Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Roman Vaněk: Daňčí na kančím už neletí

8. 8. 2015
 17 645
28 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Kolik jste jim už dobrovolně dal, že tu kážete o morálce?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Přeci dětem tu školu můžete platit sám (a díky tomu si ohlídat náklady a hlavně kvalitu), živit si své rodiče také můžete sám (resp. bez státu si mohli pohodlně naspořit), na silnici může být mýto, či se na stavbě mohou dohodnout obce a podnikatelé, které spojuje.
Vše by vyšlo tak na pětinu, při vyšší kvalitě!

Sociální dávky kamaráda? Není problém se pojistit. Navíc kdyby před tím nemusel platit polovinu příjmu státu, mohl si vytvořit rezervu.

Může se vám to nelíbit a pak vám nic nebrání si s lidmi podobných názorů založit nějaký spolek vzájemné pomoci, charitativní fond, školu placenou společně z vašich peněz, nebo dokonce kibuc (a mít společné třeba i manželky). Jen nechápu, kde berete tu aroganci do toho nutit i ostatní.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Češi maj nepochopitelný vztah k "celebritám".

Celou historii vzhlížíme k hercům jako k morálním ikonám, při tom to jsou většinou komadianti pochybného charakteru a promiskuitního chování.

Američan ví, že Holywood je prolezleý bolševikama (a vždy byl) a tak ty různé Denzely Washingtony a Jane Fondové bere s rezervou. Je ochoten a schopen ocenit jejich herectví, ale ví, že politické názory mají zcestné.

Čech toto nějak není schopen oddělit. Když něco řekne člověk známý z TV, bere to za svaté. Vůbec nezkoumá, jaký daný člověk má morální profil, jak je ekonomicky a politicky vzdělán a formován, natož aby řešil, jaké mé osobní zájmy a motivy (herci a režiséři typicky více dotací na filmy, divadla a Českou televizi - tedy více státu a více politiky - i proto, že na politiky mají díky svému věhlasu vliv).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pana Vaňka respektuji za to co dělá ve svých pořadech na streamu.Má poměrně přehled o tom co se kolem jídla děje. Ale jinak je to stejnej amatér jako nenáviděný Láďa Hruška, jen s tím rozdilem, že má kolem sebe známé šéfkuchaře jako p. Pohlreich nebo Frič. Je to takovej brouk Pytlík, který všemu rozumí a zna, evidentně si brzy poradí i s nelegálním stahováním, když mu volají kapely a ptají se ho co s tím mají dělat. Co se týče řetězců a výrobců potravin, tak samozřejmě nehulakaji do světa, že některé potraviny nahrazují kvalitnějšími. Tím by totiž přiznali, že to do teď šidili.Nic méně jsem si nevšiml, že by se v obchodech něco zlepšilo. No možná to, že se snaží navodit dojem tržiště- takže teď jim mám jako věřit, že nakupují od farmářů, nebo co?
To jaký má p. Vaněk názor na EET je asi proto, že v restaurací nikdy nepracoval a obor zná jen z vyprávění kamarádů, ale ti mu asi neřekli, že daně taky optimalizují. Nicméně stále nechápu proč se vše točí jen kolem hospodských a neplacení daní. Jde přeci o obrovský zásah do soukromí a to jen proto, že trpíme neschopný stát, ktery by si za sve " služby" nejradeji bral 100% našich příjmů a rozdělil jak uzná za vhodné. Tak mě napadá, že podle logiky EET bychom mohli zamezit porušování pravidel silničního provozu, máme tu přeci silniční piráty a policie nezvládá kontrolovat všechny - tak každý vůz bude vybaven online kamerou s připojením na dopravní policií?

Nahlásit

-
0
+

Oprava, mala to byt reakcia na prispevok od Jon:"Já souhlasím. Vidět chudý jak z nouze žerou odpadky mi dělá radost."

A sudruh sa pise s "h", nie s "ch" na konci, moja chyba.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Na toto sa najlepsie hodi anglicke: "Whatever floats your boat!"

Nech si prelozi kazdy sudruch sam.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jenže to, co uvádíte jako bod 1, je ryzí teorie... V praxi si spíše podnikatel šidící na daních zvyšuje svůj zisk a cena zůstává.
To je ale ještě ten lepší případ, mnohdy je spíš patrná vazba, že kdo "ojebává" stát, tak není ani příliš korektní k zákazníkům. Neděje se to vždy, to netvrdím, ale představu o obecné prospěšnosti pro zákazníka se nebojím označit za kravinu, realita tak příznivá není.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já souhlasím. Vidět chudý jak z nouze žerou odpadky mi dělá radost.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jak víte, že prodává zboží levněji? Já kdybych šel do rizika s šizením státu na daních tak bych si chtěl co největší část uspořených peněz nechat pro sebe. Ideálně všechno. A rozhodně bych nedal nic na charitu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zdá se že neomarxisté pronikli i mezi kuchaře. Měl bych přestat jíst.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No, jo chudáček podvyživenej stát, pouhých 1,2 bilionu. Všechno na co jsou lidi nasraný, že nefunguje je státní nebo kvazistátní (zdravotnictví, mobilní operátoři). Nemusím vyjmenovávat, za co stojí školství, silnice, apod.
A kdyby zaměstnanci neplatili 65% daně, tak by ten váš kamarád se zašmodrchaným životem žádný dávky nepotřeboval, měl by totiž úspory. Podobně starci, stáří není žádná náhodná událost, stáří se přihodí každýmu, když tu bude strašit dost dlouho. Tudíž každý, kdo se dožil 65 let měl minimálně 40 let na to, aby se na to stáří připravil. A zase kdyby neplatil šílený daně, byl by na tom jinak.
Představte si, že dostupné školství, zdravotní péče a sociální mobilita tu byly dávno před rozežraným státem, vycházejí totiž z hodnot a kultury lidí, které existují bez státu, ba naopak stát je ničí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Samo o sobě tohle zvrácené není, zvrácená je ta nedobrovolnost.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To je zajímavé, že většina lidí přijala roli státu , který je zloděj na druhou, jako absolutně samozřejmou a čím více tento arcizloděj okrádá svoje občany, tím více křičí chyťte zloděje ! Je absolutně nepochopitelné, jak většina lídí tleská tomu, když se z okrádaných dělají zloději .
Pan Vaněk ví dobře proč neprovozuje restauraci. Přál bych jemu a podobným lidem si vyzkoušet provozovat sezoní penzion nebo zahradní restaurace a zaměstnávat lidi celoročně.

Nahlásit

-
0
+

Já se obávám, že přestože jsem měl pořady Pohlreicha a Vaňka rád, tak při živých rozhovorech se oba projevují jako socialisti a blbci, tedy zejména Pohlreich. Takže jejich produkty beru, ale oni jsou mi prostě nesympatičtí...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nepřijde vám zvrácené platit důchod jiným lidem než svým rodičům, školné jiným dětem než svým, lékařskou péči jiným než sobě, přispívat na nesmysly (byrokrtizace a dotace na cokoli,multikulti, výplach mozků atd.), přispívat na chod sytému, který očividně bojuje za vaše peníze proti vám?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ti, které nazýváte podvodníky, ale nechtějí, aby jejich děti studovali ve státních vymývárnách mozku, ale v jiných školách, které platí. A vedle toho musí platit i ty státní, kam chodí vaše děti. Kdo je potom podvodník?

A stejně by se dalo pokračovat s dálnicem, zdravotnictvím, důchody atd.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

PS: Omlouvám se za vyšší než malé množství překlepů :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vždycky se mi líbí, jak si podvodníci a lháři dokážou své zločiny odůvodnit. Nechci se přít o Babiše, ale z daní jsou placeny školy, do kterých chodí moje děti, silnice, po které jezdím do práce, a z části zdravotní péče, kterou potřebují moji rodiče, či důchody mých prarodičů. Nebo sociální dávky kamaráda, kterému se trochu zašmodrchal život. Snížit a zaškrtit penězovody k šmejdům - určitě - ale pokud budete útočit na stát jako takový, je dobré si uvědomit, že dostupné školství, zdravotní péče nebo relativní prostupnosti mezi sociálními třídami není nic, co by bylo samozřejmého (a člověk si to uvědomí, až když se dostane do společnosti, kde tak tomu není)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ok, pochopil bych tento postoj od anarchokapitalisty, komunisty nebo člena ISIS, ale u člověka, který se nedávno nechal slyšet, že není proti daním jako takovým, jen proti jejich výši, mne tento argument překvapuje (nedaří se mi dohledat přesnou citaci).

A navíc i tak můj argument zůstává. Já jim říkám šmejdi, ty jim říkej třeba hrdinové. Ale jestliže je pro úspěch na trhu klíčové ošidit stát, nikoli dodat lepší službu za stejnou či nižší cenu, trvám na tom že trh tu - dle běžně používané definice - nefunguje.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Podnikatel, který šidí daně, mi jako zákazníkovi prospívá hned dvakrát:
1. prodává zboží levněji
2. nabourává zločinný systém oligarchického socialismu

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Mám rád dobré jídlo a sám umím pár věcí slušně uvařit, proto jsem vždycky fandil Polraichovi a Vaňkovi. Pak jsem ale viděl tu fotku, na které se objímají s oligarchou a chválí EET jak najatí trollové. To mě dokáže docela otrávit.

Vaňkovo řeči o daních připomínají soudružku Hornochovou. Jeho kriterium pro dobrého podnikatele je, zda řádné odvádí daně na řepkové dotace. Tím si to u mě na dlouho polepil. To spolu přece nijak nesouvisí. A když už se ptá, jestli je blbec, když platí daně, tak odpověď je ano, pokud má možnost se tomu vyhnout a neudělá to. Vaněk se v tomto ukázal jako typický čecháček, který chce aby sousedovi chcípla koza, místo toho aby si jí vykrmil také. Místo, aby se zamyslel nad tím, že daně už jsou nesmyslně vysoké a vládnoucí elita za ně poskytuje také jenom samé "šmakulády", místo, aby řekl tak ty daně snižte, tak chce zdanit všechny, i ty, kteří si umí s daněmi poradit lépe než on.

Fuj!

P.S. Když už jsem u těch zklamání, tak si popláču ještě nad jedním. Vážím si analytika Petra Robejška. S mnoha jeho názory například na evropskou politiku nebo imigraci téměř bez výhrady souhlasím. O to více mě vždycky vyděsí, když začne mluvit ekonomice. V posledním rozhovoru na DVTV z 26.7. uvedeným pod názvem "Robejšek: Musíme razantně zdanit bohaté, věčný růst skončil", tomu dal korunu. On se domnívá, že srab, do kterého se západní civilizace dlouhodobě řítí, lze vyléčit většími zásahy politiků do ekonomiky, protože jak jinak: "kapitalismus selhal". Sice říká, že není marxista, ale jenom aby hned dodal, že marxisté zasahovali do ekonomiky špatně, ale že dobrá zásahy nás všechny zachrání.

Takže dnes podruhé Fuj!

http://video.aktualne.cz/dvtv/robejsek-musime-razantne-zdanit-bohate-vecny-rust-skoncil/r~afa1bad8320211e59f530025900fea04/

Nahlásit

-
0
+

Co když je šmejdem ten, kdo daně vybírá, plus ten, kdo za ně žije? V takovém případě se neplacení daní stává odvahou postavit se zlu, a to činy, nikoli slovy. Nechci tvrdit, že různí šizuňkové jsou ve skutečnosti revolucionáři, ale to nebyli ani ty tisíce lidí cinkající na náměstích. Cinkali za Neckermann a Quelle. Tyhle katalogy položily náš tehdejší socialismus víc než filosofické disputace někde v kotelně. Dnes by tihle neplatiči mohli položit ten dnešní.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pre trh, resp pre zakaznika to stale moze byt prinos, ak niekto "sidi stat". Vobec totiz nemusi platit, ze ten co plati dane, poskytuje lepsie tovary/sluzby ako ten, co ich neplati. Skor to moze byt naopak.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Doufám, že za to strašný antislovo šmakuláda se bude Vaněk smažit v pekle!
A jako prémie za podporu Babiše na ztuženým řepkovým trans-tuku!

Nahlásit

-
0
+

Problémem týhle země není, že si nevolníci dovolujou neplatit daně, ale ta kupa parazitů, v ministrem financí v čele. Kdo platí daně, dotuje Babiše. Tfuj!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Samozřejmě že je to nezdravé pro trh, protože v tu chvíli nemá vyšší zisk ten, kdo při daných nákladech poskytuje nejlepší služby, ale ten kdo více šidí stát. Je to systém, který produkuje šmejdy. (Jiná věc je implementace EET a tady sdílím Vaňkův pesimismus)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Peklo na talíři a Jídlo s.r.o. jsou/byly jistě dobrý počin, ale pro jinou klientelu. Ti, kteří, s letáky v ruce, kupují šmakulády a hnusáky, tak nemají internet. A pokud ano, tak u nich stejně vítězí láce, než kvalita.
Každopádně Vaněk rozjel velmi dobrý business, neboť jídlo patří mezi základní potřeby každého člověka.

Nahlásit

-
0
+

"Spousta z nich se vyhýbá placení DPH. Fungování takových podniků prostě není pro trh zdravé."

No, to je skor nezdrave pre statnu kasu. A po precitani clanku som dost prekvapeny, ze taketo vyjadrenie z ust pana Vaneka zaznelo.

Od uspesneho cloveka, ktory uspech dosiahol na trhu sluzieb, by som necakal, ze bude obhajovat taky spehovaci "big-brother-style" system (a pre male podniky aj potencionalne likvidacny), akym elektronicka evidencia trzieb je.

Nahlásit

-
0
+