Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: I ty se můžeš stát Kobzou

6. 8. 2015
 7 887
100 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Ale ta pravidla za pochodu změnil STÁT (a dělá to neustále).

Plno lidí se ptá, zda např. máme stále morální závazek přijmout EURo, když EU je dnes zásadně jiná, než v momentě našeho vstupu, kdy jsme se přijmout EURo zavazovali.

ČR je ale také zásadně jiná, než když jsem nabyl plnoletosti!
A to vlastně ani tehdy jsem s ničím nesouhlasil, k ničemu se nezavazoval a svůj pozemek po dědovi jsem nedal vládě k dispozici.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Abyste tomu zabránil, musel byste rodičům děti sebrat a vychovávat je někde jinde. Jak ale potom zabráníte tomu, aby stejný čin neudělal ten alternativní vychovatel.

Pokud zastáváte názor, že děti patří státu a nikoliv rodičům, tak se nemáme o čem bavit.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Už jsem vám na to odpověděl já i jiní. Pokud vstupujete do akciovky, tak samozřejmě podstupujete jisté riziko. Podstupujete ho ale vědomě a dobrovolně a na to máte plné právo. Váš problém je v tom, že ignorujete tu dobrovolnost.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A kdyby se pokoušeli otevřeně agitovat za změnu režimu, najednou pro ně přestane platit svoboda slova, protože žádný režim svůj konec nikdy dobrovolně nepřipustí:
http://www.mises.cz/clanky/svoboda-slova--1847.aspx
Tzn. odstranit/změnit jej lze výhradně prostředky režimu cizími.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zkusim jednoduse odpovedet. Ano, vse krome cloveka samotneho muze byt necim majetkem. Takze i cely ricni ekosystem je majetkem vlastnika daneho pozemku a ten s nim muze zachazet podle sveho.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

1) Liberland nemá s libertarianismem mnoho společného, je to opět stát
2) Liberland je v horoucí řiti - dovolte vzniknout nějakému libertariánskému antiKibucu někde v Čechách (samozřejmě na soukromých pozemcích, na které tento stát stejně nikdo nikdy nezval) a uvidíte.

Vedle toho mohu existovat socialistické okresy i ultrakomunistické kibucy. A uvidíme, kde kdo bude chtít žít.

Jenže reálně: dovedete si představit, že by Andrej připustil vznik území, které nemusí odvádět desátky na jeho řepku? Že by Bohuslav dopustil vznik území, které by nedotovalo jeho životní styl nepoznamenaný reálnou prací?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Společnost SE DOHODLA"? Opravdu? Kdo se dohodl, kdo s tím souhlasi, kde jsou podpisy?
Kde jsou archy se souhlasy vlastníků pozemků, že tyto pozemky podřizují tomuto režimu?
A nesnažili se prorežimní intelektuálové podobně ospravedlňovat i milulé režimy a ISMy?
Vzpomínám si, jak na střední škole pár týpků vymyslelo, že v hospodě by za celou třídu měli platit asi 3 kluci z bohatších rodin s velkým kapesným. A vypadalo to, že pro to seženou i demokratickou většinu ve třídě. To by se vám asi líbilo, že?

"Jít někam?" Jít by měl erár z mého pozemku! Nebyl zván.

"Věci aktivně měnit" prostředky toho systému, který chceme změnit, to nikdy nešlo. To si každý systém vždy dobře "ošéfuje". Nevšiml jste si, že např. referendum ze zákona nemsí být o daních? Ne že by to něco řešilo, ale prostě nesmí!
Ale i kdyby smělo, tak mi vysvětlete, jak chcete přesvědčit většinu, která z daní tyje, aby přestala vykořisťovat tu menšinu, která je čistým plátcem. A ono to tak je, protože podnikatelů a zaměstnanců v soukromé sféře (navíc ovšem minus podniky žijící z dotací a státních zakázek) je drtivá menšina oproti VŠ studentům, důchodcům, státním zaměstnancům, neziskovkářům, dotačníkům, grantařům, atd... Všichni tito jsou ve STŘETU ZÁJMŮ, protože hlasují o tom, kolik budou OSTANÍ platit NA NĚ. Podle mne jediná smysluplná a zcela morální obrana vykořisťované menšiny je pasivní rezistence a daňová neposlušnost.


Libertariáni by dost možná rádi "někam" asi i šli. Ale představte si, co by se asi dělo, kdyby si koupili např. 100 hektarů půdy na česko-rakousko-německém pomezí a vyhlásili tam svobodnou společnost. Ten váš skvělý erár by je rozstřílel.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pardon uklikl jsem se. Kdyby státy hned teď řekly zla jsme nadělaly dost končíme tak by samozřejmě zavládla anarchie dost nepěkného rázu přesně jak řikate. Ancap vyžaduje trochu času nedá se zavést překotně to ostatně nedělá dobrotu ani v obráceném případě, a navíc vyžaduje od lidí jistou uroveň uvědomění a osobní odpovědnosti, třeba základní premisu ctít práva ostatních lidí s čímž si násilníci hlavu přiliš nelámou ať je systém jakkýkoliv. Kolumbie a Mexico jsou zase způsobeny problémy drogovou prohibicí, která zase nahrává gangsterům a nikomu jinému, podívejte co způsobila prohibice v do té doby celkem klidných USA, kdy stát vytvořil podmínky proto aby se mafián mohl obtočit kolem celého města. Tyhle problémy by nejspíš, neříkám že určitě, bez státu neexistovaly. Podobné je to i v tom Londýně, stát dává socialní dávky lidem, kteří pak mají dost času na to být terroristy a organizovat se do mafií. Opět netvrdím, že by se to nemohlo stát bez existence státu, ale třeba by bylo spousta lidí ozbrojených a nemuselo by se bát postihů za ochranu svého práva na život a tito tločinci by neměli tak volné hřiště. kurvy a bordely by byli jistě i v ancapu, ale fungovaly by jako jakkákoliv jiná firma a musely by bojovat o přizeň zákazníka tudiž by se na ně tolik nelepily mafie a kriminálníci. A opět je to o morálce, obyčejný průměrný člověk nemá potřebu aplikovat násilí na druhých.

Moje vize je taková, že stát ano ale měl by jen dohlížet na pravidla hry. Tzn aby se lidi neokrádali a nezabijeli, rozhodně by to neměl dělat sám jako dnes.

Samozřejmě existuje právo silnějšího, ale jak pravil pan Colt: bůh rozdělil lidi na slabé a silné, až já jsem tento rozdíl vyrovnal. A k vyplňování mocenského vakua bohužel opět dochází většinou narušenými jedinci kteří si potřebují něco kompenzovat. Obyčejný člověk si chce v drtivé většině prožít svůj život v klidu.

Klíčem k úspěchu by měla podle starořeckých filosofů být ústavní republika, kdy je ústava jednoduchý mravní kodex který je nadřazen zákonům, ale musí existovat třída obyvatelstva, které se říká stražci a ti musí aktivně vyhledávat anomálie v systému s likvidovat je, jinak se s ústavní republikou stane to co u nás nebo třeba v USA. Kde toto funguje je třeba Švýcarsko. Nemůžete prostě vzít ancap a nasadit ho na kongo nebo kambodžu a pak se divit že vám vyšel diktátor.

Takže za mě stát ano ale musí se neustále kontrolovat a korigovat, je to prostě dobrý sluha ale strašlivý a smrtící pán.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ono se to i částečně daří. Těch 15% šedé eknomiky o které hovoří oligarcha, to je přece názorný příklad fungování ancap dokonce i v rámci socialistického státu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Proč by měli někam odcházet. Technicky nic nebrání tomu, aby na nejdnom území koexistovali ancap a socialistické kibuci nebo co je vaším ideálem. Problém je v tom, že socialismus je principiálně založený na olupování produktivní části společnosti a to socialisté nejsou. Kdyby neměli koho okrádat, tak by se jim žilo o dost hůř.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No opet řešíme extrémní případy, nikdo přece neříká, že by v ancapu nebyla kriminalita, a navíc tu uvádíte, že na slovensku se to stalo díky mocenskému vakuu a chtěl byste aby se ihned vytvořila pořádková síla jenže to tam funguvalo určitě do té míry, že kdybste chtěl legálně nejakou žoldáckou agenturu vytvořit trvalo by léta než byste vyběhal povolení, protože jinak byste riskoval, že po Vás hned po probrání půjde státní policie stejně jako po tech gangsterech. Tyhle věci chtějí čas, kdyby teď hned státy řekly ok už sme zla udělali dost

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Společnost se na ničem nedohodla. Jedna skupina lidí se dohodla, že oloupí jinou skupinu a vnutí jí svoje pravidla násilím. A je úplně jedno jak velké ty skupiny jsou. I kdyby lupičů bylo 51%, tak se jedná pořád o loupež a násilí. Jakože není. Současnou vládní koalici zvolilo necelých 28% oprávněných voličů.

To vaše "když se vám to nelíbí, tak táhněte jinam" je jenom další ukázka vaší arogance. Vaší neschopnosti respektovat jiné. Jste typický bolševik hlásající třídní boj, likvidující všechno odlišné.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pisete ze tu riesim najeztremnejsie pripady. To nie je pravda. Stacilo len male mocenske vakuum po rozdeleni statu, a tito ...ovci vznikali v kazdom vacsom meste. Pouzivali tie najbrutalnejsie sposoby, a preto sa im nikto neodvazil postavit. Postupne sa zacali likvidovat medzi sebou, ale vobec to neznamenalo nejaky ubytok nasilia, skor naopak - Cernak sa prehlasil kralom slovenskeho podsvetia, a ostatni nutne nezanikli, len mu preukazali podriadenost a mohli vycinat rovnako dalej.

Cele toto obdobie skoncilo az ked sa policia samostatneho statu postavila trochu na nohy a postupne tychto ...ovcov zlikvidovala a tych hlavnych zavrela na dozivotie.

Ak Vam nestaci tento priklad, skuste si spomenut na ktorykolvek stat s mocenskymi zlozkami ktore nedokazu ucinne pokryt cele svoje uzemie. Kolumbiu a Mexiko vypichnem ako najziarivejsie (a najextremnejsie) priklady. Ale napriklad aj taky Londyn - centrum (Soho) postupne ovladla Albanska mafia pomocou brutality ktorej ostatne skupiny nevedeli celit. Staci sa prejst cez Soho hocikedy v noci - kurvy a bordely na kazdom rohu, ale hlavne ze HDP nam utesene rastie:)

S tym bytim na rovnakej lodi vcelku suhlasim, neda mi ale nepripomenut Vam ze cesta do pekla byva vydlazdena dobrymi umyslami:). Teda som presvedceny o tom ze mnohi ancapisti to myslia dobre, zabudaju ale na pravo silnejsieho a na to ze mocenske vakuum ma tendenciu sa vyplnit:).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A ještě k té řece, ano pokud by s tím sotatní souhlasili tak ok není problém vypouštějte si co chcete kam chcete, deštné pralesy se taky kácí vesele jak na běžícím páse ač je to nemorální a spousta domorodců a ekologů s tím nesouhlasí, jenže žijeme ve vašem oblíbeném socialismu a tam se ti majetní s těmi mocnými hladce domluví a začnou provozovat takovéto extrémní případy. Je to podle Vás lepší? Já už nějak nevím co Vám říct, když tu neustále útočíte na teretický systém, který by moh být lepší, tak Vy se za každou cenu snažíte dokázat, že by mohl taky vykazovat jistou míru deviace jako současný socík.

Kdo chce ať hledá způsoby, kdo nechce ať hledá důvody.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To co tu uvádíte jsou ale všechno naprosto extrémní případy, na divokém západě byl místní šerif který řešil co je ok a co už je za čárou. A světe div se fungovalo to i bez totální kontroly státu, jistě stát existoval, ale v tak extrémním rozpuku jako dnes ne. Navíc jsem říkal, že ancap je podle mě utopie stejně jako komunismus. A ty gangy na slovensku by po nějaké době potlačili i samy podnikatelé například tím, že by se s jedním domluvili a poskytli mu materiální podporu a nechali by je vyřešit jejich problémy za úplatu a voila máme tu pinkertonovce (nebo čobolovce či jinak se jmenující agenturu která by se zabívala ochranou lidí a mejetku). Podle mě jsme názorově na stejné lodi, Vy prostě jen chcete za každou cenu vyřešit ty nejextrémnější případy. Já nemám řešení na všechno, od toho vznikla dělba práce.

Vaše argumentace je ve stylu kdo, chce psa být hůl si vždycky najde. S takovou ubijete každého.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Najprv k tym chemikaliam v rieke - cela diskusia vznikla okolo toho ci by bolo OK vypustit chemikalie v pripade ak by vlastnici pozemkov dolu po rieke s tym suhlasili.

V Ancape by nebol nikto kto by tomu mohol zabranit ak by vlastnici suhlasili. Ak ano, uprimne som zvedavy kto by mal tu moc im v tom zabranit.

K tym Pinkertonovcom - vidim ze tento termin ktory predstavil tunajsi ancapguru Jan Altman sa tu rychlo ujal:) (inak s p. Altmanom v mnohych veciach suhlasim:). Vzdy ked citam o tom ako by pinkertoni vsetko vyriesili sa smejem do popuku.

Vazeny pane, spominam si na obdobie kratko po rozdeleni Ceskoslovenska, ked na Slovensku nastal docasny tak trochu chaos co sa tyka spravy statu.

To tu tiez zacali vznikat rozni ...ovci, akurat sa nevolali Pinkertonovci ale Cernakovci, Sykorovci, Jaksikovci, Papayovci, Takacovci, Borbelyovci a ktovieeste aki ..ovci. Ich praktiky Vam mozem dopodrobna opisat, ak by ste mali zaujem. "Radost" zit v tych casoch, najma mali a stredni podnikatelia si toto obdobie velmi "pochvalovali". Napriklad v takej Dunajskej Strede pod vladou (doslova) Papayovcov musel byt dokonca vyhlaseny vynimocny stav. Skoncilo sa to az kompletnym vystrielanim vsetkych Papayovcov (tusim 15) v jednom bare. Inych ...ovcov nastastie tiez postupne zlikvidovala vzmahajuca sa policia, a ti ..ovci co to nahodou prezili skoncili v base.

Cize vacsiu chobotinu ako "Pinkertonovci" som asi este nepocul:) - ale aj niektore ostatne napady ancapistov hodlam niekedy na Finmagu podrobnejsie rozobrat:)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Většina a to drtivá většina lidí je poctivá a příčetná, těch pár anomálních jedinců co vraždí a loupí by v ancapu velice rychle odlovili bounty hunters nebo pinkertoni. Pokud byjste chtěl být v bezpečí byl byste pojištěn u některé ze soukromých agentur a ta by Vám zajišťovala bezpečnostní služby jako policie (a třeba by i pomáhali a chránili místo pokutování a buzerování). A proti vylévání chemikálií do řeky by se nejspíš ozvala velmi silná nevole ze strany obyvatel dané oblasti, jenže se to my nejspíš nedozvíme, protože státní leviathan za našich časů nejspíš nepadne, snad za časů našich dětí. Nevím neumím si ancap úplně dokonale představit, ale nymslím si, že by mohl být horší než tenhle multikulti super na řúžovo natřený sociální hyenismus co tu máme teď. A třeba Walt Disney než postavil Disneyland v realitě si ho nejdřív postavil ve své představivosti. Takže proto si za svými názory někteří ze zastánců ancapu tak stojí, protože už ho mají "hotový" ve své představivosti a kdo ví jednou možná se to povede i ve skutečnosti, první vlaštovka je třeba Liberland, s kterým panu Jedličkovi držím palce ať to vyjde, třeba se toho chytí další lidé.

A abych se ještě vrátil k Vašemu příspěvku, morálku neurčuje jen "vlastník" morálka je soubor obecně přijímaných hodnot ve společenství lidí. Močit uprostřed náměstí a na lidi okolo sebe je "nemorální" téměř na celé planetě i tam kde se o tuto problematiku zákonem ani neotřou. A pokud bude "vlastník" omezovat svým konáním někoho jiného (třeba tím vypouštěním chemikálií do řeky) vlastníci okolních pozemků mu to velice rychle vysvětlí, a pokud to nepochopí, poženou ho k soukromému rozhodčímu soudu. Justice by fungovala i v ancapu o to bych se nebál. Bojím se toho, že na justici má monopol stát a jak vidíme moc mu to nejde stejně jako většina ostatních věcí co dělá. Ikdyž osobně si myslím, že ortodoxní ancap je utopie stejně jako ortodoxní komunismus.

Jak pravil Gándhí: Kde vládnou slušné mravy tam nejsou zákony potřeba, a kde vládnou špatné mravy tam zákony nepomůžou.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

... isteže, a terminálna odpoveď na túto otázku, sa skrýva v labyrinte do nekonečna expandujúcej kultúrnej nadstavby života a "všetko je v kontexte": záleží na tom, kde sa piano nachádza, kto na ňom v danej chvíli hrá. To ktoré je v mojom "habitate", sa nachádza presne v gentrifikovanej pešej zóne, a nielen podľa mojej manželky, ktorá súc učiteľkou hudby, zvykne pri zvuku týraného nástroja trpieť, ale aj podľa mňa zväčša len zmnožuje hluk ktorý početní pasanti a všetky okolité kaviarne (každá zvlášť) vydávajú. Tí, ktorí sa na ňom k nejakej performancii odvážia, sa regrútujú prevážne z radov detí (malí tyrani nástroja) ktoré sa nudia, lebo sa im rodičia práve nevenujú, a len zriedkakedy tam niekto naozaj niečo "hrá". Mnohí potom demonštrujú niečo, čo by som označil za "selfie syndrome" -- teda istú priamočiaru formu narcizmu, alebo "superstar syndrome", ktorý je, myslím, o čosi komplexnejším spôsobom abreakcie.
Ale poznám aj iné spôsoby "apropriácie verejného priestoru", napríklad rôzne okrášľovacie spolky, ktoré prinášajú napr. pamätníky, priemernej kvality, a demokratickosť sa prejavuje napr. v tom, že sa verejnosť na svojho napr. bronzového gašparka sama vyzbiera...
Občiansko-participatívny modus operandi v (komunálnej) politike v poslednej dobe slávi úspech, ale často s negatívnym výsledkom, verejnosť rozhoduje len výberom z toho, čo si, ako opciu, dokáže predstaviť. Ale to som len rozviedol argumentáciu J. Fraja, ktorá je poučená miestnymi pomermi.
Nakoniec to bude asi tak že, sa tu polemizuje o tom, či je pohár poloprázdny, alebo poloplný, a že nám nezostáva nič iné, než tento rébus lúskať pekne za pochodu a skusmo.

Nahlásit

-
0
+

Jaka ekologicka katastrofa? Pokud jsem domluven s majitely pozemku, jichz se to tyka, pak je vse v poradku. Pokud v dusledku meho vypousteni chemikalii je znicen jejich majetek (ryby atd), lze je v ramci dobrovolne dohody kompenzovat ze zisku, ktery moje cinnost vynasi. Pokud jsem po zaplaceni skod stale v plusu, pak je moje cinnost prospesna a budu v ni samozrejme pokracovat. To je naprosto logicke.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nevím, co si z toho vybrat. Je to zajímavý recesistický projekt. Ale opět, kolik lidí se tam reálně stěhuje, aby si mohlo žít po svém a ne pod útlakem státu, ve kterém žijí dnes? Kolik těch nespokojených a utlačovaných libertariánů jde vstříc této svobodné budoucnosti, po které tolik touží? Založit společný účet, vydat známky a dávat rozhovory do médií je pěkné. Ale i prezident toho spolku raději sedí někde v Praze, než že by byl tam. Jinými slovy, raději žije pod krutou knutou českého státu, než aby využíval výhod liberlandu, jehož je prezidentem. To o něčem svědčí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Společnost se dohodla na nějakých pravidlech soužití, zahrnujících nějaké odvody a nějaké přínosy. Vy říkáte - já s tím nesouhlasím, proto je moje právo nijak nepřispívat, ale ze společného samozřejmě čerpat budu. To je parazitismus.
Férový přístup by byl buď ty věci aktivně měnit (tím, že se s ostatními domluvím na změně společných pravidel) a než se změní, holt se existujících pravidel držet. Nebo jít někam, kde si můžu své představy realizovat po svém.
První vyžaduje spoustu práce a druhé vyžaduje kuráž. Ani jedno u libertariánů nenacházím. Jen neustále stížnosti na to, jak je jim ubližováno. Kdyby se drželi těch svých vzorů z divokého západu, tak už dávno jdou s kůží na trh a někde vytváří svobodnou společnost. Šidit na daních a schovávat to za pěkná slovíčka umí každý moula.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

V poslední době ano: https://liberland.org/en/main/

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To si děláte legraci, že?

Když dám děti do soukromých škol, stejně musím platit ty státní.
Mám snad tedy být státu za státní školy vděčný? To ON zavedl povinnou školní docházku a NUTÍ mne do prakticky monopolních (a nekvalitních) státních škol chodit (a poslouchat tam státní propagandu). Za to opravdu mám být vděčný a bez ceknutí platit, kolik si řeknou??
To pomalu abych byl i vděčný za zavření do kriminálu - vždyť tím přeci čerpám státní ubytování a stravu!

Stát mne NUTÍ násilím platit zdravotní daň (pojištění to rozhodně není). Co mám dělat? Bez keců platit "pojištění" a vedle toho chodit do soukromých klinik?
Stát mne nutí k účasti v penzijní pyramidové hře, přestože bych se za dané peníze na penzi byl schopen zajistit tak násobně lépe. Opět mám být vděčný, bez keců platit - jen proto, že smím (ve skutečnosti MUSÍM) státních "služeb" využívat? Já se přeci o nic z toho neprosil, bylo mi to vnuceno s pistolí u spánku!

Podobně opozici kritizovali i komunisti: vystudovali za dělnické peníze, čerpají sociální výdobytky a přesto protestují. Fuj.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To co ste popisali plati ak sa bavime o "normalnych psychicky pricetnych" ludoch.

Ale co ak sa najde niekto nenormalny a moralku zacne porusovat? Mame tu zakony a stat pomocou svojho aparatu je schopny takehoto cloveka vo svojom konani obmedzit.

Cela moja kritika je smerovana na zastancov ancapu, kde stat neexistuje. V ancape "moralku" urcuje vlastnik (vypustenie chemikalii do rieky napriklad) a nie je nikto kto by ho donutil dodrziavat nejake ine moralne pravidla.

Cele to onanovanie okolo ancapu na tejto stranke je velmi srandovne, ancapisti sa stale tocia v svojom bludnom kruhu, medituju o tom "ako by to v ancap" vyzeralo, a ked niekto nadhodi trosku komplexnejsi problem, vsetko na co sa zmozu je len papagajovanie pouciek co si precitali u Misesa/Hayeka.

Aby som nebol zase az taky pesimista, som zastancom mnohych libertarianskych myslienok, som za radikalne znizenie vplyvu statu, ale nie za jeho uplne odstranenie.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nacismus nebyla jediná myšlenka ale celá ideologie. Na její odmítnutí nepotřebujete svou, jinou, lepší. Tam stačí jediná myšlenka. Tato ideologie je od základu špatná .Postupem času to pochopili téměř všichni i bez jakéhokoliv vysvětlování. Důsledky viděli každý den.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pan Fran, skuste mi jednoducho a vlastnymi slovami popisat preco je vykacenie celeho lesa najmenej vhodny sposob - potom sa mozme o nieco opriet a diskutovat.

K tomu Rakusku - to plati nielen tam, ale aj u vas v Cesku alebo u nas na SLovensku - sukromny majitel lesa je v hospodareni s nim OBMEDZENY STATOM, nemoze si s lesom robit co chce. Cize Vase posledna veta je uplne, ale uplne mimo:)

Mimochodom, len doplnim, ze existuje vela vlastnikov ktori sa snazia v zakonnych medziach vytazit tak vela ako sa len da, a ospravedlnuju to kalamitnou tazbou (lykozrut).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

K tej zmene pravidiel len tolko ze pomerne nedavna historia v nasich dvoch krajinach je podobnych prikladov plna.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A nenapadlo Vas ze pravidla sa daju menit dodatocne? Po Vasom vstupe do akciovky? Ak ste minoritny akcionar, budete jednoducho prehlasovany a mozte sa aj na hlavu postavit - nic s tym neurobite. Podiel Vam sice ostane, ale moze to byt uz len podiel z mensieho kolaca:)

Asi tolko k tomu vygoogleniu behem nekolika vterin. Ono nestaci len googlit, treba aj rozmyslat:)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tak můžu se samozřejmě plést. Ale vy sám víte o nějakých libertariánech, kteří by se reálně sebrali a šli někam tvořit tento druh společnosti?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ano, to všechno, co popisujete, dělají. Z pohodlí moderních demokratických západních společností, které tak rádi kritizují. A jak píšete, velmi opatrně tak, aby tím nedošli byť malé úhony. Přičemž jejich ideologie jim ospravedlňuje velmi zvláštní chování - na jedné straně využívání bezplatné veřejné infrastruktury, zdravotnictví, bezpečnosti atd., na druhé straně snaha na tyto věci nepřispívat (protože daně jsou krádež!) a nechat je platit ostatní. To co vy nazýváte pasivní rezistence, já nazývám parazitismus.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+
1/4