Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Viktor Orbán se zasloužil o humanitární samosprávu

11. 9. 2015
 12 682
28 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Pane Kašpárku, proberte se! Píšete že chování ČR a Maďarska k uprchlíkům je hanebné. Hanebné je podporovat invazi těchto lidí do Evropy, lidí, kteří nezákonně překračují hranice. Lidí, kteří přicházejí s holou zadnicí, ale kvůli svému náboženství se cítí nadřazeni nám káfirům (týka se to muslimů, ne křesťanů mezi uprchlíky).
Maďarsko chrání své hranice v souladu se zákonem a zdravým rozumem. Doufám že ČR je bude následovat. A mimochodem - proti této nelegální migraci je minimálně 90% obyvatel ČR. Pseudohumanisté jako Vy se snaží vnutit svůj menšinový názor ostatním.

Nahlásit

-
0
+

Viktor Orbán se možná zasloužil o humanitární samosprávu...

...ale humanitární samospráva se zaslouží o dobré zisky pašeráků lidí. Bez její obětavé, bezplatné a bezmyšlenkovité pomoci by si museli hledat jiný byznys.

Kdo neví, že slouží, slouží nejlépe.

Nahlásit

-
0
+

Nemyslím si, že je tu nějaký problém s jídlem. Asi bysme běžence mohli vykrmit jako pašíky. To, že někomu vy sám uvaříte čaj nebo cibulačku nic neřeší. A běženci o to až tak moc nestojí. Podle všech informací, co tu, sice na rozdíl od vás zprostředkovaně, mám, mají běženci u sebe peníze, tablety, smartphony, ale nemají žádné doklady. Proč asi?
Po cestě s úřady nechtějí komunikovat, neposlechnout příkazy policie ani úřadů, jenom míří směrem nach Berlin. Nechce se mi věřit, že jsou to lidé přímo ohrožení válečným konfliktem. Navíc jsou to z velké části mladí chlapi. Proč nebojují když se v jejich vlasti válčí?
Mně by zajímalo, kdo to řídí a organizuje. Kdo ty lidi povzbuzuje k emigraci do Evropy, respektive do Německa, eventuálně do Švédska nebo Británie. Často vidím, že přijedou na velkých lodích a trajektech přímo do italských přístavů. To si je sem vozíme my sami?
Nejsem proto, aby se tady v takovém množství usazovali lidé s naprosto odlišnou ideologií, nekompatibilní s naším způsobem života.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Uprchlíci, kteří prchají do Evropy, mají většinou plno peněz. Ti, kteří je nemají, jednoduše do Evropy nemohou. Nezaplatí pašerákům horentní sumy. Sami totiž nemají nic. Příkladem jsou právě jezídi. Utekli před Islámským státem, ale dál nemohou, protože jim nic nezbylo. Právě takovým lidem by se mělo pomáhat, pokud chtějí."
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-se-sarkou-petrovou-ktera-pomiha-v-kurdistanu-pg8-/zahranicni.aspx?c=A150909_092328_zahranicni_ert

Nahlásit

-
0
+

Mám vám upřesnit co je to EU a co znamena hlídání hranice. Tak to asi bude lepší když se na tu diskuzi vykašlem.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já vám nevím, nemyslím si, že když dám najíst někomu, kdo má hlad, že destruuju naše hodnoty. Pomáhání slabším jsem považoval za jeden z nejpozitivnějších znaků civilizace. Kdybych utíkal před válkou, živelnou katastrofou apod, bych velmi ocenil, kdybych dostal cestou najíst....
Není pomoc v nouzi v souhlasu i s křesťanským učením ?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Kašpárek jako vždy nezklamal..... Jen takových jako on více , destrukce našich hodnot se urychlí a pan Kašpárek se stane MUSLIMEM.

Nahlásit

-
0
+

Nemohu si pomoci, ale poslední dobou mi opravdu přijde: Kašpárek nomen omen...

Nahlásit

-
0
+

Tohle nejsem schopen komentovat, pokud to neupřesníte. Jaká EU, jaké dohody?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Milé děti, správná bajka končí ponaučením, tady je:
Když po vás bude chtít službu něco s mozkem štíra, pošlete to doprdele nebo dopadnete jako žába!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den pane. EU nerespektuje dohody o hlídání vnějších hranic. Jak prosím konkrétně do toho zasahuje pitomec Sobotka či populista Orbán? Není to z vaší strany jen alibismus? Děkuji.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vy nejste rýma, vy jste tyfus.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zdroj Hospodářky, např:
http://zahranicni.ihned.cz/evropa-slovensko/c1-64584580-zive-slovinsko-se-pripravuje-na-prichod-uprchliku-po-uzavreni-madarskych-hranic-by-mohli-jit-tudy

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Neuvádíte zdroj, ale předpokládám, že komentujete složení žadatelů o azyl v EU pro 1. čtvrtletí 2015. Kosované se - pokud vím - po pár týdnech posílají (z Německa) zpátky domů. Jinak bych si tipoval (čísla na to bohužel nemám), že současné složení bude hodně jiné. Alespoň dobrovolníci z Keleti, s kterými jsem komunikoval já, Kosovany nezmiňovali.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A o co přesně se snaží? Zatím nikdo, ani Orbán pokud vím nezpochybňuje přijímání uprchlíků na základě ženevských úmluv. Takže možná docílí toho, že mu všichni projdou přes celnici a registraci - bod pro něj (bez ironie). A potom? Když maďarská policie zjevně nezvládá situaci už v tuto chvíli a internetem se virálně šíří fotky lidí za plotem, v klecích, běžících po poli než jim nastaví nohu?

Viktor Orbán byl do této chvíle za šašek, jehož jméno - podobně jako Miloše Zemana nebo Václava Klause - tady za oceánem zaplaťpámbů skoro nikdo neznal. To se začíná měnit, a Maďarům to nezávidím (kamarádka má na FB místo fotky nápis "Not In My Name"). Už jste slyšel Orbánovu řeč, kde maďarskou dělnickou demokracii (labour based workfare society) přirovnává k pornografii? (jdem.cz/btr6q3)

Ale upřímně, co vlastně chce naše vláda? Pokud opravdu doslovně dodržovat dohody z Dublinu, znamenalo by to všechny uprchlíky vrátit do Maďarska, Řecka a Itálie. To mi taky připadá spíš jako vtip než jako návrh.

Důvod proč není EU akceschopná, je právě proto, že se ke každému kroku musí šašci jako Orbán a Sobotka vyjádřit, ne-li jej odsouhlasit. To platilo u Řecka a u uprchlíků to je úplně stejně.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

26% z Kosova, 4% z Albánie, 3% ze Srbska, to je 33% Evropanů, proč?? Nemají tam ambasády??
Jen 16% ze Sýrie a 3% z Ukrajiny?

Nahlásit

-
0
+

Jako příznivec ankapu jsem za příchod uprchlíků rád. Kašlou na státem vymyšlená pravidla a jsou motorem šedé ekonomiky.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ahoj, Petře, když si budeš říkat "hroznej idiot", taky to nebude vadit.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

...činy způsobily...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Když tu vznikne s přistěhovalci problém (např. rabování v Paříži), kdo jiný by ho měl řešit než jejich #přijímači? To je zase jiná evropská hodnota, osobní odpovědnost za své činy. Vaše činy způsobili problém, tak kdo jiný by ho měl řešit než vy? Ta první linie není nic jinýho než přání, abyste vydrželi ve své angažovanosti.
Přece nemůžete dopustit, aby měl ten "hroznej fašista" Hampl pravdu, když říká, že to budou řešit dělničtí synkové v armádě a policii, kteří jsou drtivě proti, zatímco #přijímači si budou dávat kávičku U Tří Ocásků?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To jste ještě z těch magorů lepší, že chcete někoho stavět do první linie, jiní by stavěli ke zdi.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pár set idiotů, kteří se našli ve statisícových městěch převáží zbylých minimálně 70%. To je podstata rodícího se eurofašismu, rozhoduje křik 10-15% prověřených eurosoudruhů a zbytek má právo držet hubu, opovažte se něco napsat FB nebo demonstrovat.
To, že se Kašpar nepovažuje za neomarxistu neznamená, že nevyznává stejné "hodnoty".
Jednou z hodnot Evropy byla úcta k Pravidlům. V Evropě se před Pravidly (sice nerady, ale přece) skláněly i vlády. Ústava není nic jiného než podřízení vlády jistým pravidlům. Samozřejmě to nikdy nebylo dokonalý, ale nějak to fungovalo. Pravidla azylového systému v EU Severní Turecko-Sýrie slovy Merkelové výslovně zrušila, takové Řecko nebo Itálie se je ani neobtěžovaly dodržovat.
Neomarxistiká hodnota je, že tolerování a omlouvání jakéhokoli antisociálního jednání kýmkoli z údajně "znevýhodněných osob", například nedodržování zákonů, krádeže, rabování...
Ti "uprchlíci" (odkud prchají? Z válkou rozvráceného Srbska, Maďarska, Turecka?) svým postupem jasně říkají, že na naše pravidla zvysoka serou a Kašpaři se z toho ještě radují. Čekám, že do 10 let až se nepopiratelně projeví realita budou říkat "jejda, to jsme nechtěli".
Ale jsem za takové články rád. Aspoň víme koho postavíme do první linie...

Nahlásit

-
0
+

Sedí žába na okraji rybníka, když v tu se k ní přišourá štír: "Ahoj žábo! Byla bys tak hodná a převezla mě na druhou stranu?"
Žába zauvažuje, přeměří si štíra pohledem a zakroutí hlavou: "Copak si myslíš, že jsem blázen?! Vždyť jsi štír a štíři zabíjí. Mně se ještě umírat nechce!".

"Ale žábo, vždyť to není v mém zájmu tě zabít! Jak bych se dostal na druhou stranu? A já se tam opravdu potřebuji dostat! Prosím, převez mě!" Žába měla dobré srdce a tak podumá a říká: "Dobře. Naskoč si!"

Štír si vylezl na žábiny záda, žába vlezla do vody, odrazila se od břehu a pomalými tempy se začala blížit k druhému břehu. Štír se kochal okolní krajinou. Když se dostali zhruba do poloviny, do štíra cosi vjelo. Křečovitě vzepjal svůj malý ocásek s bodcem na konci a vší silou bodl žábu do zad. Ta se v mžiku začala topit, jak se jed začal rozlévat po jejím těle. S nádechem hrůzy a smutku stačila ještě před utonutím vykřiknout: "Vždyť si říkal, že není v tvém zájmu mě bodnout!? Vždyť se teď také utopíš!"
Na to štír, ještě než se také utopil: "Já vím. Moc se omlouvám. Ale jsem štír a štíři bodají. Nemohl jsem si pomoci. Snažil jsem se, věř mi!"

Nahlásit

-
0
+

Je zaujimave ako velmi malo pocut z medii uvahy o skutocnych pricinach uteceneckej krizy - americkej politike chaosu (a obklucovania Iranu) na blizkom vychode, ruskych zaujmoch v Syrii (namorna zakladna), europsko-americkom bombardovani Libye...

Kolkoze to zivotov uz stala invazia do Iraku? Vraj 1.8miliona? Spomenie si niekto na reci zpred zaciatku invazie o ZHN? Vratane vystupenia Collina Powella v mediach so satelitnymi snimkami irackych tajnych zariadeni na vyrobu ZHN? Uz ich konecne nasli?

Odkial ze su tie zbrane ktorymi bojuje ISIS?

Nikto sa neodvazi hlasnejsie ani pipnut, vsetci su posrati az za usami ukazat na tych co toto sposobili (a sposobuju). My tu uz riesime len dosledky, namiesto pricin.

Inak este k tym utecencom - pan Kasparek tu (do velkej miery opravnene) vyvija tlak na nas ze by sme mali pomahat, ale som zvedavy ci napise clanok o povinnosti utecencov dodrziavat pravidla krajin cez ktore prechadzaju. Takisto jednorazova pomoc (oblecenie..) je sice uzitocna ale ti ludia si potrebuju vybudovat uplne novu existenciu, o tom sa takisto nehovori a nepostrehol som ze by sa tym niekto vazne zaoberal - napriklad dat niektorym sancu (2 roky pracovne povolenie) a potom sa uvidi..

Takisto nie celkom suhlasim s tym ze to nie su ekonomicki migranti - pretoze utecencovi staci dostat sa do bezpecia (Turecko...), oni vsak idu dalej do zeme zaslubenej (Nemecko, UK..). Cest vynimkam.

Nahlásit

-
0
+

Díky za odkaz na weby.

Nahlásit

-
0
+

Pane Kašpárku nemáte pravdu. Je rozdíl ve zvládání 2, 200 nebo 20000 lidí v jednu chvíli. A pokud opravdu myslíte, že KAŽDÝ, kdo překročí hranice bez dokladů má být vítán a zahrnut péčí, je to nejlepší cesta do pekel. A když už jsme u toho, proč o věci píšete a nejste na místě a nerealizujete své názory prakticky?

Nahlásit

-
0
+

Nejsem ani v nejmenším příznivec Viktora Orbána, ale peskovat ho za to, že se alespoň snaží něco udělat je příliš laciné.
V prvé řadě si musíme říct, že to co vidíme už několik měsíců je ukázka naprosté neschopnosti eurobyrokratů tento problém jakkoliv vyřešit. Ukazuje se, že EU dokáže jakýkoliv problém, který před ní vyvstane, buď oddálit (Řecko) nebo akcelerovat (uprchlíci).
Ochrana vnějších hranic je zcela nefunkční, azylová politika je nastavena na svět z období studené války, NATO dokáže konflikty pouze rozdmýchávat místo aby je urovnávalo a evropští byrokrati a politici za celé měsíce přijdou jen s tím, že ty uprchlíky rozdělí do všech členských zemí stejně jako dotace. BRAVO! Doufám že taky dostanou trička s nápisem dovezen z prostředků EU v rámci programu "Neschopností k větší konkurenceschopnosti".

Nahlásit

-
0
+

Díky, pane Kašpárku. Níže si dovoluji dát odkaz na svůj názor o uprchlické krizi.
http://sumavak.blokuje.cz/prijmeme-uprchliky

Nahlásit

-
0
+