Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Když padá jüan, může se zatřást i Škodovka

17. 8. 2015
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

vysvetlite mi prosím, prečo je permanentné posilovanie meny dobré ale oslabovanie meny je fuj? Pan Kohút píše, že juan niekoľko rokov posiloval, v podstate dohromady cca o 25%. Teraz nastala korekcia o cca 2% a podľa neho nastala zmena trendu? Týždenný pohyb na forexe je signál na zmenu trendu? Je zmena trendu fuj? Pre koho?
Dlhodobé zvyšovanie devízových rezerv dvojciferným tempom ročne je dobré, ale ich zníženie o necelých 6% za rok je fuj. Takže predávanie reálnych statkov za potlačené papieriky, resp. nie za papieriky, ale len za záznam v počítači v objeme 10 a viac percent ročne je OK. Ide asi o rovnováhu v obchodnej bilancii podľa p. Kohúta? A použitie 6% sľubov na sanáciu nahromadených problémov v ekonomike je fuj.
Zo všetkých týchto fuj je zrejmý nasledujúci (dlhoročný??) trend úpadku čínskej ekonomiky, resp. trend ďalších a ďalších kríz epických rozmerov, ktoré si našinec ani nevie predstaviť?
Ja neviem, ale vysvetlí mi niekto, ako môže prechodné zníženie cien akcií VW pocítiť Škodovka? Je korekcia 4% oproti minulému dvojcifernému rastu ceny akcií VW také fuj, že si to zasluhuje zmienku s upozornením na možné ďalekosiahle následky?
Nemôžem si pomôcť, ale najlepšie komentáre p. Kohouta sú tie, ktoré sú ladené tak trochu fejtónovo. Akonáhle sa pustí do prognózovania, páchnu jeho komentáre pätolízačstvom v smere k chlebodarcom.

Nahlásit

-
0
+

No tu zpochybňuje kde kdo, podle různých metodik vychází různě.

Trochu to vypadá, že se oficiální metodiky mění tak, aby statistika vycházela lépe.

Ale to je v tomto případě mírně irelevantní - FED se samozřejmě rozhoduje podle té oficiální metodiky a ne podle http://www.shadowstats.com/alternate_data/unemployment-charts

(23% už opravdu vypadá jak z třetího světa)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Díky za odkaz. V tom článku je zmiňována nezaměstnanost. Nicméně mnohdy, třeba na proinvestory.cz, je zpochybňována korektnost měření míry nezaměstnanosti.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

http://roklen24.cz/a/wkYWW/japonska-ekonomika-propadla-o-16--klesly-vydaje-spotrebitelu-i-export

Japonsko také bude muset reagovat na čínskou devalvaci - ještě urputnější devalvací již mnohokrát znehodnoceného jenu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

FED utahuje.
Si z nás...
http://www.investicniweb.cz/2015/8/17/fed-prihoriva-prihoriva-zase-skoro-sama-voda/

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Oops, kupovat objektiv značky Olympus? :-)

Že Čína neporoste do nebes se dalo čekat.
Teď je spíš otázka, jak na devalvaci juanu budou reagovat další monopolní penězokazci.
ECB intenzivně QEčkuje (a dost možná bude muset přidat bez ohlednu na Čínu, kvůli vlastním PIGS), ale FED se chystal "utahovat". Opravdu bude?

Nahlásit

-
0
+