcí...
Pod článkem od Kohouta tolik reakcí není. Není totiž moc o čem diskutovat (to je prosím lichotka pane Kohoute).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tohle mě fascinuje plot co postavili Španělé okolo svých exkláv v Africe nevadí, ale co staví Maďarsko vadí a přitom se dá obejít jinou zemí... Přitom by ten španělský měl vadit více různým aktivistův, protože ten se obejít nedá a pak musejí přes středozemní moře ...

Nahlásit

-
0
+

Já myslím, že například minulý režim dovedl nepřekročitelnost hranic celkem slušně zajistit a to úroveň jeho technických prostředků byla směšná a finanční zajištěné malé.

Tím nechci nic doporučovat, jen polemizuji s tezí, že hranice technicky nelze zavřít.
A jde to i na moři, kde Řecko a Itálie předvádějí opak toho, co Austrálie.

Zde je spíše otázkou, co reálně chtějí elity, které nám vládnou. Že něco verbálně kritizují ještě neznamená, že jim to osobně nevyhovuje.

Přirozenou míru imigrace nezjistíme v nepřirozeném prostředí. Přirozeným prostředím by bylo, kdyby každý majitel pozemku (a v hustě zalidněné Evropě by jistě žádná "země nikoho" nebyla) sám rozhodoval, koho a za jakých podmínek na svůj pozemek vpustí.
Přirozeným prostředím by bylo, kdyby pomoc potřebným a uprchlíkům poskytovaly charitativní organizace placené z dobrovolných darů, jejichž alokace a výše by se zcela jistě odvíjela od toho, jak efektivní ta pomoc je (rychlost asimilace, atd...) a jak jsou minimalizována negativa (nepořádek, kriminalita, ...).

Nahlásit

-
0
+

Malá historická připomínka pro propagátory teorie "když nás bude víc, nebudem se bát vlka nic": Evropa dosáhla největšího rozmachu a světové hegemonie v době, kdy byla rozdrobena na desítky království, knížectví a městských států. Přitom na startovní čáře na počátku 15.století silně zaostávala za centralizovanou Čínou a Osmanskou říší. O půl tisíciletí později, kde byla Evropa a kde Čína a Osmanská říše?
"Evropská jednota" je mýtus, který funguje jen v dobrých časech. Kdykoliv dojde na obtížnější problém, okamžitě převládnou národní (a jiné, jak vidno na případě Polska) zájmy, a konsensus je nahrazen diktátem.
EU je selhavší projekt. Fungovala dokud byla seskupením s ekonomickými cíli. Jakmile začala být centrálně plánovaným politickým projektem, byla odsouzena k zániku. Osobně jsem čekal, že Euro skončí dříve než Schengen, ale život opět ukázal, že umí překvapit.
Role Německa v akceleraci rozkladu je pro mě naprosto šokující. V jednom roce vnutili Řecku finanční versailleskou smlouvu, a pak naprosto bez ohledu na ostatní země pozvou do Evropy statisíce migrantů. Německo tak zkompletovalo hattrick během 100 let.

Nahlásit

-
0
+

Kvoty obecně jsou špatným nástrojem. Kvoty na imigranty jsou důkazem naprosté neschopnosti unie zvládnout cokoliv složitějšího než je zákaz žárovek a rozdělování dotací. Na Řecku a imigrantech se ukázalo, že unie je pouze další přerozdělovací stupeň a pokusná laboratoř pro sociální inženýry. Všechny ty pseudohumanistické řeči mají za cíl jen zamlžit unijní neschopnost.

To, co je popsáno ve vedlejším článku jako nemoc velkých korporací, tedy centrální plánování a byrokracie, je i nemocí unie. Nutno podotknout, že zákonitou a tedy nevyléčitelnou nemocí.

Další věc je, že unie sice má pravidla. Má je i pro imigraci. Dalo by se dlouho diskutovat jestli dobrá nebo špatná. Unie ovšem naprosto pravidelně poruší svoje pravidla, kdykoliv dojde na jejich využití v praxi.

Turecko, Jordánsko a Libanon se dokázaly postarat o 4 miliony uprchlíků. Efektivně a bez velkých emocí. Unie je na rozpadnutí po té, co k jejím hranicím dorazilo pár set tisíc. Jediné co unie dokázala vylepšit, je rozvoj brutálního převaděčského byznysu a dosud nevídaný obchod s falešnými pasy. Je zcela zřejmé, že imigranti jsou ten menší problém. Hlavní problém je samotná unie, jako taková.

Nahlásit

-
0
+

A tenhle znáte? Rybář vyloví zlatou rybku a přeje si, aby se polovina Číňanů zvedla, došla do Evropy a pak zase zpět. Druhé i třetí přání je stejné. Rybce to nedá a zeptá se, jaký to mělo význam? Milá zlatá rybko, praví rybář, umíš si představit, jak dopadne Rusko, když se přes něj šestkrát naráz převalí půlmiliardová horda lidí?

Možná někdo někde vytáhl zlatou rybku...

Nahlásit

-
0
+

Schengenská prováděcí úmluva, kapitola 2, článek 3, odstavec 2: Smluvní strany se zavazují zavést sankce proti nepovolenému překračování vnějších hranic mimo hraniční přechody a mimo stanovenou provozní dobu.

Nahlásit

-
0
+